Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Επιχειρηματικά Νέα

H Interamerican υποστηρίζει το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Χανίων

Αυγ 21, 2017

Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για αστική ευθύνη, της μουσικής εκδήλωσης που οργάνωσε πρόσφατα η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου Χανίων, με τον Κώστα Μακεδόνα, ανέλαβε η Interamerican, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δράσεων για την αντιμετώπιση της φτώχειας.

«Νέες επενδύσεις βρίσκονται προ των πυλών»

Αυγ 21, 2017

Μεγάλες επενδύσεις βρίσκονται προ των πυλών στη χώρας μας, όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, με συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να προστατευθεί καλύτερα από πιθανές κυβερνοεπιθέσεις

Αυγ 21, 2017

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έκανε μια ομάδα ειδικών της εταιρείας κυβερνοασφάλειας CyberKeel, όταν ερευνούσε τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας μεσαίου μεγέθους ναυτιλιακής εταιρείας.

Η ελίτ των οικονομολόγων προειδοποιεί για κίνδυνο νέας οικονομικής κρίσης

Αυγ 21, 2017

Η παγκόσμια ελίτ των οικονομολόγων προειδοποιεί για μια επόμενη οικονομική κρίση, ενώ εκτιμά ότι το μέλλον του ευρώ είναι αβέβαιο.

Μικρές διακυμάνσεις για την αγορά χαλυβδοσωλήνων

Αυγ 21, 2017

Παρά την ύφεση στην εγχώρια αγορά, η βιομηχανία παραγωγής χαλυβδοσωλήνων επέδειξε ανθεκτικότητα, γεγονός που οφείλεται στην αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα κορυφαίας εταιρείας του κλάδου, σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP.

Αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στο Ην. Βασίλειο

Αυγ 21, 2017

Αύξηση σημειώνουν οι ελληνικές εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο το πρώτο εξάμηνο του 2017 με τη μεγαλύτερη άνοδο, έναντι του α' εξαμήνου 2016, να καταγράφουν τα εκχυλίσματα βύνης, παρασκευάσματα διατροφής από άλευρα (369,40%), τα χημικά προϊόντα (56%), οι χαλκοσωλήνες (41,32%), τα καλώδια (36%), τα φρούτα (35%), τα σταφύλια (32%), τα γιαούρτια

Πρόταση ελαιοπαραγωγών σε εμπόρους και μεταποιητές για 1,10-1,20 ευρώ/κιλό

Αυγ 21, 2017

Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση των εμπόρων και μεταποιητών, στο κάλεσμα που τους απηύθυναν, οι περισσότεροι εκ των 2.500 παραγωγών του νομού Χαλκιδικής που εκπροσωπούνται από τους 14 αγροτικούς συνεταιρισμούς -από την Ορμύλια μέχρι τον Βάβδο, την Τρίγλια και τα Φλογητά, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι πρόεδροι των Αγίου Μάμαντος και Σημάντρων,

«Η ανάπτυξη είναι πιο σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω»

Αυγ 21, 2017

«Καμιά φορά μιλούμε για την ανάπτυξη σαν να είναι κάτι που προέρχεται από τα πάνω.

Ενίσχυση της κερδοφορίας και αύξηση του μεριδίου αγοράς

Αυγ 21, 2017

Αύξηση του μεριδίου αγοράς, ενίσχυση της κερδοφορίας της και διατήρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) σε χαμηλά επίπεδα, πέτυχε κατά το 2016 η Πειραιώς Factoring.

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα κρύβει αναπτυξιακές ευκαιρίες

Αυγ 21, 2017

Οι διεθνείς μεσαίες επιχειρήσεις (στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται νεοφυείς επιχειρήσεις -start-ups- και επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών μεταξύ 1 εκατ.

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον Fitch

Αυγ 19, 2017

Ένα ακόμη θετικό βήμα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία θεωρείται η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, που έρχεται μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επιτυχημένη έξοδο στις διεθνείς αγορές που ακολούθησε.

Νησιά απο Δωδεκάνησο-Κυκλάδες σε έκθεση εναλλακτικού τουρισμού

Αυγ 18, 2017

Στην εξειδικευμένη έκθεση Tour Natur, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου, θα λάβει μέρος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών που καταβάλει για την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.

Αύξηση διανυκτερεύσεων στη Χαλκιδική

Αυγ 18, 2017

Με αύξηση από 5%-7% στις διανυκτερεύσεις αναμένεται να κλείσει η φετινή τουριστική σεζόν στη Χαλκιδική, γεγονός που αφήνει ικανοποιημένους τους ξενοδόχους της περιοχής.

Συνεργασία Γ.Γ.Πληροφοριακών Συστημάτων και ΕΤΕΑΝ

Αυγ 18, 2017

Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας προχώρησαν η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Αύξηση 8,1% του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιούνιο

Αυγ 18, 2017

Αύξηση της τάξης του 8,1% κατέγραψε τον Ιούνιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, έναντι μείωσης 10,5% που είχε σημειώσει τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Τάσεις σταθεροποίησης στις τιμές του αργού πετρελαίου

Αυγ 18, 2017

Σταθεροποιητικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω εκτεταμένων ρευστοποιήσεων στις αγορές και ενδείξεων ότι η προσφορά αργού σταδιακά περιορίζεται.

Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για το «θησαυρό της Χίου», τη μαστίχα

Αυγ 18, 2017

Η δημιουργία ερευνητικού κέντρου για τη μαστίχα αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020.

Δυνατότητα εκπροσώπησης του αγροτικού χώρου με όρους διαφάνειας με το ν/σ

Αυγ 18, 2017

Με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον αγροτικό συνδικαλισμό, δίνεται η δυνατότητα της κλαδικής συλλογικής εκπροσώπησης του αγροτικού τομέα, στα διάφορα όργανα της Πολιτείας όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, με όρους διαφάνειας και πνεύμα συνεργασίας.

Πετρέλαιο: Άνοδο σημειώνουν οι τιμές του αργού

Αυγ 17, 2017

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος των απωλειών που σημείωσαν στη χθεσινή συνεδρίαση, με τη μείωση των αποθεμάτων αργού να προσφέρει στήριξη στην αγορά.

Μετά τις «selfies» έρχονται οι «bothies» με το Nokia 8

Αυγ 17, 2017

Η αναγεννημένη Nokia παρουσίασε ένα νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, με το οποίο προσδοκά να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τον ανταγωνισμό από γίγαντες όπως η Apple και η Samsung και να αναβιώσει έτσι ένα μέρος από την παλιά αίγλη της.