Edward Halifax, 1881-1959, Άγγλος πολιτικός 

Επιστήμη

Άρχισε να λειτουργεί ο εθνικός κόμβος παροχής σεισμολογικών δεδομένων EIDA

Μαΐ 25, 2018

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της απόφασης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και των υπολοίπων μελών του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου για την ελεύθερη παροχή στην ερευνητική κοινότητα των δεδομένων των δικτύων σεισμογράφων και των επιταχυνσιογράφων, υλοποιήθηκε και λειτουργεί πλέον στο ΕΑΑ ο εθνικός κόμβος EIDA (European Integrated

«Έξυπνο» ηχείο κατέγραψε ιδιωτική οικογενειακή συνομιλία, την οποία έστειλε τυχαία σε τρίτο!

Μαΐ 25, 2018

Μπορεί σήμερα να τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Γενικός Κανονισμός της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κάτι που έχει δημιουργήσει σχεδόν πανικό σε πολλές εταιρείες, όμως στην εποχή του Διαδικτύου των Πραγμάτων -και όχι απλώς του Διαδικτύου- η διαρροή των πιο προσωπικών δεδομένων σε τρίτους, μπορεί να γίνει

Ανακαλύφθηκαν τρία γιγάντια φαράγγια θαμμένα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής

Μαΐ 25, 2018

Βρετανοί γεωεπιστήμονες ανακάλυψαν κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής τρία τεράστια και βαθιά φαράγγια,, καθένα από τα οποία έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων και ελίσσεται ανάμεσα σε ψηλά βουνά, χωρίς να είναι ορατά πάνω από την καλυμμένη με χιόνια και πάγους επιφάνεια.

Προσωπικά δεδομένα: 10 ερωταπαντήσεις για τις αλλαγές που φέρνει ο νέος κανονισμός της ΕΕ

Μαΐ 25, 2018

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν από σήμερα 25 Μαΐου στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την εφαρμογή του νέου ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων, ο οποίος αφορά τη συλλογή, χρήση και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων.

Τι αλλάζει στο διαδίκτυο με εφαρμογή του νέου κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων

Μαΐ 24, 2018

Αρχίζει και επισήμως αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου, η εφαρμογή του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), που εγκρίθηκε τον Απρίλιο του 2016.

Τον Ιούλιο στο ΙΤΕ της Κρήτης οι επιστημονικές «Διαλέξεις Ωνάση»

Μαΐ 24, 2018

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη και το Ίδρυμα Ωνάση συνεργάζονται και φέτος για τη διοργάνωση των επιστημονικών «Διαλέξεων Ωνάση» με θέματα Βιολογίας και Χημείας.

Εντυπωσιακή ανάλυση ενός άστρου νετρονίων σε απόσταση 6.500 ετών φωτός από τη Γη

Μαΐ 24, 2018

Καναδοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι έκαναν μια από τις πλέον υψηλής ανάλυσης παρατηρήσεις στην ιστορία της αστρονομίας, παρατηρώντας δύο περιοχές έντονης ακτινοβολίας, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων η μία από την άλλη, σε ένα άστρο νετρονίων (πάλσαρ) σε απόσταση 6.

Επιστήμονες αναζητούν και πάλι το τέρας του Λοχ Νες

Μαΐ 23, 2018

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων σχεδιάζει να σαρώσει τα παγωμένα βάθη του Λοχ Νες την επόμενη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικό DNA (eDNA) σε ένα πείραμα με στόχο να διαπιστωθεί εντέλει αν το θρυλικό τέρας, η Νέσι, ζει πράγματι ή ζούσε κάποτε στα νερά της λίμνης.

Έρευνα: Οι άνθρωποι σπάνια λένε ευχαριστώ στις καθημερινές συναλλαγές τους

Μαΐ 23, 2018

 Αν βοηθήσατε κάποιον ή του κάνατε μια χάρη ή ανταποκριθήκατε σε κάτι που σας ζήτησε, αλλά σας πείραξε που δεν σας είπε "ευχαριστώ", παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι δεν αποτελείτε εξαίρεση.

Εκτοξεύθηκαν δύο νέοι δορυφόροι που θα παρακολουθούν το νερό της Γης

Μαΐ 23, 2018

 Ένας πύραυλος Falcon 9 της αμερικανικής εταιρείας Space X του Έλον Μασκ έθεσε την Τρίτη το βράδυ σε τροχιά δύο αμερικανο-γερμανικούς περιβαλλοντικούς δορυφόρους GRACE, που θα παρακολουθούν τις κάθε είδους αλλαγές στο νερό της Γης, το επίπεδο της στάθμης των θαλασσών, την τήξη των πάγων, την εξάτμιση λόγω ξηρασίας κ.

