Πριν πουλήσεις το φάρμακο, πρέπει να πουλήσεις την αρρώστια. Εβγκένι Κασέγιεφ, Σύγχρονος Ρώσος γνωμικογράφος

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι «βγαίνει» για λίγο από τη σύνταξη και σκηνοθετεί μία νέα ταινία

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, διαπρεπής σκηνοθέτης πολλών γνωστών και δημοφιλών ταινιών κινουμένων σχεδίων, ανακοίνωσε ότι θα «βγει για λίγο από τη σύνταξη» που είχε εξαγγείλει το 2013 και θα σκηνοθετήσει μία ακόμη ταινία.
Ο 76χρονος σήμερα σκηνοθέτης βρήκε, σύμφωνα με το γραφείο παραγωγής του, ένα θέμα που αξίζει να το κάνει ταινία και μάλλον θα πρόκειται για την τελευταία του, κρίνοντας και από την ηλικία του.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Μιγιαζάκι είχε ανακοινώσει ότι δεν θα σκηνοθετούσε πια κινούμενα σχέδια για τον κινηματογράφο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα σταματούσε να εργάζεται.
Ο μεγάλος ιάπωνας σκηνοθέτης έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2003 για την ταινία «Το ταξίδι του Τσιχίρο». Η ταινία είχε ήδη αποσπάσει το βραβείο της Χρυσής Άρκτου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2002. Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που απέσπασε βραβείο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Επίσης ο σκηνοθέτης βραβεύθηκε το 2005 με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για το σύνολο της καριέρας του, καθώς και με τιμητικό Όσκαρ το 2014.

Περισσότερα στη κατηγορία Ενδιαφέροντα
Εκδήλωση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στη Στοκχόλμη

«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποτελούν μοναδική περίπτωση και θα πρέπει να διακριθούν από άλλες περιπτώσεις διεκδίκησης επαναπατρισμού πολιτιστικών αγαθών».

Close