Όταν οι πλούσιοι κάνουν πόλεμο, είναι οι φτωχοί που πεθαίνουν. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Οικονομία

CNBC: Πολύ ικανοποιητική η συμφωνία για το χρέος και νίκη για την Ελλάδα εκτιμούν οι αναλυτές

Ιούν 25, 2018

Αναλυτές δήλωσαν στο CNBC ότι η συμφωνία του Eurogroup για τα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους είναι «πολύ ικανοποιητική» και «νίκη» για την Ελλάδα, η οποία ζητούσε από το 2015 τέτοιες παραχωρήσεις.

Ρ. Γκουαλτιέρι στη Βουλή: Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα η ολοκλήρωση του προγράμματος

Ιούν 25, 2018

«Ζούμε πολύ θετικές και πολύ σημαντικές μέρες για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μειωμένα πρόστιμα ως 40% με τροποποιητική δήλωση μετά την έκδοση της εντολής ελέγχου

Ιούν 25, 2018

Μειωμένα πρόστιμα ώς 40% προβλέπονται για τους φορολογούμενους που υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση μετά την έκδοση της εντολής ελέγχου και μέχρι την κοινοποίηση του προσωρινού προσδιορισμού του φόρου.

Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους της Κομισιόν : Ικανοποιητικά τα μέτρα ελάφρυνσης

Ιούν 25, 2018

Σταδιακή μείωση του χρέους από το 188,6% το 2018 στο 127% του ΑΕΠ το 2060 προβλέπει η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία καταλήγει ότι τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης είναι «ικανοποιητικά» προκειμένου να καταστεί

Παύλος Ραβάνης: «Η συμφωνία απαιτεί αναπτυξιακές πολιτικές»

Ιούν 25, 2018

«Η συμφωνία απαιτεί αναπτυξιακές πολιτικές».

ΟΠΕΚΑ: Αύριο, 26 Ιουνίου, η καταβολή της Β΄ δόσης επιδόματος παιδιού 2018

Ιούν 25, 2018

Αύριο, Τρίτη, 26 Ιουνίου, πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η Β΄ δόση του επιδόματος παιδιού 2018.

Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές

Ιούν 25, 2018

Δεν έχω αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανέλθει στις αγορές, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sddeutsche Zeitung, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα θα αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει από τον ESM.

Ενισχύεται η λίρα και οι τουρκικές μετοχές ύστερα από την νίκη Ερντογάν

Ιούν 25, 2018

Ράλι καταγράφουν σήμερα οι τουρκικές αγορές καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές θα φέρει πολιτική σταθερότητα, παραμερίζοντας τις όποιες ανησυχίες για την κατεύθυνση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Σημαντικό ορόσημο για την Ελλάδα η απόφαση του Eurogroup

Ιούν 25, 2018

Σημαντικό ορόσημο για την ανάκαμψη της Ελλάδας από την κρίση θεωρεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με την απόφαση του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ανοίγει τον δρόμο για τη σταθερή επιστροφή της χώρας στις κεφαλαιαγορές και ότι είναι θετική για το αξιόχρεό της.

Οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο

Ιούν 24, 2018

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε επαφές με Αμερικανούς και διεθνείς επενδυτές στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και το Σικάγο αυτή την εβδομάδα, στο πλαίσιο του Greek Investment Roadshow 2018.

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές

Ιούν 24, 2018

Η γερμανική Βουλή θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα για το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) με τίτλο «Ελλάδα με γραβάτα».

Οι «πράσινες» δημόσιες συμβάσεις προμηθειών συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος

Ιούν 24, 2018

Ο δημόσιος τομέας μπορεί να διαδραματίσει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων, αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, μέσω των «πράσινων» δημοσίων συμβάσεων προμηθειών, ενώ παράλληλα μπορεί να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν περιβαλλοντικά κριτήρια κατά την παραγωγή αγαθών ή και κατά

Δέκα λεπτά φτάνουν για να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση για την ΜΚΟ σου

Ιούν 24, 2018

Ραντεβού δέκα λεπτών γνωριμίας και συνεργασίας μεταξύ χρηματοδοτών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έκλεισαν οι υπεύθυνοι του HIGGS, «μιας νεοσύστατης ΜΚΟ, η οποία δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις άλλες ΜΚΟ να οργανωθούν καλύτερα, να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές και να εξασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις» όπως δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η

Περιορισμένες οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του xρέους

Ιούν 23, 2018

Oι προτεινόμενες παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του xρέους στη συμφωνία στο Eurogroup είναι περιορισμένες, δεν είναι στο σύνολό τους αυτόματες όπως προβλέπονταν στην απόφαση του 2017, και τελούν υπό αυστηρές προϋποθέσεις, αφού η χώρα εισέρχεται σε μία κατάσταση ενισχυμένης εποπτείας, αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Οικονομικών

Βασικός μοχλός ανάπτυξης η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια

Ιούν 23, 2018

Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που εξασφαλίζουν ένα ελπιδοφόρο και πολλά υποσχόμενο μέλλον για τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών γενικότερα.

Όλαφ Σολτς Η Αθήνα θα μπορεί σύντομα να σταθεί στα πόδια της

Ιούν 23, 2018

«Η Αθήνα θα μπορεί και πάλι σύντομα να σταθεί στα πόδια της και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα στην αγορά» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rheinische Post.

ΟΠΕΚ: Επικύρωσε την απόφαση για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου

Ιούν 23, 2018

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, επικύρωσαν σήμερα, όπως προβλεπόταν, την κατ' αρχήν απόφαση για αύξηση της παραγωγής αργού ώστε να μειωθούν οι τιμές, ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Ανγκόλας στο τέλος συνεδρίασης στη Βιέννη.

Μ. Σχοινάς: Η συμφωνία επιβεβαιώνει την πίστη των ευρωπαίων εταίρων στην Ελλάδα

Ιούν 22, 2018

Η «ιστορική» συμφωνία που επιτεύχθηκε στο χθεσινό Eurogroup, «επιβεβαιώνει την πίστη των ευρωπαίων εταίρων, και στη χώρα, αλλά και στη δυνατότητα της χώρας να αλλάξει και να διδαχθεί», τόνισε ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας απόψε σε αποφοίτους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στο χώρο της σχολής.

Γ. Σταθάκης: Με την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πλέον μπορεί να βγει στις αγορές

Ιούν 22, 2018

«Με τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πλέον μπορεί να βγει στις αγορές» επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εκτιμώντας παράλληλα ότι αυτό θα συμβεί μετά τον Αύγουστο.