Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Αγορές

Μικρή άνοδος στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για το Χ.Α.

Αυγ 21, 2017

Με μικρή άνοδο, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αρχικά κέρδη που έφθαναν το 1%, στον απόηχο της αναβάθμισης της οικονομίας από την Fitch.

Ανοδικά το X.A. με ώθηση Fitch

Αυγ 21, 2017

Ανοδικά εκκινεί στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγοραστική διάθεση των επενδυτών να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο, χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα

Αυγ 21, 2017

Με αρνητικά πρόσημα εκκινούν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς την ικανότητα του Ντόναλντ Τραμπ να εφαρμόσει την οικονομική του ατζέντα.

Μικτή εικόνα στην Ασία

Αυγ 21, 2017

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν εκ νέου στρέψει την προσοχή τους στην κορεατική χερσόνησο και στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.

Πτωτικά έκλεισε το X.A. την Παρασκευή

Αυγ 18, 2017

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ακολούθησε την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες υποχώρησαν στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ισπανία.

Πτωτικό άνοιγμα στο Χ.Α.

Αυγ 18, 2017

Το χρηματιστηριακό κλίμα επιδεινώνεται διεθνώς σήμερα Παρασκευή, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κινούνται πτωτικά και το ΧΑ να ακολουθεί με μικρότερες απώλειες, σε μία κρίσιμη για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά καμπή.

Απώλειες για τις ευρωαγορές

Αυγ 18, 2017

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν απώλειες, κατά το άνοιγμα των συνεδριάσεων. Σημαντική πτώση έχει ο ισπανικός δείκτης IBEX, που υποχωρεί κατά 1,30%.

Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Αυγ 18, 2017

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ασιατικές αγορές, με το επενδυτικό κλίμα να έχει επιβαρυνθεί από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη. Ειδικότερα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί κατά 1,2% και ο κινεζικός δείκτης Shanghai Composite κινείται πτωτικά κατά 0,15%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες της τάξης του

Έχασε έδαφος το Χ.Α. την Πέμπτη

Αυγ 17, 2017

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η συνεδρίαση της Πέμπτης με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,23%. Ο ΓΔ έκλεισε στις 832,06 μονάδες ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 844,23 μονάδες (+0,22%) και κατώτερη τιμή στις 829,97 μονάδες (-1,48%).

Μικρή άνοδος και μετά πτώση για το Χ.Α. στο άνοιγμα της Πέμπτης

Αυγ 17, 2017

Θετικά ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σήμερα Πέμπτη, ωστόσο μέσα σε λίγη ώρα ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε, ακολουθώντας τα χνάρια των ευρωαγορών, διατηρούμενος πάντως πάνω από τις 840 μονάδες, οι οποίες μοιάζουν να αποτελούν και το «στοίχημα» της ημέρας.

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Αυγ 17, 2017

Αστάθεια και πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο αλλά και στις ΗΠΑ, να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Αυγ 17, 2017

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, που αφορούν κυρίως την κορεατική χερσόνησο.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Χ.Α. την Τετάρτη

Αυγ 16, 2017

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να ακολουθεί το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, κλείνοντας πάνω από τα επίπεδα των 840 μονάδων.

Ανοδικά το Χ.Α. την Τετάρτη

Αυγ 16, 2017

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να ακολουθεί την ανοδική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αυγ 16, 2017

Θετικά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα, μετά και την αποκλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αυγ 16, 2017

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές επικρατούν  στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να «καταγράφουν» την ανακούφισή τους, από την μικρή αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Ανοδικά έκλεισε το Χ.Α. τη Δευτέρα – Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο

Αυγ 14, 2017

Ενθαρρυντικό ήταν το κλείσιμο σήμερα Δευτέρα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς σε μία χαμηλών συναλλαγών/τζίρου συνεδρίαση οι αγοραστές είχαν από την αρχή μέχρι και το κλείσιμο τον πρώτο λόγο.

Ήπια κέρδη στο Χ.Α. κατά το άνοιγμα της Δευτέρας

Αυγ 14, 2017

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, η οποία αναμένεται σετικά ήσυχη με τη συναλλακτική δραστηριότητα να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, εν όψει της αυριανής αργίας.

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές

Αυγ 14, 2017

Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες επανακάμπτουν μετά την χειρότερη εβδομάδα της τρέχουσας χρονιάς. 

Μικτά πρόσημα στην Ασία

Αυγ 14, 2017

Μικτά πρόσημα επικρατούν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αξιολογούν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία και να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.