Συνήθως, τα φοβερά πράγματα που γίνονται με το πρόσχημα ότι τα απαιτεί η πρόοδος, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου πρόοδος, αλλά απλώς φοβερά πράγματα. Russell Baker, 1925- , Αμερικανός δημοσιογράφος

Ο ρεπουμπλικάνος John McCain έδωσε τον εμπιστευτικό φάκελο με τα στοιχεία για Τραμπ

11 Ιανουάριος, 2017

Ο προεδρικός υποψήφιος, αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ και γερουσιαστής της Αριζόνα, John McCain, είναι ο άνθρωπος που έδωσε το φάκελο με τις εμπιστευτικές πληροφορίες για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ στο FBI, όπως παραδέχτηκε πριν από λίγο ο ίδιος, ομολογώντας ότι γνώριζε πως ήταν αδύνατο να εξακριβωθεί η ακρίβεια των πληροφοριών χωρίς προηγούμενο έλεγχο.

Ο McCain είχε παραλάβει το φάκελλο από τον Βρετανό πρέσβη στη Μόσχα και τον παρέδωσε στο διευθυντή του FBI James Comey. Μέσω το FBI απέκτησαν γνώση του περιεχομένου του φακέλλου ανώτεροι πολιτικοί αξιωματούχοι, όπως και η Χίλαρι Κλίντον αλλά κανείς δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που μεταξύ άλλων έκαναν λόγο για 6 βίντεο με καυτές περιπτύξεις του Τραμπ με πόρνες.

Ένα δισέλιδο υπόμνημα για το περιεχόμενο του φακέλου κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ουάσιγκτον ενώ υπήρξε και σχετική ενημέρωση της ηγεσία των δημοκρατικών. Από εκεί και μετά, ο δημοσιογράφος του buzzfeed.com Ken Bensinger απέκτησε ολόκληρο το φάκελο (τον οποίο πλέον φαίνεται πως είχαν και άλλα ΜΜΕ) και το buzzfeed τον δημοσίευσε.

 

Read previous post:
Σαν Ταινία: Κερδοσκοπία εκ. ευρώ από πυρηνικούς μηχανικούς με hack σε Ρέντσι, Ντράγκι!

Μία υπόθεση που μοιάζει ταινία παρακολουθεί η ιταλική κοινή γνώμη. Πρωταγωνιστές, ο 45χρονος Τζούλιο Οκιονέρο και η 48χρονη αδελφή του...

Close