Είμαστε σε μια κοινωνία που οι πίτσες φτάνουν πιο γρήγορα από την αστυνομία. - Claude Chabrol

Επιχειρηματικά Νέα

Πνοή ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΛΘ

Δεκ 15, 2017

Σε «πολύ σοβαρή επέκταση» της παρουσίας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη Βαλκανική εντός της επόμενης πενταετίας και στην αύξηση του ποσοστού τής κίνησης που προέρχεται από τις βαλκανικές χώρες σε ποσοστό της τάξης του 30%, προσβλέπει η κοινοπραξία που αναλαμβάνει το λιμάνι, όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο

Διεθνής διάκριση της ΕΕΣΣΤΥ από την ΡΑΣ

Δεκ 15, 2017

Παραπάνω από ικανοποιητικό κρίνεται το έργο της σχετικά νεοσυσταθείσας (2013) εταιρίας  με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α.

Σχολή Επιχειρηματικότητας από την Coca-Cola

Δεκ 15, 2017

Περισσότεροι από 180 νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας, κατά τη διάρκεια των Σχολών Επιχειρηματικότητας που επισκέφτηκαν τη χώρα μας και αυτή τη χρονιά.

Vivartia: Έμφαση σε αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος και στρατηγικές συνεργασίες

Δεκ 15, 2017

Ο Όμιλος Vivartia, ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος εστίασης, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου για συνεχή ανάπτυξη και ενδυνάμωση των σημάτων του, δίνοντας έμφαση σε αγορές τουριστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα εστιάζει στη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών εντός και εκτός Ελλάδας.

Αύξηση 50% της ελληνικής παρουσίας σε διεθνείς εκθέσεις το 2017

Δεκ 15, 2017

Αυξήθηκε η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις το 2017 κατά 50% σε σχέση με το 2016, μέσω εθνικών περίπτερων που οργάνωσε ο οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.

Με εορταστικό ωράριο από σήμερα τα καταστήματα

Δεκ 15, 2017

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν τα καταστήματα, από σήμερα 15 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, ενώ φέτος οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους -έκτος από τις καθημερινές- και τρεις Κυριακές, στο διάστημα των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, επιτρέπεται

Θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Δεκ 15, 2017

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ισχυρό ενδιαφέρον από την αγορά για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και ότι οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στη δημιουργία 2 - 3 ανταγωνιστικών πόλων προς τη ΔΕΗ, η οποία θα παραμείνει ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας, εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος

Συνεχίζεται η βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών δηλώνει η ΤτΕ

Δεκ 15, 2017

Κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ μειώθηκε το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, αντανακλά «τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών».

FT: Τα καλά οικονομικά νέα στην Ελλάδα είχαν την αντανάκλασή τους στη μείωση της απόδοσης των 10ετών κρατικών ομολόγων στο 4,3%

Δεκ 13, 2017

"Οι επενδυτές σε ελληνικές μετοχές πρέπει να προσέξουν το ράλι στην αγορά ομολόγων", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Μάιλς Τζόνσον στους Financial Times, με υπότιτλο: "Οι μετοχές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από τα κρατικά ομόλογα, παρά τις ισχυρότερες οικονομικές συνθήκες".

Business Grove: Πλατφόρμα υποστήριξης επιχειρήσεων τεχνολογίας

Δεκ 13, 2017

Με στόχο την αμοιβαία ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας, ο Εθνικός Οργανισμός Εμπορίου της Ουγγαρίας (ΜΝΚΗ) και η ALX GREECE, πραγματοποίησαν, υπό την αιγίδα της ουγγρικής πρεσβείας, εκδήλωση με τίτλο Re:Define Technology.

Σταδιακό άνοιγμα της Celestyal cruises στην αγορά των επιβατών Κίνας και Κ. Ευρώπης

Δεκ 13, 2017

Στην αγορά της Ασίας και της Κεντρικής Ευρώπης, όπου αναμένει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 50% αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας για το 2018, στρέφει το ενδιαφέρον της η ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας Celestyal Cruises.

Ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και διαχείρισης στον ΕΟΠΠΥ και τα δημόσια νοσοκομεία προτείνει ο ΣΕΒ

Δεκ 13, 2017

Την εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων λειτουργίας και διαχείρισης στον ΕΟΠΠΥ και τα δημόσια νοσοκομεία προτείνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Νέα σειρά τυριών λανσάρει η ΔΕΛΤΑ

Δεκ 13, 2017

 Η ΔΕΛΤΑ, με μεράκι και αφοσίωση, δημιούργησε και παρουσιάζει τη νέα σειρά παραδοσιακών ελληνικών τυριών ΔΕΛΤΑ.

Ο Μηνάς Μαυρικάκης αποχωρεί από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Δεκ 13, 2017

Μετά από πολυετή εξαιρετικά επιτυχημένη θητεία, ο κ. Μηνάς Μαυρικάκης, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρία στις 31 Δεκεμβρίου 2017. Η συνεργασία του κ. Μαυρικάκη με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε το 1978 από το Τμήμα Τεχνικής Διεύθυνσης,

Τρεις νέες περιοχές στο δίκτυο φυσικού αέριου

Δεκ 13, 2017

H διείσδυση του φυσικού αερίου στην εγχώρια αγορά, μεγεθύνεται χρόνο το χρόνο, με όλο και περισσότερες περιοχές ανά την Ελλάδα να συνδέονται στο δίκτυό του και ακόμη περισσότερες να έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Ποσό 1,59 δισ.ευρώ στην αγορά από το δώρο των Χριστουγέννων

Δεκ 13, 2017

Ποσό 1,59 δισ.ευρώ θα "πέσει" στην αγορά από το δώρο των Χριστουγέννων εκτιμά η ΕΣΕΕ.

Κ. Μίχαλος: Οι επιχειρηματικές δυνάμεις απαιτούν λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερα κίνητρα και ευκαιρίες

Δεκ 12, 2017

Συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, για πρώτη φορά, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA), τα 51 μέλη του οποίου προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Αισιόδοξος για την Ελλάδα ο μεγαλοεπενδυτής Π. Γουάτσα

Δεκ 12, 2017

«H Eurobank είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη.

Εξαγορά φωτοβολταϊκού σταθμού από θυγατρική της Quest Συμμετοχών

Δεκ 12, 2017

Η Quest Συμμετοχών ΑΕ ανακοίνωσε ότι η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία «Quest Ενεργειακή Κτηματική ΑΕΒΕ» εξαγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΓΟΥINT ΖΗΜΠΕΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ» έναντι τιμήματος 2.

Επενδύσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το 2017

Δεκ 12, 2017

Επενδύσεις ύψους 16 εκατ. ευρώ υλοποίησε η εταιρεία Αθηναϊκή Ζυθοποιία το 2017.