Edward Halifax, 1881-1959, Άγγλος πολιτικός 

Τουρισμός

Tη στρατηγική Yπ Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων παρουσίασε ο Γ.Τζιάλας

Μαρ 22, 2019

Την στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε ο γενικός  γραμματέας τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, στην 30η Διεθνή  Έκθεση των Καννών MIPIM.

Έρχεται το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ

Μαρ 22, 2019

Έρχεται το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ, με νέες ιδέες και θεματολογίες, επιδιώκοντας μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού.

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας

Μαρ 22, 2019

Πληρότητα μέχρι και 90% και σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων μπορεί να πετύχει υπό προϋποθέσεις η Λουτρόπολη της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, "δένοντας" και με τις ξενοδοχειακές υποδομές της Ασπροβάλτας, όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, με εκπροσώπους της εταιρείας «G.

Στην αγορά της Ολλανδίας στοχεύει ο Δήμος Λειψών με σειρά δράσεων προβολής του νησιού

Μαρ 22, 2019

Σε «άνοιγμα» στην αγορά της Ολλανδίας για πρώτη φορά, στοχεύει ο Δήμος Λειψών με μία σειρά οργανωμένων δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το δραστήριο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών και τη στήριξη των επαγγελματιών του νησιού.

Στο χιονοδρομικό χάρτη της Ευρώπης η Κρήτη

Μαρ 22, 2019

Ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός έλαβε χώρα στις 3 Μαρτίου στα χιονισμένα βουνά της Κρήτης.

8/10 τουρίστες της Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως θέλουν να επισκεφθούν ξανά την πόλη στο μέλλον

Μαρ 22, 2019

Πάνω από οκτώ στους δέκα ξένοι τουρίστες της Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως θέλουν να επισκεφθούν ξανά την πόλη στο μέλλον, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα έρευνας της Values, τα οποία παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Μερεκούλιας, 2ο συνέδριο Prodexpo North.

H Grecotel στην κορυφή των βραβείων TUI 2019

Μαρ 21, 2019

Πλήθος διακρίσεων απέσπασε η Grecotel στα διεθνή βραβεία TUI 2019 και τη φετινή χρονιά.

Απευθείας καθημερινή σύνδεση Αθήνα – Βιέννη από τον Οκτώβριο με τη Laudamotion

Μαρ 21, 2019

Την Αθήνα με τη Βιέννη θα συνδέει καθημερινά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Αυστρία, Laudamotion.

Κατέπλευσε στη Ρόδο νησί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της φετινής τουριστικής περιόδου

Μαρ 21, 2019

Θερμή υποδοχή με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και δώρα, επεφύλαξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, στους 650 επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου Celestyal Olympia, του πρώτου για το 2019  κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου.

Αυξητική τάση κατέγραψε το 2018 το ποσοστό των ατόμων, που επέλεξαν την Τουρκία ως προορισμό θερμαλικού τουρισμού

Μαρ 21, 2019

Αυξητική τάση κατέγραψε το 2018 το ποσοστό των ατόμων, που επέλεξαν την Τουρκία ως προορισμό θερμαλικού τουρισμού, δήλωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Θερμαλικού Τουρισμού (TESTUD) Γιαβούζ Γιλίκ, προσθέτοντας ότι, πέρυσι, η Τουρκία προσέλκυσε περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες γενικότερα για τουρισμό υγείας.

Από τη β. Ευρώπη η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων τουριστών το 2018 στα Χανιά

Μαρ 21, 2019

Από τη βόρεια Ευρώπη και κυρίως από τις Σκανδιναβικές χώρες προέρχεται το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών που επισκέφθηκαν το 2018 τα Χανιά μέσω του αεροδρομίου της πόλης με πτήσεις τσάρτερ και πτήσεις χαμηλού κόστους.

Από τη βελτίωση των υποδομών περνάει η διατήρηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού

Μαρ 21, 2019

Η διαχείριση των ελληνικών τουριστικών προορισμών, απόρροια της έκρηξης των τουριστικών αφίξεων τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύεται σε ζήτημα υψίστης σημασίας για τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα, και για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ειδικότερα, που σε σημερινή συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε αυτό το ζήτημα.

Τη στρατηγική της Ελλάδας στον Τουρισμό παρουσίασε η Έλ. Κουντουρά στον Λίβανο

Μαρ 21, 2019

«Την επιτυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό που έχει αναγνωριστεί από όλους τους διεθνείς φορείς ως παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης», παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του υπουργού Τουρισμού του Λιβάνου Avedis Guidanian και του Προέδρου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της χώρας, Charles Arbid, στο συνέδριο για τη «Βιώσιμη

Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης στηρίζουν την ανάπλαση της ΔΕΘ

Μαρ 20, 2019

Τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της HELEXPO-ΔΕΘ, έργο που, όπως αναφέρουν, θα αλλάξει την εικόνα του κέντρου της Θεσσαλονίκης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης.

Ηράκλειο: Αύξηση 10% στις προκρατήσεις τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα

Μαρ 20, 2019

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών κέρδισε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης που συμμετείχε στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Mitt 2019 στη Ρωσία, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο τουριστικό γεγονός για την Ανατολική Ευρώπη.

Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την τρίτη τουριστική δύναμη της Ελλάδας συμβάλλοντας με πάνω από 2 δισ. ευρώ στα έσοδα της χώρας

Μαρ 19, 2019

"Συνεχίζουμε να γράφουμε το νέο βιβλίο της σύγχρονης τουριστικής προβολής της περιφέρειας Αττικής, το οποίο ανοίξαμε πριν από 4,5 χρόνια" δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, από το βήμα της εκδήλωσης της περιφέρειας με θέμα: Οι δυνατότητες του τουριστικού τομέα στην Αττική - Απολογισμός έργου της περιφέρειας.

Οι συνεργασίες πήγαν τη Θεσσαλονίκη μπροστά στον τομέα του Τουρισμού

Μαρ 19, 2019

Η έλλειψη σταθερής πολιτικής, η ελάχιστη παρουσία τουρισμού κρουαζιέρας και η γραφειοκρατία αποτελούν τρεις από τις βασικές παθογένειες του τουρισμού, στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, επεσήμαναν, σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων

Τα υδατοδρόμια «διαβατήριο» για την ανάπτυξη του τουρισμού

Μαρ 19, 2019

Tην αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας σημαντικός κόμβος υδατοδρομίων που θα αποτελέσει «το διαβατήριο και το προωθητικό εργαλείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, σε συνδυασμό με την προσέλκυση της κρουαζιέρας» επισήμαναν οι ομιλητές του 1ου διεθνούς συνεδρίου «Υδατοδρόμια - Κρουαζιέρα- Αεροδρόμια - Ανάπτυξη - Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στις 15 -

Τριήμερες και τετραήμερες κρουαζιέρες ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά, η ελληνική εταιρεία Celestyal Cruises

Μαρ 18, 2019

     Τις κρουαζιέρες με τριήμερες και τετραήμερες διανυκτερεύσεις στα ελληνικά νησιά ξεκίνησε, από το λιμάνι του Πειραιά, με τα δύο κρουαζιερόπλοιά της, Celestyal Crystal και Celestyal Olympia, η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

«Διατήρηση της ανοδικής πορείας του εισερχόμενου από Γερμανία τουρισμού και το 2019»

Μαρ 18, 2019

Διατήρηση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία αναφορικά με την αγορά τουρισμού της Γερμανίας, όπως αυτά προέκυψαν από τη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου, την ITB2019, που έγινε στο Βερολίνο, αναφέρει η διευθύντρια ΕΟΤ Γερμανίας Βίκυ Στρούμπου.