Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται. Όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει. - Karl Jung, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

Τοπικά Νέα

Αναβαθμίζονται αθλητικοί χώροι στον Δήμο Πετρούπολης

Σεπ 18, 2018

Την αναβάθμιση τριών αθλητικών χώρων στον Δήμο Πετρούπολης, προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Πετρούπολης, με την υπογραφή σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης με γνώμονα την ασφάλεια των αθλούμενων και την ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού στην περιοχή.

Αντιδράσεις Μπουτάρη για όσους καταψήφισαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Σεπ 18, 2018

Την αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προκάλεσε η απόφαση των άλλοτε στενών του συνεργατών και μελών της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» να καταψηφίσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Ελευθερίας, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.

Στην Αθήνα η Επιτροπή CIVEX για τον ρόλο των πόλεων και των περιφερειών στη διαχείριση του μεταναστευτικού και του τομέα της ασφάλειας

Σεπ 18, 2018

Στην Αθήνα θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 20 και 21 Σεπτεμβρίου,  η Επιτροπή CIVEX (Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τα θεσμικά θέματα και θέματα εξωτερικής πολιτικής ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Γιάννης Αγγελάκας και Locomondo σε δωρεάν συναυλίες της Περιφέρειας Αττικής

Σεπ 18, 2018

Δύο ακόμη συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή την εβδομάδα οι πολίτες, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Μονιμοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά η ΚΕΔΕ

Σεπ 18, 2018

Μονιμοποίηση της λειτουργίας του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και κατοχύρωση του υφιστάμενου προσωπικού, που αποτελεί και πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζήτησε ο πρόεδρος της, Γιώργος Πατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των εργαζομένων του προγράμματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Υγείας της

Επίσπευση διαδικασιών μετάταξης πρώην δημοτικών αστυνομικών αιτεί ο Γ. Πατούλης από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Σεπ 18, 2018

Την έκδοση βεβαιώσεων επίσπευσης διαδικασιών μετάταξης πρώην δημοτικών Αστυνομικών από τα καταστήματα κράτησης σε υπηρεσίες Δημοτικής Αστυνομίας, ζητεί με επιστολή από τον  νέο υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλη Καλογήρου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης.

Για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στις πυρόπληκτες περιοχές διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Αθηναίων ο πρόεδρος της Ομάδας Σ&Δ στο ΕΚ

Σεπ 18, 2018

Διαβεβαίωση για συνέχιση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές με πόρους και εργαλεία, όπως η δημιουργία ομάδων ταχείας επέμβασης και διάσωσης, έδωσε ο πρόεδρος  της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, στον δήμαρχο Αθηναίων , Γιώργο Καμίνη .

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών 1-7 Οκτωβρίου

Σεπ 18, 2018

Από την πρώτη έως τις επτά Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών . Φέτος τιμώμενη χώρα  θα είναι η  Κίνα.

Π. Σκουρλέτης : Με αυτοδιοικητικά κριτήρια οι συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση για προοδευτικά, νικηφόρα σχήματα

Σεπ 18, 2018

Την ανάγκη οι επιλογές των προσώπων για αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν αυτοδιοικητικά κριτήρια, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News24/7. «Στην Αυτοδιοίκηση θα πρέπει κανείς να επιδιώκει συνεργασίες, αλλά με κάποια αυτοδιοικητικά κριτήρια. Δεν μπορεί να πάμε με έναν χοντροκομμένο τρόπο

Υπεγράφη η σύμβαση για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

Σεπ 18, 2018

 Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για το έργο «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση, Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα», με την οποία εγκαθίσταται και ο ανάδοχος του έργου.

Έγκριση δημοπράτησης για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ΧΥΤΥ Αμαρίου

Σεπ 18, 2018

Η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Αμαρίου στο Ρέθυμνο, είναι πλέον γεγονός μετά και την ομόφωνη έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή του Ε.

Τρία ηλεκτρικά οχήματα στο στόλο του δήμου Κοζάνης

Σεπ 18, 2018

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης με ταυτόχρονη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργιεας (ΑΠΕ) εισέρχεται ο δήμος Κοζάνης.

Ενημέρωση των παιδιών για ανακύκλωση και προστασία του Περιβάλλοντος στο δήμο Ρεθύμνης

Σεπ 18, 2018

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος διοργανώνουν, την ερχόμενη Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τη μία και μισή το μεσημέρι, ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Απορριμμάτων (Ε.

Την εναλλακτική μετακίνηση προωθεί ο δήμος Ρεθύμνης με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σεπ 18, 2018

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ενεργοποιεί την κοινωνία του Ηρακλείου με τον δήμο να οργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Γ.Γ. ΥΠΕΣ: Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη η δεύτερη κατανομή των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σεπ 18, 2018

Μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη θα γίνει η δεύτερη κατανομή των vouchers, σε όλους τους γονείς που θα βρουν θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Γονέων

Ο πρώτος ελληνικός Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σεπ 18, 2018

«Παρουσιάσαμε σήμερα τον πλοηγό Green Your Move για τις  αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Πλήρης ανακαίνιση στο γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή «Βοτσαλάκια» από τον δήμο Πειραιά

Σεπ 18, 2018

Με νέες μπασκέτες και περιποιημένο περιβάλλοντα χώρο, το ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ στην περιοχή «Βοτσαλάκια» στον Πειραιά, θα είναι το αμέσως επόμενο διάστημα ανοιχτό για τους δημότες, καθώς ολοκληρώνονται οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης που είχαν ξεκινήσει στον χώρο.

Φεστιβάλ Επταπυργίου στα πρότυπα του Φεστιβάλ Αθηνών σχεδιάζει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σεπ 18, 2018

Φεστιβάλ Επταπυργίου στα πρότυπα του Φεστιβάλ Αθηνών φιλοδοξεί να διοργανώνει από το 2019 το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προωθώντας τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών, παρουσιάζοντας εκδηλώσεις για πρώτη φορά και φιλοξενώντας μια όπερα κάθε χρόνο αλλά και καλεσμένους από το εξωτερικό.

Αναβαθμισμένη τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής

Σεπ 18, 2018

Σε βασικό εργαλείο ενημέρωσης για τους επισκέπτες από όλον τον κόσμο, μετατρέπεται η αναβαθμισμένη τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (www.