Ου γαρ ο δικαστής, ουδ’ ο βουλευτής, ουδ’ ο εκκλησιαστής άρχων εστί, αλλά το δικαστήριον, η βουλή και ο δήμος. Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

Επιχειρηματικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος του ΤΑΡ «ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ» – Πρακτική εκπαίδευση στο χωράφι, το επόμενο στάδιο 

Ιούλ 16, 2018

Την πρώτη φάση, αυτή της θεωρητικής εκπαίδευσης, ολοκλήρωσε η αγροτική πρωτοβουλία του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) «ΕΥΔΟΚΙΜΗ ΓΗ / Ενίσχυση Αγροδιατροφικής Εκπαίδευσης», η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του αγωγού στη χώρα.

Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να προσλάβουν τεχνικό ασφαλείας;

Ιούλ 16, 2018

Ο τεχνικός ασφαλείας αφορά όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν έστω και έναν εργαζόμενο.

Γεύση Ελλάδας στην Αυστραλία

Ιούλ 16, 2018

Βελτιώνονται θεαματικά, από χρόνο σε χρόνο, η εικόνα αλλά και οι εξαγωγικές επιδόσεις του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλιανή αγορά.

Υπό δημιουργία νέα πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων

Ιούλ 16, 2018

Τη δημιουργία νέας πλατφόρμας με στόχο την ενίσχυση των καινοτόμων εταιρειών αποκαλύπτει, με συνέντευξή του στην Ναυτεμπορική, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης.

«Δεύτερη ευκαιρία» για τη ρύθμιση οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού

Ιούλ 16, 2018

Διαδικαστικά θέματα ρυθμίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας προκειμένου οι οφειλέτες που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών να έχουν δεύτερη ευκαιρία.

Στην Ελλάδα είμαστε το ίδιο καλοί με τους καλύτερους

Ιούλ 15, 2018

«Σε ό,τι αφορά τη γνώση είμαστε στην Ελλάδα το ίδιο καλοί με τους καλύτερους.

«Έφτασε η ώρα των χρηματοδοτήσεων με συγκεκριμένα σχέδια»

Ιούλ 15, 2018

   «Από το ζην εισερχόμαστε πλέον στην εποχή του ευ ζην» αναφέρει επιτελικό στέλεχος συστημικής τράπεζας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλοντας να περιγράψει την αλλαγή σελίδας για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά μία μακρά περίοδο μεγάλων δυσκολιών και προβλημάτων λόγω των επιπτώσεων της κρίσης.

Στη ΔΕΠΑ το 100% των εταιρειών διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου Αττικής

Ιούλ 13, 2018

Υπεγράφη σήμερα στα γραφεία της ΔΕΠΑ, η συμφωνία για την εξαγορά του 49% των μετοχών των εταιρειών διανομής και προμήθειας φυσικού αερίου Αττικής από την ΔΕΠΑ, η οποία καθίσταται πλέον μοναδικός μέτοχος (100%) των δύο εταιρειών καθώς κατείχε ήδη το 51% των μετοχών.

Επίσκεψη Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στις εγκαταστάσεις της EDIL HELLAS

Ιούλ 13, 2018

Τις εγκαταστάσεις της EDIL HELLAS στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου επισκέφθηκαν τα μέλη ΠαΔΕΕ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (στην οποία μετέχουν ελληνικής καταγωγής βουλευτές του εξωτερικού) στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη.

Work Your Master: Διπλή ευκαιρία για επιχειρήσεις ενημέρωσης / επικοινωνίας και φοιτητές – επαγγελματίες

Ιούλ 13, 2018

Το «WYM» δίνει την ευκαιρία σε Ομίλους / Επιχειρήσεις Επικοινωνίας να αποκτήσουν επίλεκτους συνεργάτες άρτια εκπαιδευμένους στις νέες τεχνολογίες και στην τέχνη της επικοινωνίας, προσφέροντας μερική ή πλήρη υποτοφία για τα  μεταπτυχιακά προγράμματα του ECI.

Από τα μετρητά και το πλαστικό χρήμα στις αόρατες συναλλαγές

Ιούλ 13, 2018

Επιτάχυνση της τάσης ανόδου της πραγματοποίησης πληρωμών μέσω του κινητού τηλεφώνου αλλά και γενικότερα κινητών συσκευών, έναντι του πλαστικού χρήματος (κάρτες) και φυσικά των μετρητών, εκτιμά ότι θα υπάρξει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα ο Bill Gajda, ανώτατο στέλεχος Καινοτομίας και Στρατηγικών Συνεργασιών στη Visa.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Ούριος άνεμος για την αιολική ενέργεια

Ιούλ 13, 2018

Κατά 1,5% αυξήθηκε η αιολική ισχύς που βρισκόταν σε εμπορική ή δοκιμαστική λειτουργία στο πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

ΣΕΒ: Αίτημα ίδρυσης υπουργείου Βιομηχανίας

Ιούλ 13, 2018

Για εχθρική φορολογική νομοθεσία, εκδικητικές πολεοδομικές ρυθμίσεις κατά των μεγάλων επενδύσεων και ασφυκτικό εναγκαλισμό των επιχειρήσεων από το κράτος κάνει λόγο ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, με το οποίο επαναφέρει το αίτημα για ίδρυση υπουργείου Βιομηχανίας.

ΣΕΣΜΑ: Βελτιώνονται οι προσδοκίες στην οικονομία

Ιούλ 13, 2018

Συνεχίστηκε και κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018 η βελτίωση των προσδοκιών των συμβούλων μάνατζμεντ για την εν γένει πορεία της ελληνικής οικονομίας, όπως καταγράφονται στο Βαρόμετρο του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) για την Οικονομία».

Απονεμήθηκαν τα «σελφ σέρβις Excellence Awards»

Ιούλ 13, 2018

Τα βραβεία «σελφ σέρβις Excellence Awards 2018» απονεμήθηκαν χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ και προμηθευτές του οργανωμένου λιανεμπορίου που διακρίθηκαν για την υλοποίηση πρωτοποριακών έργων σε σημαντικούς τομείς της δράσης τους.

Ν. Παππάς: Επενδύσεις οπτικών ινών μαζί με τους αυτοκινητοδρόμους καθιστούν τη χώρα μας κόμβο ανάπτυξης

Ιούλ 13, 2018

Οι επενδύσεις οπτικών ινών μαζί με τους αυτοκινητοδρόμους συνιστούν τις μεγαλύτερες επενδυτικές παρεμβάσεις που καθιστούν τη χώρα μας κόμβο ανάπτυξης τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Vodafone στον Βύρωνα με την ευκαιρία της υλοποίησης της επένδυσης οπτικών ινών στην περιοχή

Γ. Δραγασάκης: Προχωρά η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου

Ιούλ 13, 2018

Η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της περιφέρειας Γκουϊζό της Κίνας, με στόχο τη δημιουργία ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού κέντρου στην Τρίπολη και η ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου, στο πρότυπο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων Sparkassen, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης που είχε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική και καινοτομία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ιούλ 13, 2018

Τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, ρομποτική, διαδίκτυο των πραγμάτων, ενέργεια και καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές που έρχονται από το μέλλον και υπόσχονται να αλλάξουν τη ζωή μας, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν από ομιλητές παγκοσμίου βεληνεκούς στο Singularity Greece Summit, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 19 & 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο

Η ΕΥΔΑΠ πήρε το «χρυσό» για το περιβάλλον

Ιούλ 12, 2018

Η ΕΥΔΑΠ πήρε το «χρυσό» για την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία στα Environmental Awards 2018, που διοργανώθηκαν την Τρίτη 10 Ιουλίου.