Ο πολιτικός εξτρεμισμός περιέχει δύο συστατικά: μια υπερβολική απλοϊκή αντίληψη των αιτιών για τα παγκόσμια προβλήματα και μια πεποίθηση ότι υπάρχουν κάποιοι άγνωστοι κακοί από όλα αυτά -  John W. Garder

Ο Τραμπ αρχίζει σήμερα μια επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο σε εχθρικό κλίμα

12 Ιούλιος, 2018

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συναντήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις εναντίον του.

Η επίσκεψη θα έχει ως κύριο θέμα τους εμπορικούς δεσμούς με το Λονδίνο, το οποίο επιθυμεί διακαώς να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουάσινγκτον μετά το Brexit τον Μάρτιο 2019.

«Δεν υπάρχει ισχυρότερη συμμαχία από την ειδική σχέση μας με τις ΗΠΑ και δεν θα υπάρξει σημαντικότερη συμμαχία τα ερχόμενα χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παρά τη σειρά των ζητημάτων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα σ’ αυτή τη σχέση μετά την άνοδο του δισεκατομμυριούχου στην εξουσία.

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε αυτή τη μοναδική εμπορική σχέση και να αρχίσουμε συνομιλίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσουμε μια ενισχυμένη, φιλόδοξη και βιώσιμη εμπορική σύμπραξη», πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία Γούντι Τζόνσον διαβεβαίωσε πως ο Τραμπ θέλει «να συνάψει μια διμερή συμφωνία» και μάλιστα «γρήγορα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα) προερχόμενος από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου απαίτησε από τους Ευρωπαίους να αυξήσουν σημαντικά τον αμυντικό προϋπολογισμό τους και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Έπειτα από μια στρατιωτική τελετή, ο αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει με τη σύζυγό του Μελάνια σε ένα δείπνο στο Ανάκτορο Μπλενχάιμ, μια επιβλητική εξοχική κατοικία κοντά στην Οξφόρδη, στην οποία γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται πολυάριθμοι εκπρόσωποι του οικονομικού κόσμου.

Read previous post:
Παραδοσιακή κορεατική μουσική στην πλατεία Αριστοτέλους στις 19 Ιουλίου

Τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα είδη παραδοσιακής κορεατικής μουσικής, να κατασκευάσουν βεντάλιες, να φορέσουν τα κορεατικά ρούχα Hanbok και να...

Close