Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Τουρισμός

34 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

Σεπ 18, 2018

Αναλυτικό οδηγό με 34 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων και το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων.

Αύξηση τουριστών και επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη βλέπει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού

Σεπ 17, 2018

   Και αύξηση τουριστών από την Αμερική αλλά και ενδιαφέρον από επενδυτές παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Τον έλεγχο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και ρύθμιση της αγοράς, ζητά ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος σε άρθρο του στην «Ναυτεμπορική»

Σεπ 17, 2018

Το πρόβλημα της άνισης φορολογικής μεταχείρισης, ανάμεσα στα ακίνητα που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις και στα αδειοδοτημένα τουριστικά καταλύματα επισημαίνει σε άρθρο του στην Ναυτεμπορική ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας ότι ενώ τα αδειοδοτημένα καταλύματα λειτουργούν σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον υπερφορολόγησης, τα ακίνητα με χρήση

Εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Ακρόπολης η περιοδική έκθεση «Από την απαγορευμένη πόλη

Σεπ 17, 2018

Εγκαινιάστηκε  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ.

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στα 8 ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού

Σεπ 17, 2018

Παράταση τριών εργάσιμων ημερών δίνεται για την υποβολή αιτήσεων, σχετικά με την εισαγωγή καταρτιζομένων στα 8 ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019.

«Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από 120 εκατ ευρώ. σε 400 εκατ. ευρώ

Σεπ 17, 2018

 Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την αύξηση του προϋπολογισμού  της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» από 120 εκατ.

Ειδικοί σύμβουλοι θα εκπαιδεύσουν επαγγελματίες του Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σεπ 14, 2018

Τέσσερις ειδικοί σύμβουλοι σε θέματα μάρκετινγκ και προβολής (online advisors) της Google θα βρίσκονται για τους επόμενους έξι μήνες στη Θεσσαλονίκη για να εκπαιδεύσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τα εργαλεία του διαδικτύου προς όφελος της επιχείρησής τους.

Συνέδριο αφιερωμένο στις ψηφιακές δεξιότητες για τους Ελληνες επιχειρηματίες της Grecka Panorama

Σεπ 14, 2018

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού στην Πολωνία, στο πλαίσιο της έκθεσης Grecka Panorama που πραγματοποιείται για 4 η συνεχή χρονιά στο εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας PGE Narodowy, από την 1 η - 2 Δεκεμβρίου 2018.

Η υπουργός Έλ. Κουντουρά, ομιλήτρια σε φόρουμ ηγετών της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας στην Πορτογαλία

Σεπ 14, 2018

Την εθνική τουριστική πολιτική που οδήγησε στην αλματώδη αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο φόρουμ των ηγετών της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας του WTTC στην Πορτογαλία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κατά 40% αυξήθηκαν οι επισκέπτες της Σκύρου την τελευταία τριετία. Δηλώσεις του δημάρχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σεπ 14, 2018

Με αύξηση πάνω από 40% σε επισκέπτες την τελευταία τριετία και με σειρά σημαντικών βραβείων διεθνώς, όπως το παγκόσμιο βραβείο κοινού στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού ITB του Βερολίνου, η Σκύρος μπήκε με αξιώσεις στο διεθνή τουριστικό χάρτη.

Το Sani Resort αντικαθιστά όλα τα καλαμάκια με βιοδιασπώμενα.

Σεπ 14, 2018

Το Sani Resort στα πλαίσια του προγράμματος Sani Green προχώρησε σε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος αντικαθιστώντας όλα τα καλαμάκια μεβιοδιασπώμενα.

Τα Aria Hotels επεκτείνονται στην Ισπανία

Σεπ 14, 2018

 Τα Aria Hotels (www.ariahotels.

H Αλόνησος πόλος έλξης συγγραφέων

Σεπ 14, 2018

Με καινοτόμες επικοινωνιακές τεχνικές συνεχίζει αδιάκοπα το πρόγραμμα προβολής του Δήμου Αλοννήσου κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας

Σεπ 13, 2018

Μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει να λειτουργεί το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας.

Ο ΣΕΤΕ στη Νάξο στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων εργασίας στην Περιφέρεια

Σεπ 13, 2018

    Στην ανάδειξη της διασύνδεσης του τουρισμού με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό στάθηκε μεταξύ άλλων, η 16η συνάντηση του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), που αυτή τη φορά έγινε στη Νάξο.

45 εκατ επιβάτες διακινήθηκαν στο οκτάμηνο του 2018 στα αεροδρόμια της χώρας

Σεπ 13, 2018

 Ανοδικά κινήθηκε η επιβατική κίνηση το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με το συνολικό αριθμό των διακινηθέντων επιβατών να παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση 9,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σε υψηλούς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Σεπ 12, 2018

    Σε υψηλούς ρυθμούς εξακολουθεί να κινείται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο αλλά και στα περισσότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση ότι και φέτος θα καταγραφεί ρεκόρ αφίξεων, όπως συνέβη και το 2017.

Η θεσσαλονίκη πόλος έλξης διεθνών συνεδρίων

Σεπ 12, 2018

Το λόγο στους  επιχειρηματίες και τους φορείς του Τουρισμού έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), μέσω της ημερίδας για τον Τουρισμό που διοργάνωσε την Τρίτη το απόγευμα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, με σκοπό να αφουγκραστεί τον παλμό της πόλης.

«Makedonia Palace: Το Παρελθόν και το Μέλλον

Σεπ 12, 2018

Είναι το ξενοδοχείο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, με την ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, αλλά και το βουνό της πόλης, τον Χορτιάτη, σε τοποθεσία που επέλεξε πριν από περίπου 60 χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Προβολή της Ελλάδας με τεχνολογία VR

Σεπ 12, 2018

Καινοτόμα τεχνολογία προβάλλει την Ελλάδα στη φετινή διεθνή έκθεση World Travel Market 2018.