Η Επιθυμία, όταν νομίζουμε ότι θα υλοποιηθεί, λέγεται Ελπίδα. Το ίδιο, αλλά χωρίς να νομίζουμε κάτι τέτοιο, λέγεται Απελπισία. Thomas Hobbes, 1588-1679, Άγγλος φιλόσοφος.

Αγορές

Με κέρδη 0,85% έκλεισε το Χ.Α. την Παρασκευή – Απώλειες 0,74% σε εβδομαδιαία βάση

Μαΐ 26, 2017

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ενώ σημαντική υποχώρηση κατέγραψε ο τζίρος. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 778,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,85%.

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Μαΐ 26, 2017

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν την Παρασκευή τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να αποτιμούν τις διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου, μετά και την απόφαση του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Μαΐ 26, 2017

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Παρασκευή τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, μετά την απόφαση των χωρών του ΟΠΕΚ να παρατείνουν κατά εννέα μήνες τη συμφωνία μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής αργού.

Με μικρά κέρδη 0,76% έκλεισε το Χ.Α. την Πέμπτη

Μαΐ 25, 2017

Ανέκαμψαν τελικά οι τιμές των μετοχών την Πέμπτη, με μοχλό το ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε σημειώσει συνολικές απώλειες 2,85%.

Άνοδος 0,21% το ευρώ

Μαΐ 25, 2017

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,21% και διαμορφώνεται στα 1,1239 δολάρια.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.A. την Πέμπτη

Μαΐ 25, 2017

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με τον Γενικό Δείκτη στις 11:00 διαμορφώνεται στις 764,37 μονάδες (-0,22%). Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,95 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Μαΐ 25, 2017

Ανοδικά ξεκίνησαν την Πέμπτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην κρίσιμη σύνοδο των χωρών του ΟΠΕΚ.

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, η προσοχή στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ.

Μαΐ 25, 2017

Θετικές διαθέσεις επικρατούν κατά το πρώτο ημίωρο των συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη προς τα αποτελέσματα της σημερινής συνεδρίασης των χωρών μελών του ΟΠΕΚ, ενώ παράλληλα διυλίζονται και οι πληροφορίες που απορρέουν από τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της

Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Μαΐ 25, 2017

Ανοδικά έκλεισαν την Πέμπτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, με τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και να αποτιμούν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve.

Αισθητή πτώση στο Χ.Α. την Τετάρτη – Απώλειες 2,17% στο κλείσιμο

Μαΐ 24, 2017

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 770 μονάδων.

Ήπιες ανοδικές τάσεις στο Χ.A. Αθηνών

Μαΐ 24, 2017

Ήπιες ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη.

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Μαΐ 24, 2017

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να «εκδηλώνουν» την ανησυχία τους για την υποβάθμισης της αξιολόγησης της Κίνας, από την Moody’s αλλά και έκρυθμη κατάσταση στη Βρετανία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Με απώλειες 0,70% έκλεισε το Χ.Α. την Τρίτη

Μαΐ 23, 2017

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 783,03 μονάδες, ενώ η αγορά υποχώρησε έως τις 770,78 μονάδες (-2,25%) στη χαμηλότερη τιμή της για να επιστρέψει στο μέσο των συναλλαγών σε θετικό έδαφος στις 790,92 μονάδες (+0,30%).

Πτώση 1,58% στο Χ.Α. Αθηνών

Μαΐ 23, 2017

Πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά.

Θετικά πρόσημα και ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές, ψύχραιμη αντίδραση μετά το χτύπημα στο Μάντσεστερ

Μαΐ 23, 2017

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται κατά το πρώτο ημίωρο των συναλλαγών στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών, με τους δείκτες ωστόσο να διαπραγματεύονται με θετικά πρόσημα. Πάντως, το νέο, φρικτό τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ σε συνδυασμό με τον γενικότερο προβληματισμό γύρω από τη διοίκηση Trump και τις «απρόβλεπτες» κινήσεις του Προέδρου, απομάκρυναν το ενδιαφέρον

Με επιφυλακτικότητα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Μαΐ 23, 2017

Με επιφυλακτικότητα άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, στον απόηχο της χθεσινοβραδινής έκρηξης στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μαΐ 23, 2017

Μικτά πρόσημα επικρατούν στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις στη Βρετανία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ.

Μικρή άνοδος στο X.A. τη Δευτέρα

Μαΐ 22, 2017

Με ήπια άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α. Αθηνών

Μαΐ 22, 2017

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μαΐ 22, 2017

Θετικά πρόσημα καταγράφουν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν στενά την εν εξελίξει περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ στη Μέση Ανατολή.