H ελεημοσύνη ανυψώθηκε σε μεγάλη αρετή εξ αιτίας του χαμηλού επιπέδου της εντιμότητας των ανθρώπων. Σααντί, 1210-1292, Πέρσης ποιητής

Ρεπορτάζ

Ο Στ. Καλαφάτης για τη διοίκηση Γ. Μπουτάρη

Ιούν 27, 2017

    «Δίνουμε τη μάχη μας αυτά τα τρία χρόνια και με το ίδιο πάθος και το ίδιο σθένος θα συνεχίσουμε να το πράττουμε και τα επόμενα δύο.

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΓΓΑ και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας

Ιούν 27, 2017

Με στόχο την παρότρυνση των νέων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συν αντίληψης και συνεργασίας, στις εγκαταστάσεις του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που θα είναι και ο χορηγός επικοινωνίας των συντονισμένων δράσεων.

Δύο μήνες φυλάκιση σε εργαζόμενους της ΔΕΗ για πλαστές άδειες αιμοδοσίας

Ιούν 27, 2017

    Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου.

Ανάκληση παρτίδας μη ασφαλούς τόνου από τον ΕΦΕΤ

Ιούν 27, 2017

Στην ανάκληση μη ασφαλούς αλιεύματος από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Στα χέρια του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περνάει η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη

Ιούν 27, 2017

Στα χέρια του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη περνάει η υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά τις σημερινές αλεπάλληλες διακοπές της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Το 85,3% των αθλητών δήλωσε ότι συμμετείχε ή πίστευε πως είχε συμμετάσχει σε χειραγωγημένο αγώνα

Ιούν 27, 2017

Την έκταση του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων αλλά και την ανάγκη για άμεση αντιμετώπισή του, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος για την καταπολέμηση χειραγώγησης αγώνων σε όλα τα αθλήματα, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του ΑΠΘ, σύμφωνα με τα οποία το 85,3% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι συμμετείχε

Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ιούν 27, 2017

Νέο "μπλόκο" στην έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, έστησαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Σε δίκη για τα «45άρια» της πρώην Νομαρχίας παραπέμπονται τα αδέλφια Ψωμιάδη

Ιούν 27, 2017

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται, με βούλευμα, ο άλλοτε νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο αδελφός του Διονύσης, ως πρώην αντινομάρχης, για την υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια».

Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από εργαζόμενους στην καθαριότητα

Ιούν 27, 2017

Κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ενώ ηταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, προκειμένου να αξιολογήσει την πιο συμφέρουσα πρόταση αναθεσης σε ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Ελπιδοφόρες οι εφαρμογές βλαστοκυττάρων και η γονιδιακή θεραπεία για τα άτομα με χαμηλή όραση

Ιούν 27, 2017

Οι εφαρμογές των βλαστοκυττάρων αλλά και η γονιδιακή θεραπεία ανοίγουν νέες προοπτικές και δημιουργούν ελπίδες για τα άτομα με χαμηλή όραση, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 3% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως.

Πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες αναμένονται στη χερσόνησο της Κασσάνδρας

Ιούν 27, 2017

Πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες αναμένεται να φιλοξενήσει η χερσόνησος της Κασσάνδρας φέτος το καλοκαίρι, είτε πρόκειται για άτομα που έχουν εκεί τις εξοχικές τους κατοικίες είτε για τουρίστες, την ώρα που ο μόνιμος πληθυσμός στο λεγόμενο "πρώτο πόδι" της Χαλκιδικής δεν υπερβαίνει τα 20.

Συζήτηση για τους πρόσφυγες διοργανώνει η ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

Ιούν 27, 2017

Το νομικό πλαίσιο που διέπει την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα και θέματα στέγασης, πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, στην εργασία και στις υπηρεσίες υγείες βρίσκονται στο επίκεντρο ενημερωτικής εκδήλωσης - συζήτησης, που διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μη κυβερνητική οργάνωση "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την

Στις 30/6 οι προσφορές για την απόκτηση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία

Ιούν 27, 2017

Η Παρασκευή 30/6 ορίστηκε ως η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στον διαγωνισμό πώλησης των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στη Σερβία, όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον των υποψηφίων «μνηστήρων» διατηρείται αμείωτο και μένει να «το δούμε

Προηγμένα νανο-υλικά στο πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας 2017

Ιούν 27, 2017

Τα νέα προηγμένα νανο-υλικά και ο συνδυασμός τους στην υπηρεσία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αποθήκευσης ενέργειας, με στόχο την ενεργειακή αυτονόμηση νησιών και απομακρυσμένων περιοχών, θα διερευνηθεί σε ένα από τα επτά ειδικά εργαστήρια που διοργανώνονται στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Νανοτεχνολογίας 2017, που θα πραγματοποιηθεί φέτος 1-8 Ιουλίου

Μ. Καραμεσίνη: Υπάρχουν 13.500 δικαιούχοι εργατικών κατοικιών χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας

Ιούν 27, 2017

"Υπάρχουν 151 οικισμοί, με 13.500 δικαιούχους, που ακόμη δεν έχουν πάρει τους τίτλους ιδιοκτησίας, παρά μόνο προσωρινά παραχωρητήρια".

Γρ. Τάσιος: Καλές πληρότητες στη Χαλκιδική, επιμήκυνση της σεζόν κατά μία εβδομάδα

Ιούν 27, 2017

Η πληρότητα των ξενοδοχείων η οποία κινείται στα περσινά, ικανοποιητικά επίπεδα, η πρόβλεψη για μονοψήφια αύξηση μέχρι το τέλος της σεζόν και οι λεγόμενοι οδικοί τουρίστες από τις γειτονικές χώρες που ?αιμοδοτούν? την περιοχή, συνθέτουν τα κύρια χαρακτηριστικά της Χαλκιδικής φέτος το καλοκαίρι.

Μ. Καραμεσίνη: Επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 22.500 ανέργους

Ιούν 27, 2017

Για τα επτά νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν σε 22.500 ανέργους και οι προκηρύξεις θα αναρτηθούν από τις αρχές του Ιουνίου μέχρι και τα μέσα του Αυγούστου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.Συγκεκριμένα, η κ. Καραμεσίνη, αναφέρθηκε στα

Στα ψυγεία της Χαλκιδικής το παγωτό «Κασσάνδρα»

Ιούν 27, 2017

Ένα νέο προϊόν με υπογραφή Χαλκιδικής και γεύση... από ελληνικό καλοκαίρι βρίσκεται από σήμερα στα ψυγεία γνωστής εταιρείας παγωτού.

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη

Ιούν 27, 2017

Ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Εργασίες συντήρησης από αύριο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανίων

Ιούν 27, 2017

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από αύριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.