Όπως στους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους δεν υπάρχει χώρος για κάρα ή για περιπλανώμενους πεζούς, έτσι και η σύγχρονη κοινωνία δεν έχει θέση για ζωές και μεθόδους που είναι πολύ εκκεντρικές. A.C. Grayling, Σύγχρονος Βρετανός φιλόσοφος

Ο συριακός στρατός βομβαρδίζει τη Ντεράα

25 Ιούνιος, 2018

Κυβερνητικά ελικόπτερα έριξαν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά σήμερα στην πόλη Ντεράα για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, έγινε γνωστό από αντάρτη και έναν παρατηρητή του πολέμου, επεκτείνοντας την επίθεση που διεξάγει το καθεστώς στη νοτιοδυτική Συρία.

Μαζί με τα γεμάτα βόμβες βαρέλια, τα ελικόπτερα έριξαν φέιγ-βολάν που αναφέρουν ότι φθάνει ο στρατός και καλούν τους ανθρώπους να «διώξουν με τις κλωτσιές τους τρομοκράτες όπως έκαναν τα αδέλφια σας στην Ανατολική Γούτα», ανέφεραν οι πηγές.

Η περιοχή είναι πολιτικά ευαίσθητη επειδή βρίσκεται κοντά στο Ισραήλ και την Ιορδανία και ισχύει εκεί μια συμφωνία «αποκλιμάκωσης» που έχει συναφθεί μεταξύ των ΗΠΑ, της Ιορδανίας και της Ρωσίας, συμμάχου της συριακής κυβέρνησης.

Η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και τους ρώσους συμμάχους του ότι θα υπάρξει απάντηση αν παραβιασθεί η συμφωνία, όμως αντάρτες λένε πως οι Αμερικανοί έχουν πει και στους ίδιους να μην περιμένουν οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Στη Μόσχα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως ρώσοι αξιωματούχοι ελπίζουν να συζήτήσουν σύντομα το θέμα της νοτιδυτικής Συρίας με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον και χωριστά με την Ιορδανία.

Read previous post:
Ευρωπαϊκός πίνακας αποτελεσμάτων καινοτομίας 2018

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις ευρωπαϊκές χώρες μέτριας καινοτομίας και οι καινοτομικές επιδόσεις της έχουν παραμείνει περίπου οι ίδιες σε σχέση...

Close