Το κράτος είναι ένα τεράστιο κατασκεύασμα μέσα από το οποίο όλοι προσπαθούν να ζήσουν σε βάρος όλων των άλλων. Frederic Bastiat, 1801-1850, Γάλλος οικονομολόγος και κοινωνιολόγος

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι «βγαίνει» για λίγο από τη σύνταξη και σκηνοθετεί μία νέα ταινία

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι, διαπρεπής σκηνοθέτης πολλών γνωστών και δημοφιλών ταινιών κινουμένων σχεδίων, ανακοίνωσε ότι θα «βγει για λίγο από τη σύνταξη» που είχε εξαγγείλει το 2013 και θα σκηνοθετήσει μία ακόμη ταινία.
Ο 76χρονος σήμερα σκηνοθέτης βρήκε, σύμφωνα με το γραφείο παραγωγής του, ένα θέμα που αξίζει να το κάνει ταινία και μάλλον θα πρόκειται για την τελευταία του, κρίνοντας και από την ηλικία του.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 ο Μιγιαζάκι είχε ανακοινώσει ότι δεν θα σκηνοθετούσε πια κινούμενα σχέδια για τον κινηματογράφο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα σταματούσε να εργάζεται.
Ο μεγάλος ιάπωνας σκηνοθέτης έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2003 για την ταινία «Το ταξίδι του Τσιχίρο». Η ταινία είχε ήδη αποσπάσει το βραβείο της Χρυσής Άρκτου στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2002. Ήταν η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που απέσπασε βραβείο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.
Επίσης ο σκηνοθέτης βραβεύθηκε το 2005 με τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία για το σύνολο της καριέρας του, καθώς και με τιμητικό Όσκαρ το 2014.

Read previous post:
Συνάντηση Γ. Δραγασάκη με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων, της ExxonMobil και της Total

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total, είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Close