Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Οικονομία

Τα οξύμωρα και τα ατού των οικογενειακών επιχειρήσεων

Σεπ 23, 2017

   «Εσύ είσαι η πρόεδρος της επιχείρησης.

Γ. Ντάισελμπλουμ: Κοινός στόχος, η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια

Σεπ 23, 2017

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Ευρωπαίων εταίρων της, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αύριο, κυβερνητική αποστολή υπό τον Γ. Τσίπρα

Σεπ 23, 2017

Αναχωρεί αύριο για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κυβερνητική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα, με αντικείμενο την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Συνάντηση Ε. Τσακαλώτου – Γ. Ντάισελμπλουμ την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου

Σεπ 22, 2017

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχουν τη Δευτέρα, στις 15.00 στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου. Σημειώνεται ότι οι κκ. Χουλιαράκης και Ντάισελμπλουμ θα είναι στις 18.15 ομιλητές στο συνέδριο

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το πρόγραμμα σε 10 μήνες και να χρηματοδοτείται από τις αγορές

Σεπ 22, 2017

«Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας σε 10 μήνες και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα από τις αγορές, εάν η κυβέρνηση ακολουθήσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική

ΕΣΕΕ: «¨Απελευθέρωση» του νόμιμου εμπορίου από την «ομηρεία» του παρεμπορίου

Σεπ 22, 2017

Στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ αποτιμάται η απώλεια των εσόδων από το παραεμπόριο, που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην πραγματική οικονομία ενώ αν υπολογίσει κανείς και την απώλεια που προκύπτει από τα φορολογικά έσοδα που χάνει το κράτος μόνο από το ΦΠΑ και εκτιμώνται στα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, γίνεται αντιληπτή η

Αλλαγές και βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σεπ 22, 2017

Βελτιώσεις σχεδιάζονται στο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς παρατηρούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην πορεία εκδίκασης των υποθέσεων.

12ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων στο Λονδίνο: Αυξημένο το ενδιαφέρον των ξένων αναλυτών και διαχειριστών χαρτοφυλακίων

Σεπ 21, 2017

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 12ο Συνέδριο Ελληνικών Επιχειρήσεων (12th Annual Greek Roadshow) στο Λονδίνο.

ΕΚΤ: Παραμένουν διαρθρωτικές αδυναμίες για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών

Σεπ 21, 2017

Παρά την πρόσφατη πρόοδο, το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένει υψηλό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του European Systemic Risk Board (ESRB).

ΣΕΒ: Όλοι συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν δεσμευτικοί περιορισμοί στην άσκηση οικονομικής πολιτικής

Σεπ 21, 2017

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι λες αλλά τι κάνεις και με τι αποτέλεσμα.

Γ. Σταθάκης: Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο αποκτά η Κρήτη

Σεπ 21, 2017

Σημαντικές στρατηγικές επιλογές για την ανάπτυξη της Κρήτης και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας περιλαμβάνει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Ε. Αχτσιόγλου: Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στη έξοδο από την κρίση

Σεπ 21, 2017

«Η χώρα με σταθερά βήματα πλησιάζει στο στρατηγικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο από το μνημόνιο και την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι θα καθιερώσει νέο επιτόκιο αναφοράς έως το 2020

Σεπ 21, 2017

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καθιερώσει ένα νέο επιτόκιο αναφοράς για δανεισμό μίας ημέρας (overnight reference rate) έως το 2020, καθώς απέτυχε νωρίτερα φέτος μία πρωτοβουλία του τραπεζικού κλάδου για βελτίωση του διατραπεζικού επιτοκίου αναφοράς Euribor, το οποίο έχει πληγεί από το σκάνδαλο χειραγώγησής του.

Ξεπέρασαν τα 13 εκατ. οι τουρίστες στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2017

Σεπ 21, 2017

Αύξηση κατά 8% εμφάνισε η εισερχόμενη τουριστική κίνηση στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας να φθάσει τους 13,08 εκατομμύρια.

Η κυβέρνηση έχει στόχο να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο ώστε να καταστεί βιώσιμο

Σεπ 21, 2017

H ενίσχυση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, η διαμόρφωση ποιοτικών θέσεων εργασίας με όρους αξιοπρέπειας στην εργασία και η δημιουργία δομών και μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους είναι οι άξονες πάνω στους οποίους κινείται το υπουργείο Εργασίας ανέφερε η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου σε ομιλία της στο

Τη Δευτέρα η τυπική επικύρωση εξόδου της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος

Σεπ 21, 2017

Την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ενέκριναν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση στις Βρυξέλλες οι Πρέσβεις των κρατών - μελών στην Ε.

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Η ισχυρή ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα συνεχιστεί το γ’ τρίμηνο

Σεπ 21, 2017

Η γερμανική οικονομία επιβραδύνθηκε στην αρχή του τρίτου τριμήνου ύστερα από μια ισχυρή επίδοση το πρώτο εξάμηνο του έτους, αλλά οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η ισχυρή ανάπτυξη θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Σεπ 21, 2017

Στη δημιουργία μίας νέας διοικητικής δομής για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος στοχεύει το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή.

Προτάσεις Κομισιόν για τη φορολόγηση διαδικτυακών εταιρειών που δραστηροποιούνται στην ΕΕ

Σεπ 21, 2017

Προτάσεις για την επιβολή φόρου σε παγκόσμιους διαδικτυακούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη αλλά δεν έχουν την έδρα τους εκεί, όπως είναι το Facebook, η Amazon, το AirBnb, κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ανάπτυξη με όρους κοινωνικής βιωσιμότητας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης

Σεπ 21, 2017

Η ανάπτυξη με όρους κοινωνικής βιωσιμότητας αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης, όπως, μεταξύ άλλων, επεσήμαναν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, αλλά και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.