Η φήμη ενός ανδρός είναι όπως η σκιά του. Γιγαντιαία όταν προηγείται αυτού και πυγμιαία όταν έπεται.Ταλεϋράνδος, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Οι πιο φορμαρισμένες

13 Ιούνιος, 2018

Ποια είναι η Εθνική ομάδα που έφτασε στη Ρωσία ευρισκόμενη στην καλύτερη φόρμα, για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου; 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων που έπαιξαν στη διάρκεια του 2018, φαίνεται πως είναι οι Βραζιλία και Ουρουγουάη. Οι δύο νοτιοαμερικανικές ομάδες είναι οι μόνες μεταξύ των 32 φιναλίστ που έχουν νικήσει σε όλους τους αγώνες που έπαιξαν τους τελευταίους 6 μήνες. 

Να επισημανθεί πάντως το γεγονός ότι οι αντίπαλοι που αντιμετώπισε η Σελεσάο (Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Αυστρία) ήταν σημαντικά υψηλότερου επιπέδου από εκείνους της «τσελέστε» (Τσεχία, Ουαλία, Ουζμπεκιστάν). 

Πολύ καλά τα πήγαν, επίσης, Μαρόκο και Περού, που έκλεισαν αήττητες αυτή την περίοδο των φιλικών αγώνων, επιτυγχάνοντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε πέντε αγώνες. Στη συνέχεια αυτής της κατάταξης βρίσκονται Βέλγιο και Αγγλία (πρώτοι εκπρόσωποι της «Γηραιάς Ηπείρου»), με τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε τέσσερα παιχνίδια, αντίστοιχα. 

Η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία, αντίθετα, ήταν «κακή», νικώντας μόνο σε ένα φιλικό αγώνα (τη Σαουδική Αραβία) από τους τέσσερις που έπαιξε. Η διοργανώτρια χώρα, πάντως, ήταν μακράν η χειρότερη. Η Εθνική Ρωσίας, στην πραγματικότητα, σημείωσε τη χειρότερη επίδοση στα φιλικά που διεξήχθησαν από τις 32 φιναλίστ, καταφέρνοντας να επιτύχει μία ισοπαλία (με την Τουρκία) και χάνοντας από Βραζιλία, Γαλλία και Αυστρία. 

Να σημειωθεί το γεγονός ότι η άλλη Εθνική ομάδα που δεν είχε καμία επιτυχία σε αυτήν την περίοδο, εκτός της Ρωσίας, ήταν η Αίγυπτος (2 ισοπαλίες και 3 ήττες), ενώ άλλες τρεις ομάδες κατάφεραν να παραμείνουν αήττητες κατά τη διάρκεια αυτού του ημερολογιακού έτους, οι Κολομβία, Ισπανία και Ελβετία.

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός ότι η Νορβηγία, παρότι δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχει καταφέρει να νικήσει και στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια της, τα τρία εναντίον ομάδων που θα συμμετάσχουν στη Ρωσία (Αυστραλία, Ισλανδία, Παναμάς) και το τέταρτο εναντίον της Αλβανίας. 

Κάτι ανάλογο συνέβη με τη Χιλή, επίσης απούσα από την τελική φάση του Μουντιάλ (λόγω διαφοράς τερμάτων!), που παρέμεινε αήττητη σε τέσσερα ματς απέναντι σε συγκροτήματα που θα βρεθούν στη Ρωσία: 2 νίκες, με τη Σερβία και Σουηδία και 2 ισοπαλίες, με τη Δανία και την Πολωνία.

Read previous post:
Χρ. Σπίρτζης: Η νέα ρύθμιση εξυπηρετεί τις ανάγκες της τουριστικής κίνησης τη θερινή περίοδο

«Με τη νέα ρύθμιση μπορούν να καλυφθούν οι στρεβλώσεις που δημιουργούνται από την παραβατική συμπεριφορά των οδηγών ενοικιαζόμενων οχημάτων και...

Close