Η τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου Microsoft Summit

Μαΐ 22, 2018

Οι τεχνολογικές εξελίξεις με αιχμή την τεχνητή νοημοσύνη, που έχουν ολοένα μεγαλύτερο αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία, βρέθηκαν στο επίκεντρο του τρίτου διεθνούς συνεδρίου "Microsoft Summit", με τίτλο «Empower3: Countries, Organizations, People», που διοργάνωσε σήμερα η Microsoft Ελλάς στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Εθνική Λυρική Σκηνή) και το οποίο

Ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας «ideatree»

Μαΐ 22, 2018

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «ideatree», όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Τα σπίτια με λιγοστά μικρόβια αυξάνουν τον κίνδυνο για παιδική λευχαιμία

Μαΐ 22, 2018

Η υπερβολική καθαριότητα στα σπίτια, που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται δραστικά η παρουσία των βακτηρίων, καθώς και η απομόνωση των παιδιών από άλλα παιδιά κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, μπορούν να έχουν ως παρενέργεια την πυροδότηση παιδικής λευχαιμίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη-ορόσημο, την πρώτη

Μόνο το 0,01% της πλανητικής βιομάζας είναι οι άνθρωποι

Μαΐ 22, 2018

Το 80% της βιομάζας της Γης αποτελούν τα φυτά, το 15% τα βακτήρια και το υπόλοιπο 5% περιλαμβάνει άλλους μικροοργανισμούς και τα ζώα.

Ο πρώτος μόνιμος αστεροειδής από άλλο ηλιακό σύστημα

Μαΐ 22, 2018

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν αστεροειδή που κινείται πέριξ του Ήλιου, αλλά με ανάποδη κατεύθυνση από ό,τι οι πλανήτες, και ο οποίος είναι ο πρώτος μόνιμος «κάτοικος» που εκτιμάται ότι προέρχεται από άλλο ηλιακό σύστημα.

Νανορομπότ έφτιαξε νανόσπιτο, το μικρότερο σπίτι στον κόσμο

Μαΐ 21, 2018

Μια γαλλική ομάδα μηχανικών νανορομποτικής χρησιμοποίησε ένα νέο μικρορομποτικό σύστημα για να δημιουργήσει το μικρότερο σπίτι στον κόσμο.

Ο Χίτλερ πέθανε το 1945 επιβεβαιώνει μια νέα βιοϊατρική εξέταση των δοντιών του

Μαΐ 21, 2018

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε χωρίς αμφιβολία στο υπόγειο καταφύγιό του στο Βερολίνο τον Απρίλιο του 1945, χρησιμοποιώντας χάπι υδροκυάνιου και στη συνέχεια μια σφαίρα, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες που απέκτησαν σπάνια πρόσβαση στα δόντια του, που βρίσκονται στη Μόσχα, επιβεβαιώνοντας έτσι την επίσημη περιγραφή του θανάτου του.

Ποια είναι τα μεγαλύτερα «πράγματα» που υπάρχουν στο σύμπαν και στο ηλιακό μας σύστημα

Μαΐ 19, 2018

Το σύμπαν είναι αχανές και σε αυτό υπάρχουν πολλά μεγάλα ‘πράγματα'. Πολύ μεγάλα, αδιανόητα μεγάλα για τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.

Ρεκόρ ταχύτητας υπερθέρμανσης νερού (με ελληνική συμμετοχή)

Μαΐ 18, 2018

Το νερό φαίνεται πως ταιριάζει στους Έλληνες επιστήμονες.

Το ένα τρίτο των προστατευόμενων περιοχών είναι προστατευόμενες μόνο κατ΄ όνομα

Μαΐ 18, 2018

Το ένα τρίτο των προστατευόμενων περιοχών του πλανήτη βρίσκονται πλέον υπό τη συνεχή και εντεινόμενη ανθρώπινη πίεση και παρέμβαση, λόγω της κατασκευής δρόμων, της αποψίλωσης των δασών, των γεωργικών καλλιεργειών, της αστικοποίησης, των εξορυκτικών και άλλων δραστηριοτήτων, με συνέπεια να έχουν καταντήσει μόνο κατ' όνομα προστατευόμενες.