Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας - Όττο Φον Μπίσμαρκ

Τοπικά Νέα

Iδρυση κέντρου έκδοσης βίζας για τους Κινέζους της Περιφέρεια Χενάν ζήτησε ο αντιδήμαρχος Τζενγκτσού από τον Στ. Πιτσιόρλα

Ιούλ 16, 2018

Την πρόθεση να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση της κινεζικής πόλης Τζενγκτσού (Zhengzhou) με την Αθήνα ώστε να αναπτυχθεί το διμερές εμπόριο, δήλωσε κινέζικη πενταμελής αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της τοπικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο της πόλης Τζενγκτσού, Γουάν Τσινγκφίνγ σε σημερινή συνάντησή της με τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα.

1,34 εκατ. ευρώ για έργα βελτίωση της καθημερινότητας στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας από την Περιφέρεια Αττικής

Ιούλ 16, 2018

Δύο ακόμη έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, συνολικού ύψους 1,34 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και το δήμαρχο, Χρήστο Βρεττάκο.

Ισχυρή νομική υποστήριξη του αγώνα απομάκρυνσης των μονάδων Ληνοπεραμμάτων από τον δήμο Μαλεβιζίου

Ιούλ 16, 2018

«Ο αγώνας για την απομάκρυνση όλων των ρυπογόνων μονάδων από την - και επίσημα πλέον χαρακτηρισμένη από το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Περιφέρειας Κρήτης - τουριστική περιοχή των Λινοπεραμμάτων, είναι μακρύς, επίπονος και δύσκολος.

«Μονοπάτια» προσβάσιμου τουρισμού σε Ελλάδα και Βουλγαρία – Προσβασιμότητα για ΑμεΑ σε 10 τουριστικά σημεία του δήμου Βόλβης

Ιούλ 16, 2018

 «Μονοπάτια» σε Ελλάδα και Βουλγαρία που δεν θα εξασφαλίζουν απλά πρόσβαση σε κάποιο σημείο, αλλά θα εξασφαλίζουν πλήρη προσβασιμότητα για όλους, πρόκειται σύντομα να δημιουργηθούν.

Δεν μπορεί η Κρήτη να βασίζει την ενεργειακή της ασφάλεια μόνον στην καλωδιακή σύνδεση

Ιούλ 16, 2018

Ταξιδεύουμε με την δύναμη της φύσης αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Α.Π.

Διεθνής διάκριση της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού

Ιούλ 16, 2018

«Παραδίδουμε αυτό το βραβείο που αφορά τον τουρισμό των νησιών του Αργοσαρωνικού που μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη, στους ίδιους τους δημάρχους», επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σήμερα, κατά την τελετή υποδοχής της διεθνούς διάκρισης της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των νησιών του Σαρωνικού σε κορυφαίο νησιωτικό τουριστικό προορισμό

1η Περιφερειακή Συνάντηση του προγράμματος «SOCLIMPACT» – Δράση για το Κλίμα – στην Κρήτη

Ιούλ 16, 2018

 H Κρήτη συγκαταλέγεται στα νησιά της Ευρώπης για τα οποία θα αναλυθούν οι επιπτώσεις από τις αλλαγές των κλιματικών παραμέτρων, στις παραγωγικές δραστηριότητες που συνδέονται κυρίως με το θαλάσσιο ή παράκτιο περιβάλλον και τη ναυτιλία.

Ανησυχητικές δειγματοληψίες του ΑΠΘ από τη λίμνη Βεγορίτιδα – Αμεση λήψη μέτρωνζητά ο Σύλλογος Προστασίας

Ιούλ 16, 2018

Την άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση της Βεγορίτιδας ζητά ο Σύλλογος Προστασίας της λίμνης της δυτικής Μακεδονίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές και επιλογές που οδήγησαν σε «επαναλαμβανόμενη κυριαρχία επιβλαβών κυανοβακτηρίων» στα νερά της, όπου μεταξύ άλλων αναπτύσσεται αλιεία, αλλά και δραστηριότητες αναψυχής, όπως κολύμβηση.

