H ελεημοσύνη ανυψώθηκε σε μεγάλη αρετή εξ αιτίας του χαμηλού επιπέδου της εντιμότητας των ανθρώπων. Σααντί, 1210-1292, Πέρσης ποιητής

Επιστήμη

Απάντηση της Google σχετικά με το πρόστιμο που της επέβαλε η Κομισιόν

Ιούν 27, 2017

Την δική της εκδοχή σχετικά με το πρόστιμο 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παραθέτει σε ανακοίνωσή της η Google, αναφέροντας ότι η σχετική απόφαση υποτιμά την αξία αυτού του είδους τις γρήγορες και εύκολες συνδέσεις.

Η αποκατάσταση της τρύπας του όζοντος μπορεί να καθυστερήσει 5-30 χρόνια

Ιούν 27, 2017

Η τρύπα του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική αποκαθίσταται σταδιακά στα προ του 1980 επίπεδα μετά τη συμφωνία του Μόντρεαλ του 1987, η οποία απαγόρευσε τους χλωροφθοράνθρακες που κατέστρεφαν το όζον.

Έτοιμος για εκτόξευση ο δορυφόρος Hellas-Sat 3 και Inmarsat

Ιούν 27, 2017

Έτοιμος για το ταξίδι του στο διάστημα είναι ο νέος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas-Sat 3, ο οποίος προγραμματίζεται να εκτοξευθεί τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης 28 Ιουνίου από το ευρωπαϊκό διαστημοδρόμιο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Συναίσθημα συν ηθική είναι το μυστικό της επιτυχίας στο Twitter

Ιούν 27, 2017

Τα μηνύματα στο Twitter που αφορούν πολιτικά και κοινωνικά θέματα, είναι πιθανότερο να εξαπλωθούν σας ιός (να γίνουν δηλαδή viral), όταν η γλώσσα τους προδίδει συναισθηματική φόρτιση και ταυτόχρονα έχει ηθικό περιεχόμενο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αύξηση στις χορηγήσεις «πατεντών» στην Ελλάδα

Ιούν 26, 2017

Τον μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, αριθμό αιτήσεων για ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, κατέθεσαν πέρυσι οι καινοτόμες επιχειρήσεις και άλλοι φορείς, σημειώνοντας ένα νέο ρεκόρ, όπως αποκαλύπτει η έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας για το 2016.

Στο στόχαστρο των κυβερνο-εγκληματιών οι «έξυπνες» συσκευές

Ιούν 26, 2017

Τις «έξυπνες» συσκευές φαίνεται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρό τους κυβερνο-εγκληματίες, αφού είναι μεγάλος ο αριθμός των εκδόσεων κακόβουλου λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την παράνομη πρόσβαση στα συστήματα των εν λόγω συσκευών.

Στις μετρίως καινοτόμες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα

Ιούν 26, 2017

Στην κατηγορία των μετρίως καινοτόμων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υποψίες ότι υπάρχει «Πλανήτης 10» στο ηλιακό μας σύστημα

Ιούν 25, 2017

Πάνε κι έρχονται οι θεωρίες για το αν υπάρχουν και πόσοι ακόμη πλανήτες πέρα από τους ήδη οκτώ γνωστούς στο ηλιακό μας σύστημα.

Η Βουλγαρία έθεσε σε τροχιά τον πρώτο τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο της

Ιούν 24, 2017

Εκτοξεύθηκε με επιτυχία στο διάστημα ο πρώτος βουλγαρικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος BulgariaSat-1.

Νέες λύσεις επιχειρηματικής δικτύωσης παρουσίασε η Cisco

Ιούν 23, 2017

Νέες λύσεις δικτύωσης, οι οποίες συνιστούν μία από τις πλέον σημαντικές καινοτομίες στον τομέα της επιχειρηματικής δικτύωσης παρουσίασε η Cisco, με στόχο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες και να υπερνικήσουν εμπόδια που θεωρούνταν αξεπέραστα, σε μια εποχή κατανεμημένης τεχνολογίας όπου τα πάντα συνδέονται.

Ποια πουλιά κάνουν «αεροδιναμικά» αυγά και ποια στρογγυλά

Ιούν 23, 2017

Τα πουλιά κάνουν αυγά πολύ διαφορετικά σε σχήμα και μέγεθος.

Η χαρά της νοικοκυράς… ρομπότ σιδερώνει ρούχα!

Ιούν 22, 2017

Τα ρομπότ στο μέλλον δεν θα κλέβουν μόνο τις δουλειές μας, αλλά θα κάνουν και τις δουλειές του νοικοκυριού.

Η προπαγάνδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ιούν 21, 2017

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και ιδιαίτερα το Facebook και το Twitter- φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, είναι το πόρισμα μιας σειράς ερευνών που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Λύτρα 1 εκατ. δολαρίων από νοτιοκορεάτικη εταιρεία σε χάκερ

Ιούν 21, 2017

Λύτρα ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων (περίπου 900.

Μπαταρία «πίνει» θαλασσινό νερό και κάνει τα υποθαλάσσια ρομπότ…δελφίνια

Ιούν 21, 2017

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ στις ΗΠΑ κατασκεύασαν μια καινοτόμο μπαταρία που χρησιμοποιεί θαλασσινό νερό.

Πουλήθηκαν γράμματα του Αϊνστάιν για τον Θεό, το Ισραήλ και τη Φυσική

Ιούν 21, 2017

Οκτώ γράμματα που είχε γράψει ο 'Αλμπερτ Αϊνστάιν, σχετικά με τον Θεό, το Ισραήλ και τη Φυσική, πουλήθηκαν σε δημοπρασία στην Ιερουσαλήμ, αντί σχεδόν 210.

Στείλτε γρήγορα αστροναύτες και φτιάξτε βάσεις σε Σελήνη και Άρη

Ιούν 21, 2017

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινκ κάλεσε τις μεγάλες χώρες του πλανήτη να επισπεύσουν τις αποστολές αστροναυτών και τη δημιουργία βάσεων στη Σελήνη και στον 'Αρη, προκειμένου να δώσουν στην ανθρωπότητα έναν ευρύτερο στόχο, αλλά και μια διέξοδο σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στη Γη - κάτι καθόλου απίθανο, σύμφωνα

Ξεκίνησε και επίσημα το καλοκαίρι

Ιούν 21, 2017

Με το θερινό ηλιοστάσιο, σήμερα το πρωί στις 07:24, ξεκίνησε και επίσημα το φετινό καλοκαίρι.

Η Microsoft ενισχύει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των προσφύγων

Ιούν 20, 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων, η Microsoft τιμά τον αγώνα εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσω του αυτοτελούς οργανισμού Microsoft Philanthropies, για μια καλύτερη ζωή.

Πώς οι γάτες κατέκτησαν τον κόσμο πριν από περίπου 9.500 χρόνια

Ιούν 20, 2017

 Η χαδιάρα ψιψίνα του καναπέ προέρχεται από αγριόγατες που εξημερώθηκαν αρχικά στην Εγγύς και Μέση Ανατολή πριν από 9.000 έως 10.000 χρόνια και στη συνέχεια, για δεύτερη φορά, στην Αίγυπτο, ξεκινώντας από εκεί για να κατακτήσουν τα πέρατα της Γης, σύμφωνα με μια νέα διεθνή γενετική έρευνα.Οι πρώτοι αγρότες στην