Είναι πιο αποτελεσματικό να έλκεις τους ανθρώπους παρά να τους σπρώχνεις. Όπως ένα κομμάτι σπάγκο: Τράβηξε τον σπάγκο και θα σ’ ακολουθήσει όπου θες. Σπρώξ’ τον και δεν θα πάει πουθενά. - Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, 1890-1969, Αμερικανός στρατηγός & 34ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι αρχές της ευγενούς άμιλλας βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας, τόνισε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

17 Ιούνιος, 2018

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, την οποία οργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της Συνόδου είναι η προαγωγή και διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από τη διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος. 
«Ιδίως δε των αρχών της ευγενούς άμιλλας στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» -άρα της Αριστείας- οι οποίες λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς.  Και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του», τόνισε σε χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Απευθυνόμενος στις νέες και στους νέους που μετέχουν στην 58η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους παρότρυνε να ζήσουν στη χώρα μας, την Ελλάδα, αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες, καθώς και να τις μεταφέρουν στις πατρίδες τους, ως συμβολικοί λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός.
 

Read previous post:
Ο Μάρκες πέρασε στην Ιστορία μαζί με Καρμπαχάλ και Ματέους

Ο Μεξικανός Ράφα Μάρκες μπήκε αλλαγή στο 74΄ στο θρίαμβο (1-0) επί της Γερμανίας στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας και...

Close