Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Ρεπορτάζ

Απόρρητα έγγραφα δολοφονίας Κένεντι: Στη δημοσιότητα στις 26 Οκτωβρίου

Οκτ 22, 2017

Το επί χρόνια απόρρητο αρχείο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί από το Εθνικό Αρχείο στις 26 Οκτωβρίου

Διάλεξη του μητροπολίτη Αυστρίας στο ΑΠΘ

Οκτ 21, 2017

«Ακόμη κι αν κατά το παρελθόν η πορεία ή το όραμα για μια ηνωμένη Ευρώπη κατανοούνταν με την έννοια ενός μονόδρομου κι ο συνασπισμός όλο και περισσοτέρων ευρωπαϊκών κρατών ως εγγύηση της ειρήνης και της αρμονίας, απεδείχθη τελευταίως ότι η ευρωπαϊκή ιδέα στηρίζεται σε ασταθή θεμέλια, ενώ ταυτοχρόνως καλείται να

Συνεχίζεται η γιορτή των κινουμένων σχεδίων

Οκτ 21, 2017

Με ειδικό αφιέρωμα στην ελληνική σύγχρονη παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων, αλλά και με επιλογή έργων της 8ης τέχνης, που "φωτίζουν" θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη μέχρι αύριο το 3ο Thessaloniki Animation Festival (TAF), το οποίο περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια και masterclasses από δημιουργούς και συντελεστές, προβολές απ΄ όλο τον κόσμο και

Φανή Κουκουλή: Οι Έλληνες πάντα ξεχωρίζουμε στο εξωτερικό

Οκτ 21, 2017

Η λαμπρή πορεία της Φανής Κουκουλή στην επιστήμη ξεκίνησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Τμήμα Φαρμακευτικής.

Προληπτική ανάκληση προϊόντος από την ΔΩΔΩΝΗ

Οκτ 21, 2017

Στην προληπτική ανάκληση προϊόντος προχωρά η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ.

Βλ. Τσιζόφ: Ανάγκη διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας Ρωσίας – ΕΕ

Οκτ 21, 2017

Την ανάγκη διεύρυνσης της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας- ΕΕ τόνισε ο Βλαντίμιρ Τσιζόφ μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ένωση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την Βερόνα όπου πραγματοποιείται το 10ο Ευρωασιατικό Οικονομικό Φόρουμ με κυρίαρχο ζήτημα το ενεργειακό.

Παραστάσεις εθελοντών για την ενίσχυση του «Αγ.Στυλιανού»

Οκτ 21, 2017

Δύο θεατρικές παραστάσεις θα δοθούν από το Θεατρικό Εργαστήρι του συλλόγου φίλων Εθελοντών και Αναδόχων Οικογενειών «Αγιος Στυλιανός », με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών του βρεφοκομείου και των αναδόχων οικογενειών τους.

Μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 3% οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Οκτ 21, 2017

Μείωση 3% εμφάνισαν στην Ελλάδα το 2016 οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με νέα μελέτη του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«H κρίση και οι πολιτικές λιτότητας «βλάπτουν σοβαρά» την ισότητα των φύλων»

Οκτ 21, 2017

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα ήταν και είναι αμέτρητοι, με θύματα, πόνο και διώξεις.

Συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ

Οκτ 21, 2017

    Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.

«Ο κόσμος το 2018.Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων»

Οκτ 21, 2017

Κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας θα τεθούν αύριο στο 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, με θέμα "Ο κόσμος το 2018.

Δύο τροχαία δυστυχήματα στο Κιλκίς και την Καβάλα

Οκτ 21, 2017

    Δυο θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν στις περιοχές του Κιλκίς και της Καβάλας.

Συνελήφθη 32χρονος για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών

Οκτ 21, 2017

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, συνελήφθη, σε περιοχή των Σερρών, 32χρονος υπήκοος Συρίας, για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Όταν ο ΠΑΟΚ «άστραψε και βρόντηξε» μέσα στο Καραϊσκάκη

Οκτ 21, 2017

Τι κι αν έχουν περάσει 41 χρόνια;...

«Οι γυναίκες συνεχίζουμε να διεκδικούμε καλύτερη θέση»

Οκτ 21, 2017

Οι αγώνες των γυναικών για ισότητα ήταν και είναι αμέτρητοι, με θύματα, πόνο και διώξεις.

Έκθεση για το τέμπλο στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Οκτ 21, 2017

Γνωστά και πολυ- προσκυνημένα από πιστούς ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά άγνωστης εν πολλοίς «καλλιτεχνικής πατρότητας», ιστορικής πορείας και «γεγονότων» εκκλησιαστικά τέμπλα, ιστορημένα από εμβληματικές μορφές εικαστικών δημιουργών (Νίκου Εγγονόπουλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Πολύκλειτου Ρέγκου, Σπύρου Βασιλείου κ.

Ι. Θεοφύλακτος: Τα κονδύλια δεν είναι κανενός πολιτικού, είναι του ελληνικού λαού

Οκτ 21, 2017

O βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Θεοφύλακτος υποστηρίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο νόμος για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αποκαθιστά μια μεγάλη αδικία εις βάρος του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Θ. Μουμουλίδης: Πορευόμαστε με γνώμονα όχι το ίδιον αλλά το κοινό συμφέρον

Οκτ 21, 2017

Η αποκατάσταση και η επαναπόδοση των εδαφών που χρησιμοποίησε η ΔΕΗ για την εξόρυξη του λιγνίτη αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα αναπτυξιακή πρόταση για το μέλλον της περιοχής αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σκηνοθέτης και βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Θέμης Μουμουλίδης.

Στ. Θεοδωράκης: Μπορώ να είμαι και στρατιώτης και στρατηγός

Οκτ 21, 2017

«Αγωνίζομαι για τη νίκη και πιστεύω ότι θα κερδίσω, αλλά μπορώ να είμαι και στρατιώτης και στρατηγός» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος αρχηγός του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης.

Μ. Αντωνίου: Απαιτείται συστράτευση για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων

Οκτ 21, 2017

Η ευρεία στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στο δυναμικό κλάδο των γουνοποιητικών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια που θα πρέπει να επιδεικνύει ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ο πυρήνας των βασικών επιλογών που η ΝΔ θα προωθήσει στο χώρο του δυναμικού κλάδου της μεταποίησης αναφέρει μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο