Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Ανάλυση Επικαιρότητας

Η Δύση έχει μπλέξει για τα καλά

Οκτ 23, 2017

Υπήρχαν πάντα τα πάνω και κάτω στη διατλαντική σχέση. Αλλά με κάποιον τρόπο, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί τα κατάφερναν. Όχι πλέον.

Οι κυβερνήσεις δεν θα σκοτώσουν το Bitcoin – Η τεχνολογία θα το κάνει

Οκτ 23, 2017

Μεγάλες κυβερνήσεις και μεγάλες τράπεζες θα συντρίψουν το Bitcoin, αλλά δεν θα το σκοτώσουν.

H τουρκική ελίτ ζητά άσυλο στη Γερμανία

Οκτ 23, 2017

Δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, νομικοί, διπλωμάτες. Από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 ως σήμερα πολλοί τούρκοι αξιωματούχοι έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία. Η τάση εξακολουθεί να είναι αυξητική.

Ιταλία: 95% υπέρ της αυτονομίας τα δημοψηφίσματα

Οκτ 23, 2017

Οι προβλέψεις για τα συμβουλευτικά δημοψηφίσματα στη βόρεια Ιταλία για περισσότερη αυτονομία τελικά επιβεβαιώθηκαν. Το «ναι» ξεπέρασε το 95%, τόσο στη Λομβαρδία όσο και στο Βένετο. Ενισχυμένη η Λέγκα του Βορρά.

Κίνα: Σφυροδρέπανο με τσάντες Luis Vuitton

Οκτ 23, 2017

Σφυροδρέπανο με τσάντες Luis Vuitton συμβαδίζουν; Στην Κίνα του 21ου φαίνεται πως ναι. Από τη μια πάμπλουτα κομματικά στελέχη, από την άλλη εκμετάλλευση των εργατών.«Δημιουργούν ουτοπία, κανείς δεν τους πιστεύει».

«Καρότο και μαστίγιο» επιστρατεύει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία

Οκτ 22, 2017

"Καρότο και μαστίγιο" επιστρατεύει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, χωρίς να διακόπτει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δικαίως, τονίζει η πολιτική επιστήμων Αλεξάντρα Στίγκλμαιερ, μιλώντας στην Deutsche Welle.

Χρειάζεται η Πορτογαλία κούρεμα χρέους;

Οκτ 21, 2017

Μολονότι η Πορτογαλία εξέρχεται από την κρίση και η οικονομία της αναπτύσσεται και πάλι με ικανοποιητικούς ρυθμούς, το χρέος της χώρας εξακολουθεί να προβληματίζει.

ΕΕ: Αναμονή για Τουρκία και …Brexit

Οκτ 21, 2017

Τουρκία, Brexit, μετανάστευση και το χρονοδιάγραμμα το συζητήσεων για τις αλλαγές στην ΕΕ ήταν τα βασικά ζητήματα της διήμερης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

«Στο 20% η δύναμη του Ισλαμικού Κράτους»

Οκτ 19, 2017

Οι τρομοκράτες του αποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους τρέπονται πλέον σε φυγή, αλλά οι μάχες δεν σταματούν σε Συρία και Ιράκ. Οδυνηρές οι συνέπειες για τους αμάχους, λέει στην DW ο δημοσιογράφος Αντνάν Χαντάντ.

Γκρίζα ζώνη μεταξύ ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Ευρασίας

Οκτ 19, 2017

Ενώ το Κρεμλίνο παρεμβαίνει σε πολλά πεδία ανά τον κόσμο, η αυξανόμενη διάθεση του Putin για αντιπαράθεση επικεντρώνεται κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη και στο Νότιο Καύκασο.

Ήρθε η ώρα για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας να αφαιρέσει το «Κομμουνιστικό» από τον τίτλο του

Οκτ 19, 2017

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) άλλαξε πολλά πράγματα για την Κίνα τα τελευταία χρόνια.

Αμερική: Κάποτε μιλούσε και ο κόσμος άκουγε

Οκτ 17, 2017

Εδώ και καιρό είναι αλήθεια πως όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ή οι εκπρόσωποι του μιλούσαν, οι άνθρωποι άκουγαν.

Ανησυχία ενόψει της πρώτης βουλγαρικής προεδρίας

Οκτ 17, 2017

Τον προσεχή Ιανουάριο η Βουλγαρία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Κομισιόν επισκέφθηκαν τη Σόφια ζητώντας εντατικοποίηση της προετοιμασίας.

Δυστυχώς επιβεβαίωση και από ΕΛΣΤΑΤ: Ανάπτυξη το 2014 – Ύφεση το 2016

Οκτ 17, 2017

Αν κυβερνούσε κάποιος άλλος τότε ο κ. Τσίπρας σίγουρα θα αμφισβητούσε τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Αλλά κυβερνά ο ίδιος.

Δυσκολότερες οι συνομιλίες για κυβέρνηση «Τζαμάικα»

Οκτ 16, 2017

Η νίκη των Σοσιαλδημοκρατών στην Κάτω Σαξονία είναι αποτέλεσμα της πόλωσης στον προεκλογικό αγώνα. Οι απώλειες των Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων θα οδηγήσουν στην σκλήρυνση των θέσεων τους.

Που το πάνε

Οκτ 16, 2017

Το ΔΝΤ δείχνει ήδη τα «δόντια» του! Αλλά «θολώνει» και τα νερά! Και μπερδεύει τους πάντες…

Μετανάστες στη Μεσόγειο: Εύκολες και δύσκολες λύσεις

Οκτ 16, 2017

Στο θέμα της μετανάστευσης, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη λεγόμενη διαδρομή της κεντρικής Μεσογείου, η οποία διέρχεται κυρίως από τη Λιβύη στην Ιταλία.

Bloomberg: Η Κύπρος έχει τραπεζικό πρόβλημα

Οκτ 16, 2017

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να πιεστούν οι τράπεζες

«Μαύρη τρύπα» 2,4 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό

Οκτ 16, 2017

Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2017 δείχνουν υστέρηση στα έσοδα κατά 2,391 δισ. ευρώ.

Φόροι Βενεζουέλας, ανταγωνιστικότητα Ναμίμπιας και ανάπτυξη «χελώνα»

Οκτ 16, 2017

Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει φορολογικά βάρη Κολομβίας, έχει την ανταγωνιστικότητα του Νεπάλ και "τρέχει" με αναπτυξιακούς ρυθμούς χελώνας.