Ένας άνθρωπος με ταλέντο βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό και αφήνει τα υπόλοιπα σαν περίσσευμα. Thomas Carlyle, 1795-1881, Άγγλος συγγραφέας

Οικονομία

Κ. Μίχαλος: Γενναία μέτρα και παρεμβάσεις αν θέλουμε πραγματική ανάπτυξη

Ιούλ 22, 2017

Ανάπτυξη, χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια και χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπάρξει τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που πραγματοποιείται σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Fitch: Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας

Ιούλ 22, 2017

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch διατήρησε αμετάβλητο στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των ομολόγων της Τουρκίας, επικαλούμενος τους πολιτικούς κινδύνους στη χώρα και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας.

Η κυβέρνηση ψήφισε να δώσουν επίδομα πολύτεκνων μητέρων οι .. δήμοι

Ιούλ 22, 2017

Χορήγηση εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα από τους δήμους προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών. 

«Ραγδαία επιδείνωση της βιωσιμότητας του χρέους από τις αρχές του 2015»

Ιούλ 22, 2017

Η Έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους καταγράφει τη ραγδαία επιδείνωση της βιωσιμότητας του από τις αρχές του 2015.

Την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος προβλέπει ο οίκος S&P

Ιούλ 21, 2017

Την ευρεία επίτευξη των στόχων του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος προβλέπει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, όπως αναφέρει στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αναθεωρήσει σε θετική από σταθερή την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου Β-/Β (μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου).

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Σε μη ρεαλιστικές προβλέψεις η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ το 2014

Ιούλ 21, 2017

Η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους του ΔΝΤ το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, βασιζόταν σε εξαιρετικά μη ρεαλιστικές προβλέψεις τόσο για τους ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και για τα μακροχρόνια πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία προβλεπόταν να υπερβαίνουν το 4%, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών και υπογραμμίζουν πως με βάση τις προβλέψεις εκείνες,

Ο οίκος S&P αναβάθμισε την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου Β-/Β σε θετική από ουδέτερη

Ιούλ 21, 2017

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναβάθμισε την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου σε θετική από σταθερή.

Τα 4 συμπεράσματα από την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης που ενδιαφέρουν τον υπόλοιπο κόσμο

Ιούλ 21, 2017

Το Καζακστάν, ως μία κατ' εξοχήν χώρα-παραγωγός υδρογονανθράκων συγκεντρώνει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της Ελλάδας η οποία έχει αναβαθμίσει τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.

Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ σχετικά με τις τραπεζικές προμήθειες στην πληρωμή των φόρων

Ιούλ 21, 2017

Διευκρινίσεις με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο πλαίσιο της εφαρμογής από τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου, της απόφασης για την κάλυψη τραπεζικών προμηθειών, όσον αφορά στην πληρωμή φόρων.

Πολύ θετικό σήμα για τις αγορές η συμφωνία του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Ιούλ 21, 2017

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η συμφωνία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) όσον αφορά την Ελλάδα είναι ένα "πολύ θετικό σήμα για τις αγορές".

Eκπρόσωπος της ΕΚΤ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη δήλωση Λαγκάρντ περί νέων στρες τεστ στις ελληνικές τράπεζες

Ιούλ 21, 2017

«Η τραπεζική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες.

SZ: Καλή ίσως η ιδέα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά να πληρώνει κιόλας το ΔΝΤ

Ιούλ 21, 2017

Το αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας να προβούν σε απομείωση του ελληνικού χρέους μπορεί να είναι «καλή ιδέα», αλλά «το ΔΝΤ δεν θέλει να πληρώσει τίποτα.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα ολοκληρώσει επιτυχώς τις μεταρρυθμίσεις

Ιούλ 21, 2017

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα, ολοκληρώνοντας τις προβλεπόμενες μέχρι τον Αύγουστο του 2018 μεταρρυθμίσεις, θα ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και την εμπιστοσύνη της αγοράς εξέφρασε ο επικεφαλής του ESM.

To ΔΝΤ ενέκρινε την καταρχήν συμφωνία με την Ελλάδα

Ιούλ 21, 2017

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι ενέκρινε την καταρχήν συμφωνία με την Ελλάδα για την παροχή προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης ύψους έως και 1,6 δισ. ευρώ.

Ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις στο ν/σ του υπ. Οικονομικών

Ιούλ 20, 2017

Σειρά ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων που αφορούν το τέλος επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ και τον ακατάσχετο λογαριασμό προβλέπονται μαζί με τα νέα χαμηλότερα παράβολα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΕΚΤ: Το φθινόπωρο θα συζητηθεί η μελλοντική νομισματική πολιτική της

Ιούλ 20, 2017

Η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητη την πολύ χαλαρή στάση της νομισματικής πολιτικής της, διατηρώντας τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα- ρεκόρ και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περισσότερες αγορές ομολόγων, εάν επιδεινωθούν οι προοπτικές της οικονομίας.

ΕΤΕπ: 24 εκατ. ευρώ για τα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα

Ιούλ 20, 2017

Συμφωνία χρηματοδότησης 24 εκατ.

WSJ: Έγκριση από το ΔΝΤ αλλά μη βιώσιμο και με πλαφόν το χρέος

Ιούλ 20, 2017

Το ανώτατο όριο χρέους που θα περιλαμβάνει του νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα που αναμένεται να εγκριθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείου, διατηρεί την άσκηση πίεσης στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση χρέους και παράλληλα αποτρέπει την Αθήνα να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές, αναφέρει η

ΔΝΤ: Να δημιουργηθούν ευνοικές συνθήκες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές

Ιούλ 20, 2017

«Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την επιστροφή της Ελλάδος στις αγορές», υποστήριξε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Γούλιαμ Μάρεϊ.

Παγωμένη ανάπτυξη και 4ο Μνημόνιο προβλέπει η Citi

Ιούλ 20, 2017

Ανάπτυξη που δε θα ξεπεράσει το 0.7% στο 2017 και το 1,1% το 2018 αλλά και την ανάγκη για ένα τέταρτο Μνημόνιο προβλέπει η Citi.