Συμβαίνει να είναι ευκολότερο να ιδρύσεις μια καινούργια πολιτική ομάδα παρά να γίνεις σταδιακά ο αρχηγός μιας υπάρχουσας ομάδας. Vauvenargues, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

Επιχειρηματικά Νέα

Χαμηλό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για ρύθμιση των δανείων τους

Ιαν 18, 2019

Μόλις το 17% των επιχειρήσεων, δηλαδή λιγότεροι από δύο στους δέκα, σκοπεύουν να ζητήσουν ρύθμιση των δανείων τους από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σε ΦΕΚ η απόφαση περί έκπτωσης εργοδοτικών εισφορών

Ιαν 18, 2019

Σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων απασχόλησης θεσπίζεται με την υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και προβλέπει ότι για κάθε νέα θέση εργασίας που θα δημιουργείται σε μία επιχείρηση και θα αφορά νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο, οι εργοδοτικές εισφορές που εκπίπτουν από τα φορολογητέα κέρδη θα υπολογίζονται

Εγκρίθηκε το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ

Ιαν 18, 2019

Έξι στόχους περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ που ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Συνεργασία Εθνικής Τράπεζας και L.S.E – Η πρώτη εκδήλωση

Ιαν 17, 2019

Τη θεσμική συνεργασία με το London School of Economics, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα, εγκαινιάζοντας τον πρώτο κύκλο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Λονδίνο.

ΕΤΕ: Η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει

Ιαν 17, 2019

Η ελληνική οικονομία εισέρχεται στο 2019 με βελτιωμένη δυναμική, αξιοποιώντας τις θετικές τάσεις που καταγράφηκαν, ήδη, στο εννεάμηνο του 2018 (αύξηση ΑΕΠ κατά 2,1% ετησίως), εκτιμούν οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας σε έκθεσή τους με τίτλο «Ελληνική οικονομία το 2019: Η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει, περιορίζοντας την αβεβαιότητα σε ένα διεθνές

Πρόσω ολοταχώς η ελληνική ναυτιλία

Ιαν 17, 2019

Σε 28 ανέρχονται τα νέα πλοία που εγγράφηκαν στο ελληνικό νηολόγιο το 2018, αύξηση κατά 23%, σε σχέση με τις υποβληθείσες αιτήσεις το έτος 2017, ενώ το 10μηνο έτους 2018 (από Ιανουάριο μέχρι και τον μήνα Οκτώβριο) το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρας μας ανερχόταν σε 13.

Β.Κορκίδης: Τι μας ανησυχεί για το Brexit

Ιαν 17, 2019

Οι ελληνικές ΜμΕ ανησυχούν για την απόρριψη της βρετανικής Βουλής της συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit.

Στόχος των μεταρρυθμίσεων να είναι η ουσιαστική βελτίωση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας

Ιαν 17, 2019

«Η ελληνική οικονομία δεν ανταγωνίζεται την κινεζική» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στις άμεσες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

O κόσμος των επιχειρήσεων δεν έχει γένος

Ιαν 17, 2019

Η Χριστίνα Φυγέα είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΑθήναςH επιχειρηματική πολυμορφία ήταν ανύπαρκτη μέχρι τον 18ο αιώνα , ωστόσο το 1825 η Rebecca Lukas υπήρξε η πρώτη Γυναίκα επικεφαλής  Βιομηχανικής εταιρίας στην Αμερική (Πηγή:Fortune).

«GreekPavilion» στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης

Ιαν 17, 2019

Σε «όχημα» προώθησης του ελληνικού τουρισμού και πολιτισμού αλλά και των ελληνικών προϊόντων για τα επόμενα δέκα χρόνια αναδεικνύεται το «GreekPavilion», στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, το οποίο μάλιστα είναι και το μόλις έβδομο εθνικό περίπτερο στη εν λόγω Ζώνη.

Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής

Ιαν 17, 2019

Παρουσιάστηκαν χθες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής (Principles for Responsible Banking), σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος  Γιάννη Στουρνάρα.

ΕΒΕΑ: Στο πλευρό της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Ιαν 17, 2019

Η ελληνική οικονομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και η πεποίθηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) είναι ότι η αύξηση της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών, θα ενισχύσει τις προοπτικές ανάκαμψης.

Αυξάνει την παρουσία του στις ΗΠΑ το ελληνικό κρασί

Ιαν 17, 2019

Την σταθερή άνοδο που καταγράφουν οι ελληνικές εξαγωγές κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την τελευταία πενταετία επισημαίνει μελέτη του Εμπορικού Γραφείου του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Ελληνικού Συνδέσμου Οίνου (ΣΕΟ) και επικαλείται στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των

Εργαστήρια κατάρτισης από το Enterprise Greece

Ιαν 17, 2019

     Ο Οργανισμός Enterprise Greece (με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του Ευρω-Μεσογειακού Δικτύου ANIMA Investment Network) συνδιοργανώνει με το ANIMA δύο εργαστήρια κατάρτισης (Master Classes), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος EBSOMED.

Κίνητρα και μειωμένα τιμολόγια ρεύματος για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ιαν 17, 2019

Εκπτώσεις στα τιμολόγια για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αξιοποίηση των συσσωρευτών των οχημάτων για αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει μελέτη του Πολυτεχνείου για την ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Πώληση συμμετοχής ΟΤΕ στην Telekom Albania

Ιαν 16, 2019

Τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση στην βουλγαρική εταιρεία Albania Telecom Invest AD, ολόκληρου του ποσοστού που κατέχει στην Telekom Albania Sh.A.

Μόνον 1 στις 4 ελληνικές επιχειρήσεις διαθέτει ασφάλιση έναντι ευθύνης στελεχών

Ιαν 16, 2019

Ιωάννης Μωραΐτης* Σήμερα τα στελέχη των επιχειρήσεων καλούνται να εργαστούν σε ένα περιβάλλον εντεινόμενου κινδύνου, να λάβουν αποφάσεις σημαντικές και πολλές φορές κρίσιμες για τις εταιρίες που εκπροσωπούν, καθώς και να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

PwC: Η πρόκληση της NIS για τις επιχειρήσεις

Ιαν 16, 2019

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία NIS για την κυβερνοασφάλεια βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε η PwC Ελλάδας, με τη συμμετοχή του ENISA (European Union Agency for Network and Information Security) με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της αγοράς.

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά Candy από Qingdao Haier

Ιαν 16, 2019

Η Qingdao Haier Co., Ltd., ολοκλήρωσε την εξαγορά της Candy S.p.A, όπως ανακοινώθηκε. Η τελευταία είναι τώρα μια πλήρως ιδιόκτητη θυγατρική της Qingdao Haier.