Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους είναι ότι σκέφτονται περισσότερο με τις ελπίδες, τους φόβους και τις επιθυμίες τους παρά με το μυαλό τους. Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός & φιλόσοφος

Οικονομία

Μέι: Οι «27» ενώνονται κατά του Λονδίνου

Απρ 27, 2017

«Οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε. ενώνονται εναντίον μας», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

«Αυτοί είναι οι 26 νέοι φόροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Απρ 27, 2017

Τους 26 νέους φόρους επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναφέρει δημοσίευμα της ΝΔ.

12 εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ «έκλεψαν» 1 εκατ. ευρώ από κάρτες και εισιτήρια

Απρ 27, 2017

Σοκ προκαλεί η δράση 12 εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε, οι οποίοι κατηγορούνται επίσημα ότι ζημίωσαν τον ΟΑΣΑ με 1.000.000 ευρώ, καθώς για τουλάχιστον ένα έτος αφαιρούσαν εισπράξεις από τον Οργανισμό.

ΣΕΒ: Η υπερφορολόγηση στην Ελλάδα «στραγγαλίζει» τις επενδύσεις

Απρ 27, 2017

Ελαφρύνεις και μειώσεις φόρων ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, υποστηρίζοντας πως οι υπάρχοντες φόροι δεν ευνοούν την ανάπτυξη.

Νίκος Βούτσης: Στη Βουλή η συμφωνία με τους δανειστές το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου

Απρ 27, 2017

Αισιόδοξος ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δανειστές και η συμφωνία που θα υπάρξει για τα μέτρα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του πρώτου 10ημέρου Μαΐου, εμφανίστηκε ο Νίκος Βούτσης.

Κυβερνητική πηγή: Τις επομένες ημέρες κλείνει η συμφωνία

Απρ 27, 2017

Αισιοδοξία φαίνεται να επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά το σημερινό ραντεβού της ελληνικής πλευράς με το κουαρτέτο.

Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ ο ELA

Απρ 27, 2017

Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας.

Δεύτερες σκέψεις των Βρετανών για το Brexit;

Απρ 27, 2017

Η πλειοψηφία των Βρετανών μετανιώνει για πρώτη φορά για την ψήφο υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 23 Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του YouGov που δημοσιεύονται στους Times.

Nτράγκι: Κανένας λόγος αλλαγής της νομισματικής πολιτικής

Απρ 27, 2017

Εύρωστη χαρακτήρισε την ανάκαμψη της Ευρωζώνης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου.

Ντάισελμπλουμ για το ελληνικό πρόγραμμα: Εντός Μαΐου η ολοκλήρωση της διαδικασίας

Απρ 27, 2017

«Ελπίζω πριν το τέλος του επόμενου μήνα να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία»: Την ευχή αυτή διατύπωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου είναι σε εξέλιξη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Χαρίτσης: Ενισχύουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με πόρους 2 δισ. ευρώ

Απρ 27, 2017

Τον Μάιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση για το ΕΣΠΑ από τον ανοιχτό καταπιστευτικό λογαριασμό, ενώ ετοιμάζεται το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ που θα χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις με τη μορφή δανείων και εγγυήσεων με αρχικό κεφάλαιο 400 εκατ. ευρώ το οποίο με τη μόχλευση θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ.

Μητράκος: Αναγκαιότητα η στροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης

Απρ 27, 2017

Η ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελεί αναγκαιότητα, ώστε να αντισταθμιστεί η περιορισμένη δυνατότητα των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα, αυτό υπογράμμισε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θ. Μητράκος μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Πολιτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

Δραγασάκης: Το μοντέλο εξάρτησης από την εγχώρια ζήτηση δεν είναι βιώσιμο

Απρ 27, 2017

«Το μοντέλο χαμηλής προστιθέμενης αξίας, εσωστρέφειας/εξάρτησης από την εγχώρια ζήτηση, φοροδιαφυγής και αδήλωτης απασχόλησης δεν είναι βιώσιμο» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε ομιλία του σε συνέδριο με τίτλο: «Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των ΜμΕ στην Ελλάδα».

Έρευνα: 6 στους 10 θα συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τη σύνταξη

Απρ 27, 2017

Σχεδόν έξι στα επτά άτομα παραγωγικής ηλικίας εκτιμούν ότι δε θα έχουν μια άνετη συνταξιοδότηση εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων και των πιέσεων που δέχονται οι εθνικοί προϋπολογισμοί πρόνοιας, σύμφωνα με την έρευνα της HSBC «Το μέλλον της συνταξιοδότησης».

ΕΚΤ: Σενάρια για τέλος στο QE εάν εκλεγεί ο Μακρόν

Απρ 27, 2017

Η ΕΚΤ μπορεί να μειώσει πιο γρήγορα από όσο αρχικά αναμενόταν τη χορήγηση άπλετης ρευστότητας στην ευρωζώνη, ιδιαίτερα τώρα που τα μηνύματα που έρχονται από τη γαλλική πολιτική σκηνή και την ισχυροποίηση του Εμανουέλ Μακρόν είναι πιο θετικά.

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Deutsche Bank

Απρ 27, 2017

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκαν στα 575 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 236 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Πούλησαν σε fund ενήμερα στεγαστικά δάνεια του Παρακαταθηκών και Δανείων

Απρ 27, 2017

Στα χρόνια της κρίσης οι δανειολήπτες βρίσκονται ξαφνικά να χρωστούν, σε κάποιο ξένο fund, με την επωνυμία Grifonas Finance No1 PLC και έδρα το Λονδίνο, χάνοντας αυτομάτως κάθε δικαίωμα να διευκολυνθούν από τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις οφειλών, π.χ. επιμήκυνση, μείωση δόσεων, περίοδο χάριτος κ.λπ.

Κατά 11% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Luthhansa

Απρ 27, 2017

Βελτίωση εμφάνισαν τα οικονομικά μεγέθη της Lufthansa στο α’ τρίμηνο του 2017, χάρη στην ενίσχυση των πωλήσεων.

Τι προβλέπει το μνημόνιο για το αφορολόγητο: «Ψαλίδι» έως 650€ στην έκπτωση φόρου

Απρ 27, 2017

Τη μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ προβλέπουν τα προσχέδια των μνημονίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΔΝΤ, γεγονός που ισοδυναμεί με αύξηση φόρου από 50 ευρώ έως 650 ευρώ.

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε παράνομες τις μειώσεις μισθών Ελλήνων!

Απρ 26, 2017

Εννοείται ότι τα μέτρα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης δεν ισχύουν στη Γερμανία. Και όμως το αυτονόητο ετέθη στην κρίση της γερμανικής δικαιοσύνης. Και αυτή απεφάνθη υπέρ των εργαζομένων.