Αρση δακτυλίου στην Αθήνα την Παρασκευή 20/07

Ιούλ 16, 2018

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου θα ισχύσει, σύμφωνα με την αστυνομία, για τελευταία ημέρα το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2017-2018, στην περιοχή του μικρού δακτυλίου [Λ.

Θεατρικοί ατζέντηδες απ’ όλον τον κόσμο στα φετινά 53α «Δημήτρια» από 29/09 έως 21/10

Ιούλ 16, 2018

Τα κοινωνικά κινήματα που "άλλαξαν" τον κόσμο ή ...τη θέαση του κόσμου από τον ...κόσμο  (50 χρόνια από το Μάη του '68 αλλά και 100 χρόνια απ΄ τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου), το υπό διαμόρφωση σύγχρονο θέατρο στην παγκόσμια "αγορά" του 21ου αιώνα, μουσικές και εικαστικά συνθέτουν το πρόγραμμα των

Διεθνές πνευματικό κέντρο αφιερωμένο στον Αριστοτέλη από το ΑΠΘ και τον δήμο Αριστοτέλη

Ιούλ 16, 2018

Τη δημιουργία και λειτουργία διεθνούς πνευματικού κέντρου, αφιερωμένου στον Αριστοτέλη, το οποίο αναμένεται να ανεγερθεί σε έκταση 300 στρεμμάτων κοντά στα αρχαία Στάγειρα, προγραμματίζουν το ΑΠΘ και ο δήμος Αριστοτέλη, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ του πρύτανη του πανεπιστημίου, καθηγητή Περικλή Μήτκα και του δημάρχου της περιοχής,

Εργα Τέχνης σε ερειπωμένα κτίρια και γυμνούς τοίχους

Ιούλ 16, 2018

Ερειπωμένα κτίρια και οι άχαροι τοίχοι σε δυο χωριά και έναν οικισμό του Ηρακλείου, τους τελευταίους δυο μήνες "χαμογελούν".

Οι τελευταίοι 50 ΧΑΔΑ της χώρας θα αποκαταστηθούν το 2018

Ιούλ 16, 2018

Η «Ατζέντα 2030» είναι η κοινή δέσμευση 193 κρατών μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι θα συμβάλλουν ενεργά στην υλοποίηση 17 συγκεκριμένων κοινών στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030.

Επεισόδια χθες στην περιοχή του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη Κέρκυρας

Ιούλ 16, 2018

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ μετά τις 9  στην περιοχή του ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη της Κέρκυρας .Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στην 23η ημέρα των κινητοποιήσεων συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο γήπεδο Νεοχωρίου, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον ΧΥΤΑ και επιχείρησαν να φθάσουν στις εγκαταστάσεις του

Σχολή Δημόσιας Οικονομικής Διαχείρισης θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα το 2019 – 59η η Ελλάδα στην κατάταξη διαφθοράς

Ιούλ 16, 2018

«Στην Ελλάδα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δίνει τους πρώτους καρπούς της», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές της Γ’ Λυκείου στο δήμο Χανίων

Ιούλ 16, 2018

 Δωρεάν μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος 35 παιδιά, μαθητές της Γ' λυκείου, στα Χαινά, καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρούν στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Περισσότεροι δικαιούχοι στο μέτρο «εγκατάσταση νέων γεωργών» στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ιούλ 16, 2018

Περισσότεροι δικαιούχοι συμπεριλαμβάνονται στο μέτρο «εγκατάσταση νέων γεωργών»  του προγράμματος  Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014- 2020 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συντήρηση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Μονής Βλατάδων από ΥΠΠΟ και Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ιούλ 16, 2018

Τη συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών και ψηφιοποίηση μέρους του ιστορικού αρχείου χειρογράφων, μικροταινιών και μικρογραφιών του «Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και της Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων» προβλέπει προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Ιδρύματος, του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ν. Σοφιανός: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο

Ιούλ 16, 2018

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημέρων γύρω από τη Ρωσία, γύρω από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, «έχουν να κάνουν με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού, έχουν να κάνουν με τις πρόσφατες αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ, παρουσία του κ.