Ένας από τις παράξενες ιδιοτροπίες του ανθρώπου είναι να δημιουργεί δυσκολίες μόνο και μόνο για να έχει την ευχαρίστηση να τις ξεπεράσει. Joseph De Maistre, 1753-1821, Γαλλοϊταλός διπλωμάτης & φιλόσοφος

Τοπικά Νέα

Από 26 έως 28 Μαρτίου το περιφερειακό συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία

Μαρ 20, 2018

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 28 Μαρτίου.

Σε φάση υλοποίησης τρία μεγάλα έργα και παρεμβάσεις στον δήμο Φυλής

Μαρ 20, 2018

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιεί ο Δήμος Φυλής, στον τομέα της αποχέτευσης, της δημιουργίας νέων ελεύθερων χώρων για την αναψυχή των κατοίκων του , καθώς και της αναβάθμισης παιδικών χαρών σε όλη την πόλη.

Βανδαλισμούς στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, καταγγέλλει ο δήμος Νέας Ιωνίας

Μαρ 20, 2018

Βανδαλισμούς και στα τρία λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας του δήμου Νέας Ιωνίας, πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες στο γκαράζ του δήμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Kallithea Run»: Τρέχοντας στην Καλλιθέα την Κυριακή 1 Απριλίου

Μαρ 20, 2018

O Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας, με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά), διοργανώνουν την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 και ώρα 08:30, τον 7ο Αγώνα σε Δημόσιο Δρόμο στην Καλλιθέα με τον τίτλο, Τρέχοντας στην Καλλιθέα «Kallithea Run»2018.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μαρ 20, 2018

Εξεύρεση από πλευράς κυβέρνησης μιας μόνιμης και κοινά αποδεκτής λύσης στο πρόβλημα των εργαζομένων του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ,Γιώργος Πατούλης.

«Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας» ιδρύεται στην Περιφέρεια Αττικής

Μαρ 20, 2018

«Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας» προωθείται στην Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα στηρίζει την επιχειρηματικότητα και θα βελτιώνει τους όρους των επιλογών των επιχειρηματιών και της Πολιτείας.

Στη Βραζιλία για τη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ο Γ. Πατούλης

Μαρ 20, 2018

Στη Διεθνή Διάσκεψη των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Οργανισμό Τοπικών Αρχών (UCLG) , στη Μπραζίλια, συμμετέχει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης.

Ικανοποίηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την απόφαση του ΥΠΕΝ σχετικά με το ρέμα Κυβερνείου

Μαρ 20, 2018

Την ικανοποίησή της για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - και ειδικότερα του αναπληρωτή υπουργού Σωκράτη Φάμελλου - για άμεση δέσμευση του ποσού που απαιτείται για την επανεπιβολή απαλλοτρίωσης του ρέματος Κυβερνείου από το Πράσινο Ταμείο, εκφράζει, με ανακοίνωση της, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανδρέας Ευθυμίου: Σταματήστε την αδικία και τη βιαιοπραγία σε βάρος των ΑΠΟ Φωστήρα και ΑΕ Μοσχάτου

Μαρ 20, 2018

 Την έντονη διαμαρτυρία του και τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολές του στους αρμόδιους φορείς των διοργανώσεων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Γ Εθνικής και Α Πειραιά.

Νέα έκτακτη ενίσχυση 20,6 εκατ. ευρώ, σε 88 μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους

Μαρ 20, 2018

Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 88 μικρών ορεινών και νησιωτικών δήμων της χώρας, για το 2018, με συνολικό ποσό ύψους 20.597.

Πρόσκληση Περιφέρειας Αττικής προς δήμους για αναβάθμιση κοινωνικών υποδομών

Μαρ 20, 2018

Τις δημοτικές κοινωνικές υποδομές ενισχύει η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και με συνολικό προϋπολογισμό 5.090.

Ε. Φωτονιάτα: Αυτά είναι τα τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των δήμων

Μαρ 20, 2018

Τα παλιά κτίρια των δήμων μπορούν να αποκτήσουν και πάλι "ζωή", συμβάλλοντας στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των αστικών περιοχών, χάρη σε πρόγραμμα που "τρέχει" αυτό το διάστημα από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ χρηματοδότηση.

Δωρεάν WiFi σε δημόσια σημεία σε δήμους σε όλη την Ευρώπη προσφέρει η EE

Μαρ 20, 2018

Πρόσκληση στους δήμους σε όλη την Ευρώπη να ξεκινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΕ για τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο απηύθυνε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πρωτοπόρος στη χρήση νέων τεχνολογιών καυσίμων ο δήμος Βριλησσίων

Μαρ 20, 2018

Η χρήση κυψελών καυσίμου και υδρογόνου στον τομέα των μεταφορών αποτελεί βασική προτεραιότητα για το δήμο Βριλησσίων, αφού σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία απορριμματοφόρα οχήματα, συνοδευόμενα από σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου μικρής κλίμακας στοχεύοντας σε ένα καλύτερο και καθαρότερο περιβάλλον.

Βλάπτει αισθητικά το μνημείο η σχεδιαζόμενη πεζογέφυρα στη θέση Παλατάκι στο Χαϊδάρι, λέει ο ΣΕΑ

Μαρ 20, 2018

«Την ανησυχία του και την αντίθεσή του για την χωροθέτηση του ακρόβαθρου της προτεινόμενης πεζογέφυρας στη θέση Παλατάκι στο Χαϊδάρι Αττικής», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Δράσεις για τη διάδοση των ιαματικών πηγών της Ελλάδας

Μαρ 20, 2018

Δράσεις με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας νερού ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του ιαματικού τουρισμού-θερμαλισμού στη χώρα μας.

Γ.Μυλόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται το 75% του έργου του μετρό Θεσ/νίκης

Μαρ 20, 2018

Το 2019 ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς το 75% του έργου, υπογράμμισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος.

Δεσμεύσεις ακατάλληλων κρεάτων σε επιχειρήσεις του Πειραιά

Μαρ 20, 2018

Ακατάλληλα κρέατα, συνολικού βάρους 52 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από δύο επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρεάτων του Πειραιά.

Συμβολική κινητοποίηση από αγρότες-κτηνοτρόφους στον Λαγκαδά κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Μαρ 20, 2018

Συμβολική κινητοποίηση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποιούν, από τις 10:30 το πρωί και για μία ώρα, έξω από το υποκατάστημα τράπεζας στον Λαγκαδά, αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, χωρίς να παρεμποδίζουν τις συναλλαγές των πολιτών.