Η ισότητα μπορεί να είναι δικαίωμα, αλλά καμία δύναμη στη γη δεν θα την κάνει γεγονός. - Ονόρε ντε Μπαλζάκ, 1799-1850 , Γάλλος συγγραφέας

Οικονομία

Καύσιμα στην «αριστερή» Ελλάδα: 2α ακριβότερα σε ΕΕ – 6α ακριβότερα παγκοσμίως

Ιαν 24, 2017

Στην "αριστερή" Ελλάδα της κρίσης το κόστος καυσίμων είναι το 2ο στην Ευρώπη και το 6ο παγκοσμίως, με την κυβέρνηση να ρίχνει το φταίξιμο στις διεθνείς τιμές και την πτώση του ευρώ. Είναι, όμως έτσι τα πράγματα;

ΔΕΗ: Δεν έχει διενεργηθεί η αποτίμηση του 25% του ΑΔΜΗΕ

Ιαν 24, 2017

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τύπου, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι η αναφορά δημοσιεύματος ότι «το Δημόσιο θα καταβάλει 241 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 25% του ΑΔΜΗΕ καθώς το τίμημα υπολογίζεται με βάση την αποτίμηση της Deloitte» δεν είναι ορθή.

«Κορυφαία επιλογή για επενδύσεις η Ελλάδα»

Ιαν 24, 2017

Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαία επιλογή για επενδύσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αυτό ανέφερε ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Σουλτάν Αλ Αλί, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε σήμερα Τρίτη με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Φρένο» στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής από το ΥΠΟΙΚ

Ιαν 24, 2017

Να μην προχωρήσει η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητάει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG-COMP) και την Aρχή Εποπτείας Συστημικών Τραπεζών της ΕΚΤ, μετά από σχετικό αίτημα της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Βρετανία: Η HSBC θα κλείσει 117 καταστήματα

Ιαν 24, 2017

Η HSBC ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι σχεδιάζει να κλείσει φέτος 117 καταστήματα και να προχωρήσει στην περικοπή 380 θέσεων εργασίας στη Βρετανία σε μια προσπάθεια μείωσης του κόστους.

Χόγερ: Δεν υπάρχει άλλη χώρα όπου οι δραστηριότητες της ETEπ είναι ισχυρότερες, από ότι είναι στην Ελλάδα

Ιαν 24, 2017

Το 10% του ελληνικού ΑΕΠ αγγίζει η χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ETEπ) στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα στη δεύτερη θέση, μετά την Κύπρο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που επωφελούνται από τις χρηματοδοτήσεις της.

Δεν φοβάται την κρίση η κοινωνική οικονομία

Ιαν 24, 2017

Συνολικά 908 Κοινωνικές Επιχειρήσεις παραμένουν ενεργές σήμερα πανελλαδικά, ήτοι το 75% του συνόλου που έχουν συσταθεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία το 2016

Ιαν 24, 2017

Το 2016 ο αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τα 99 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 1,2% σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που δημοσιεύει σήμερα Τρίτη η Eurostat.

Αιτήσεις για 391 επενδυτικά σχέδια στον νέο αναπτυξιακό Νόμο

Ιαν 24, 2017

Αιτήσεις για 391 επενδυτικά σχέδια είχαν υποβληθεί μέχρι τις 21 για ένταξη στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας με την οποία απαντά στις επισημάνσεις της ΝΔ για το περιορισμένο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μοσκοβισί: Συμφωνία σύντομα, αλλά όχι την Πέμπτη 

Ιαν 24, 2017

Ο Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο Δουβλίνο σε δημοσιογράφους τόνισε πως «θα δούμε πως μπορούμε να κινηθούμε σε γρήγορη ολοκλήρωση… αλλά αυτό προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί την Πέμπτη».

ΕΒΖ: Περιορισμένο ενδιαφέρον για τα ακίνητα

Ιαν 24, 2017

Αν και η Πειραιώς Real Estate είχε δώσει στα μέσα του μήνα παράταση κάποιων ημερών, το ενδιαφέρον για τα έξι ακίνητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) ήταν περιορισμένο.

ΟΛΠ: Πάνω από 10% η αύξηση του τομέα κρουαζιέρας το 2016

Ιαν 24, 2017

Την 111η συνεδρίαση του Δ.Σ της MedCruise (Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) θα φιλοξενήσει στον Πειραιά στα κεντρικά του γραφεία ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά.

Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Σοκάρουν τα στοιχεία για την φτωχοποιημένη ελληνική οικογένεια

Ιαν 24, 2017

Μεγάλες δυσκολίες στην αντιμετώπιση των καθημερινών υποχρεώσεων αποτυπώνει έρευνα για τα ελληνικά νοικοκυριά της Marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ .

Fitch: Κίνδυνος επιστροφής στα επίπεδα του 2012 για την Ευρωζώνη

Ιαν 24, 2017

Σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών για την πολιτική σταθερότητα της Ευρωζώνης, αναμένει ο Fitch Ratings, σύμφωνα με νέα του έκθεση για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σαφάρι για τον εντοπισμό «κρυφών» εισοδημάτων

Ιαν 24, 2017

Εντείνονται οι έλεγχοι για τον εντοπισμό των οφειλετών προς τα ταμεία, οι οποίοι έχουν «κρυφά» εισοδήματα, είτε ανήκουν στην ομάδα αυτών που οφείλουν πολλές χιλιάδες ευρώ, με χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από την κρίση, είτε στην ομάδα των «μικρών».

Η απελευθέρωση του βρεφικού γάλακτος μείωσε την τιμή του

Ιαν 24, 2017

Εξοικονόμηση 3 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση έφερε στα ελληνικά νοικοκυριά το άνοιγμα της αγοράς του βρεφικού γάλακτος πρώτης ηλικίας.

Εθνική και Eurobank πουλάνε τις θυγατρικές τους στη Ρουμανία

Ιαν 24, 2017

Πρόκειται για την Banca Romaneasca, της ΕΤΕ μαζί με την εταιρεία leasing. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το διασυνοριακό χαρτοφυλάκιο δεν θα μετέχει στη διαδικασία, ώστε να μην επηρεαστεί το τίμημα.

Με δόσεις οι καθυστερημένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ

Ιαν 24, 2017

Με απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ παρέχεται η ευχέρεια της εξόφλησης σε μηνιαίες δόσεις των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, με τα πρόσθετα τέλη και τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις που ισχύουν κάθε φορά.

Samsung: Aύξηση στα κέρδη παρά τις ανακλήσεις

Ιαν 24, 2017

Η Samsung Electronics εμφάνισε τα υψηλότερα λειτουργικά της κέρδη εδώ και πάνω από τρία χρόνια, καθώς οι αυξανόμενες πωλήσεις εξαρτημάτων βοήθησαν την εταιρία να αντιμετωπίσει την περσινή ανάκληση τριών εκατομμυρίων Galaxy Note 7.

Παπανάτσιου: Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο

Ιαν 24, 2017

Το επίδομα ανεργίας είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο διευκρινίζει σε απάντηση της σε ερώτηση στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.