Σε όλους τους πολέμους, από τον Τρωικό μέχρι σήμερα, το κυριότερο κίνητρο υπήρξε η κλοπή, η αρπαγή, η λεηλασία, Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

Οικονομία

Το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει τα περί νομοθετικών του παρεμβάσεων στην αγορά ζύθου

Δεκ 13, 2018

Με αφορμή δημοσιεύματα που προέκυψαν για δήθεν παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στην αγορά του ζύθου με τροποποιήσεις του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, το υπουργείο έδωσε διευκρινήσεις.

Δ. Λιάκος: Η νέα εποχή μετά τα μνημόνια βρίσκει τη χώρα με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο

Δεκ 13, 2018

Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για να ξαναβγεί η Ελλάδα στο προσκήνιο, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, παρεμβαίνοντας απόψε στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Τ. Πετρόπουλος: Μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των οφειλετών τους επόμενους μήνες

Δεκ 13, 2018

Μέτρα διευκόλυνσης των επιχειρήσεων και ανακούφισης των οφειλετών τους επόμενους μήνες, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας απόψε στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ να μας πει το ποσό που θα διέθετε το 2019 για τον κοινωνικό προϋπολογισμό

Δεκ 13, 2018

Να παρουσιάσει αναλυτικά το ποσό που θα διέθετε ως κυβέρνηση για τον κοινωνικό προϋπολογισμό, κάλεσε τη ΝΔ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Νομοσχέδιο για την «ουσιαστική» ισότητα των φύλων, προανήγγειλε η Μ. Χρυσοβελώνη

Δεκ 13, 2018

Την κατάθεση ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για την "ουσιαστική" ισότητα των φύλων σε κάθε τομέα της κοινωνικής δραστηριότητας, στην οικογένεια, στην πολιτική, στην εργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην παιδεία, στα ΜΜΕ, στους δήμους και τις Περιφέρειες, προανήγγειλε η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον

Γ. Σταθάκης: Η βελτίωση της οικονομίας και η ισχυρή κοινωνική μέριμνα, τα ισχυρά χαρτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Δεκ 13, 2018

Την αισιοδοξία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, τονίζοντας ότι τα δυνατά χαρτιά του είναι η βελτίωση της οικονομίας, η ισχυρή κοινωνική μέριμνα και η υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σε debate με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, στον

Eπιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη προβλέπει η ΕΚΤ

Δεκ 13, 2018

«Σύννεφα» στον ορίζοντα της ανάπτυξης στην ευρωζώνη βλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

«Οι πολίτες καταθέτουν αίτηση για το νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019»

Δεκ 13, 2018

Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να καταθέτουν αίτηση για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και μετά την 1η Ιανουαρίου 2019, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία ανοικτή διαπραγμάτευση για το πλαίσιο προστασίας των πιο αδύναμων στο μέλλον και σύντομα αναμένεται από τους αρμόδιους υπουργούς να γίνουν ανακοινώσεις.

ΤτΕ: Νέα μείωση του ELA κατά 900 εκατ.ευρώ. Αντανακλάται η βελτίωση της ρευστότητας των ελλ. τραπεζών

Δεκ 13, 2018

Μειώνεται περαιτέρω, κατά 900 εκατ. ευρώ, το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Η Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνικά μέτρα

Δεκ 13, 2018

Για «επιτυχημένη είσοδο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό εξάμηνο» με το ελληνικό τρένο να «φθάνει στην ώρα του», μίλησε σήμερα το πρωί στη γαλλική Γερουσία ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, με την ευκαιρία ακρόασης υπό μορφή απολογισμού.

Σε χαμηλό εξαμήνου τα ιταλικά διετή ομόλογα

Δεκ 13, 2018

Σε χαμηλό έξι μηνών υποχώρησαν σήμερα οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ιταλικών ομολόγων αφού η κυβέρνηση της χώρας επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τον στόχο της για το έλλειμμα του 2019, τερματίζοντας ενδεχομένως μήνες αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρώμης και των Βρυξελλών.

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει σήμερα τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Δεκ 13, 2018

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακοινώσει σήμερα επίσημα τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων, αλλά οι προβλέψεις της για την ανάπτυξη θα είναι χαμηλότερες, αυξάνοντας τις πιθανότητες ότι θα καθυστερήσει την επόμενη κίνησή της για την άρση της νομισματικής στήριξης που παρέχει.

Το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ θα παραδοθεί στη Ρεβυθούσα στις 29 Δεκεμβρίου

Δεκ 13, 2018

Φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ θα εκφορτωθεί πριν το τέλος του έτους στην καινούργια δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, η έναρξη λειτουργίας της οποίας έγινε πρόσφατα.

Π. Μοσκοβισί: Προχωρούν καλά οι συνομιλίες με την Ιταλία

Δεκ 13, 2018

Η Ιταλία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εποικοδομητικές συνομιλίες αναφορικά με την ιταλική οικονομία και το έλλειμμα της χώρας, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί στη γαλλική Γερουσία.

Στο ίδιο περίπου κόστος με πέρυσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Δεκ 13, 2018

Στα 82,45 ευρώ ανέρχεται η μέση τιμή του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού το 2018 στις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ σε σχέση με 82,33 ευρώ που ήταν αντίστοιχα πέρυσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Der Standard: Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της βελτίωσης

Δεκ 13, 2018

«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες»σημειώνει ,αναφερόμενη στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της τραγικής δέκατης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:«Μια δεκαετία μετά οι διαμαρτυρίες παραμένουν έντονες, αλλά όχι ακραίες.

Έ. Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι «πυρηνικό στοιχείο» της δίκαιης ανάπτυξης

Δεκ 12, 2018

"Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα και "πυρηνικό στοιχείο" της δίκαιης ανάπτυξης" τόνισε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε ομιλία της στο ΕΒΕΑ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς" σε συνεργασία με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του

Άρχισε η πληρωμή των αναδρομικών στους ένστολους

Δεκ 12, 2018

Άρχισε η πληρωμή των αναδρομικών στους ένστολους, δύο μέρες νωρίτερα ουσιαστικά από τον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς τα ποσά στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση επρόκειτο να πιστωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Γ. Δραγασάκης: Κάθε πρόσθετο ευρώ που διασφαλίζουμε, το επιστρέφουμε στον λαό

Δεκ 12, 2018

«Δημιουργούμε προϋποθέσεις και θέτουμε βάσεις για νέο παράδειγμα ανάπτυξης.

Το ιταλικό έλλειμμα μειώνεται από το 2,4% στο 2,04% – Πρόοδος στην συνάντηση Κόντε-Γιούνκερ

Δεκ 12, 2018

Στη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά σήμερα στις Βρυξέλλες, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, όπως υπογραμμίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.