Η πολιτική είναι το μοναδικό επάγγελμα για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση. Robert Louis Stevenson, 1850-1894, Σκωτσέζος συγγραφέας

Αγορές

Ξανάπιασε τις 800 μονάδες το Χ.A. την Παρασκευή

Ιούν 23, 2017

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε η χρηματιστηριακή αγορά, έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, και επανήλθε στα επίπεδα των 820 μονάδων.

Σε αρνητικό έδαφος το Χ.Α. την Παρασκευή

Ιούν 23, 2017

Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην Moody's η οποία αναμένεται ότι θα ανακοινώσει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Ιούν 23, 2017

Στις κινήσεις στην αγορά του πετρελαίου και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ παραμένει στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ λίγο αργότερα αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον PMI Ιουνίου της ευρωζώνης.

Με ήπιες μεταβολές έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή

Ιούν 23, 2017

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την απομάκρυνση της τιμής του πετρελαίου από τα χαμηλά 10 μηνών, με τους επενδυτές όμως να δείχνουν απρόθυμοι να λάβουν νέες θέσεις εν όψει του Σαββατοκύριακου, όπως σχολιάζει το Reuters.

Με απώλειες 1.03% έκλεισε το Χ.Α. την Πέμπτη

Ιούν 22, 2017

Πτωτικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 820 μονάδων, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τράπεζες.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χ.Α.

Ιούν 22, 2017

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αναλυτές αναμένουν συσσώρευση τιμών στα τρέχοντα επίπεδα με χαμηλούς όγκους. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 824,51 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,14%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,85 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Ιούν 22, 2017

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν την Πέμπτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία της τιμής του πετρελαίου.

Μικρές διακυμάνσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη

Ιούν 22, 2017

Με μικρές διακυμάνσεις έκλεισαν την Πέμπτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, στον απόηχο της σταθεροποίησης της τιμής του πετρελαίου.

Μικρή υποχώρηση 0,45% στο Χ.Α. την Τετάρτη

Ιούν 21, 2017

Ήπια υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο ΧΑ, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ελεγχόμενες ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, έπειτα από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις στις οποίες ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 3,41%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,32 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,45%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις

Ήπια πτώση στο Χ.A.

Ιούν 21, 2017

Ήπια υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε συνολικά κέρδη 3,41%.

Πτωτικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη

Ιούν 21, 2017

Πτωτικά ξεκίνησαν την Τετάρτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να στρέφονται στις βρετανικές εξελίξεις αλλά και στο χθεσινό sell off του πετρελαίου.

Πτωτικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη

Ιούν 21, 2017

Πτωτικά έκλεισαν την Τετάρτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, στον απόηχο της ένταξης των κινεζικών μετοχών στον δείκτη αναδυόμενων αγορών του MSCI.

Κέρδη 0,71% και υψηλό διετίας για το Χ.Α. την Τρίτη

Ιούν 20, 2017

Σε νέα υψηλά διετίας έκλεισε την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά, με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να κλείνει στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 4ης Ιουνίου 2015.

Oριακή πτώση 0,04% για το ευρώ

Ιούν 20, 2017

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,1146 δολάρια.

Σε άνοδο το Χ.A. την Τρίτη

Ιούν 20, 2017

Ανοδικά κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 824,88 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,45%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,35 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε

Ανοδικά ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη

Ιούν 20, 2017

Ανοδικά ξεκίνησαν την Τρίτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη

Ιούν 20, 2017

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ασία, καθώς οι αγορές αναμένουν την πιθανή απόφαση του MSCI για τις κινεζικές μετοχές.

Πάνω από τις 820 μονάδες το Χ.Α. τη Δευτέρα με κέρδη 1,87%

Ιούν 19, 2017

Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα των 820 μονάδων, κλείνοντας σε νέα υψηλά έτους και σε νέα υψηλά διετίας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 821,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,87%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 823,33 μονάδες (+2,13%). Από σήμερα

OΛΘ: Προτιμώμενος επενδυτής η κοινοπραξία Deutsche Invest – Belterra – Terminal Link

Ιούν 19, 2017

Η κοινοπραξία «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμώμενος επενδυτής για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Το Ταμείο, αφού εξέτασε τα τυπικά δικαιολογητικά του πλειοδότη, άναψε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της

Ανοδική εκκίνηση στις ευρωαγορές

Ιούν 19, 2017

Οι γαλλικές μετοχές κατέγραψαν υπεραπόδοση έναντι των ευρωπαϊκών δεικτών κατά την έναρξη της συνεδρίασης ύστερα από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εξασφάλισε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Οι τράπεζες BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole στήριξαν την άνοδο του δείκτη. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Berenberg Χόλγκερ Σμίντινγκ δήλωσε ότι η Γαλλία θα γίνει