Οι σκέψεις είναι οι σκιές των συναισθημάτων μας - πάντα σκοτεινότερες, κενότερες και απλούστερες. - Friedrich Nietzsche, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναπτύσσονται μαθαίνοντας η μία από την άλλη, σύμφωνα με έρευνα

18 Μάιος, 2017

Το 35% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι στρέφονται η μία στην άλλη, προκειμένου να συλλέξουν τις πληροφορίες και τις γνώσεις που χρειάζονται, για να αναπτυχθούν στο σύγχρονο τεχνολογικό περιβάλλον. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από τη νέα έκδοση του Future of Business Report.
Τα κύρια σημεία από τη νέα έκδοση συνοψίζονται στα εξής:
   – Αισιοδοξία για την οικονομία: Οι δεσμοί που δημιουργούν οι επιχειρήσεις μεταξύ τους έχουν σημασία, όταν συνδέονται και μαθαίνουν η μία από την άλλη, παρουσιάζουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το 32% των επιχειρήσεων που βλέπουν με αισιοδοξία την οικονομία, μαθαίνουν από άλλες επιχειρήσεις, ενώ το 64% που δηλώνουν απαισιόδοξες για την οικονομία, δεν στρέφονται η μία στην άλλη, για να μάθουν και να αναπτυχθούν.
   – Διεθνές εμπόριο: Η δημιουργία μίας ισχυρής κοινότητας μπορεί να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επεκταθούν γεωγραφικά. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διεθνείς αγορές, μαθαίνουν από περισσότερες πηγές κι εκφράζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εκπαιδευτούν πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της δραστηριότητάς τους. Είναι, επίσης, τρεις φορές πιο πιθανόν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για περαιτέρω εκπαίδευση στον κλάδο του διεθνούς εμπορίου.
   – Το 30% των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει προσλήψεις, το τελευταίο εξάμηνο, δηλώνουν, επιπλέον ότι αναπτύσσονται, μαθαίνοντας η μία από την άλλη.

Read previous post:
Πτώση 0,79% σημείωσε το Χ.A. την Πέμπτη

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, με την αγορά να υποχωρεί προς τις 780 μονάδες, εν μέσω αρνητικού διεθνούς...

Close