Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από που έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή. Carl Sandburg, 1878-1967,  Αμερικανός ποιητής

Οικονομία

Καμία χαλάρωση των capital controls για τα νοικοκυριά

Ιαν 23, 2017

Καμία χαλάρωση των capital controls δε σχεδιάζεται για τα νοικοκυριά. Η επόμενη φάση χαλάρωσης των capital controls, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, θα αφορά μόνο στις επιχειρήσεις και θα λάβει χώρα μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Υπουργός Οικονομίας: Δεν ξέρουμε αν θα σώσουμε το αφορολόγητο

Ιαν 23, 2017

Από τα Τρίκαλα ο υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου ερωτηθείς για το αν αποτελεί κόκκινη γραμμή το ύψος του αφορολογήτου ορίου, είπε ότι το συγκεκριμένο θέμα, όπως και άλλα είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεων.

Νέο «υπερόπλο» εφορίας CRS: Έλεγχος σε 1.27 εκ. φορολογούμενος σε πλήρη εξέλιξη

Ιαν 22, 2017

Από την Πρωτοχρονιά ενεργοποιήθηκε η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών (CRS) ενώ ήδη 'τρέχει' το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης τραπεζικών κινήσεων και φορολογικών δηλώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

To Υπ. Εργασίας διαψεύδει το Πρώτο Θέμα για τα εφάπαξ

Ιαν 22, 2017

Σε διευκρινίσεις για το «το κοινωνικά δίκαιο μέτρο της κατ' εξαίρεση επίσπευσης απονομής εφάπαξ, που προβλέπει ότι ένας δικαιούχος μπορεί να αιτηθεί παράκαμψης της σειράς προτεραιότητας, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι και εξετάζονται από αρμόδια επιτροπή» προχώρησαν πηγές του Υπουργείου Εργασίας

Μάρδας: Το 2017 θα αφήσει θετικό αποτύπωμα στην οικονομία 

Ιαν 22, 2017

Το 2017 σύμφωνα και με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις που υπάρχουν θα είναι μία χρονιά, που θα αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας, στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «2017: χρονιά πρόκλησης για την Αγορά».

Μίχαλος: Κάθε καθυστέρηση στην αξιολόγηση επιβαρύνει τη χώρα

Ιαν 22, 2017

Προειδοποίηση ότι κάθε καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης είναι σε βάρος της Ελλάδας έστειλε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Σόιμπλε κατά Μέι: Ας τους πει κάποιος ότι ζούμε στο 2017

Ιαν 22, 2017

Να δουν την Ελβετία και τον τρόπο που χειρίζεται τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πάρουν ιδέες συμβουλεύει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους Βρετανούς.

Απώλειες μισού τρισ. ευρώ στην αγορά ακινήτων – Σπίτια και με 4.000 ευρώ

Ιαν 22, 2017

Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ έχασε σε αξία η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων από το 2007 - 2008 μέχρι σήμερα, εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσής της.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα να τηρήσει αυτά που δεσμεύτηκε και όχι παραπάνω

Ιαν 22, 2017

Είναι φυσιολογικό οι εταίροι να ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, αλλά μόνον αυτές και όχι ολοένα περισσότερες, τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Οι Έλληνες ρευστοποιούν και τις… χρυσές λίρες τους

Ιαν 22, 2017

Συγκεκριμένα από τα τελευταία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), που επεξεργάστηκε τις αγοραπωλησίες στη διάρκεια του 2016, προέκυψε ότι πέρυσι οι πολίτες εξαργύρωσαν συνολικά 56.972 χρυσές λίρες έναντι 27.080 που αγόρασαν.

Ασημακοπούλου: Έρχεται τέταρτο μνημόνιο

Ιαν 22, 2017

Χαιρετίζει τη συνεργασία με τη Δράση, η βουλευτής της ΝΔ, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, δηλώνοντας ότι «η συμφωνία αλήθειας της ΝΔ εκεί ακριβώς αποσκοπεί».

Βέβαιος ο Βίτσας ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα

Ιαν 22, 2017

«Δεν πρόκειται να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την απαίτηση εκ μέρους του ΔΝΤ για θεσμοθέτηση συγκεκριμένων δημοσιονομικών μέτρων για μετά το 2018.

Παπαδημητρίου: «To cut or not to cut» τον φορολογικό συντελεστή

Ιαν 22, 2017

Το ρητορικό ερώτημα «to cut or not to cut» (να [περι]κόψεις ή όχι δαπάνες) θέτει, παραφράζοντας τον Σαίξπηρ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις σε άρθρο του στο ΑΜΠΕ.

Κατά 800% αυξήθηκε ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

Ιαν 21, 2017

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την πιο απότομη συρρίκνωση σε 13 χρόνια και για το χαμηλότερο πληθωρισμό που έχει καταγραφεί ποτέ.

Ντράγκι: Για Grexit πληρώνετε στην ΕΚΤ €72 δισ. ευρώ, για Itexit €358 δισ.

Ιαν 21, 2017

Αν μια χώρα αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, θα πρέπει πρώτα να έλθει σε διακανονισμό για τις αξιώσεις ή τα χρέη της προς το σύστημα πληρωμών της νομισματικής ένωσης», ανέφερε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Ρωσία: οι κυρώσεις της Δύσης «κόστισαν» 400.000 θέσεις εργασίας

Ιαν 21, 2017

Τις βαριές συνέπειες που έχουν για την οικονομία και τις θέσεις εργασίας στο σύνολο της ΕE, αλλά και στις επί μέρους χώρες-μέλη της, οι κυρώσεις της Ε.Ε. κατά της Ρωσίας και ως εκ τούτου και οι «αντικυρώσεις» από την πλευρά της Μόσχας, καταγράφει έρευνα του έγκυρου αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών.

Μοσκοβισί: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όχι το ΔΝΤ

Ιαν 21, 2017

Προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση τςη δεύτερης αξιολόγησης «το συντομότερο δυνατό» και όχι ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον οποίο η Κομισιόν θεωρεί «αποφασιστικό», τόνισε σε συνέντευξή του ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Πληροφορίες: Άρνηση θεσμών σε Τσακαλώτο & Υποχώρηση κυβέρνησης για πλεόνασμα

Ιαν 21, 2017

Οι θεσμοί δεν αποδέχτηκαν την πρόταση Τσακαλώτου για μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και διάθεση μέρους τους για τη χρηματοδότηση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, σύμφωνα με πηγές του analitis.gr.

Μ. Ξαφά: Αν βγούμε από το ευρώ θα γίνουμε Βενεζουέλα

Ιαν 21, 2017

"Αν βγούμε από το ευρώ, θα γίνουμε Βενεζουέλα’’ προειδοποίησε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Μιράντα Ξαφά, με αφορμή τις αναταραχές με λεηλασίες των καταστημάτων και τον πληθωρισμό που έχει πλήξει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων σε Κριστίν Λαγκάρντ: Καταστρέψατε την Ελλάδα

Ιαν 21, 2017

«Στο Νταβός αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση», είπε o γγ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων.