Η πιο σημαντική λέξη στον κόσμο του χρήματος είναι η ρευστότητα. Η δεύτερη πιο σημαντική λέξη είναι η μόχλευση - Rich Dad

Ο ιταλικός Τύπος για τη στάση της κυβέρνησης της Ρώμης μετά την επιστολή της Κομισιόν

19 Οκτώβριος, 2018

Ο ιταλικός τύπος αναλύει σήμερα τη νέα σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών, με αναφορά και στην επιστολή την οποία παρέδωσε χθες βράδυ ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Η Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται, ο προϋπολογισμός έγινε κομμάτια», γράφει η La Repubblica. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση της κατάστασης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στάση του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, στις διεθνείς συναντήσεις του». «Δείχνει να μην κατανοεί τι ακριβώς διακυβεύεται», προσθέτει η εφημερίδα.

Στην πραγματικότητα, προσθέτει, τόσο ο Λουίτζι Ντι Μάιο των Πέντε Αστέρων, όσο και ο Ματτέο Σαλβίνι της Λέγκα, αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο: να βρεθεί, η Ιταλία, αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας των τραπεζών, όπως συνέβη το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa όμως, ο Ιταλός πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κάνει «βήμα πίσω» και να παραιτηθεί, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί. Αλλά η Corriere della Sera, αναφέρει ότι η Λέγκα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, «τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαίου, διότι το κόμμα του Σαλβίνι θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική».

 

Read previous post:
Τα προπονητικά κοινόβια σε Σχοινιά και Γρεβενά

Ως την επόμενη Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν τα προπονητικά κοινόβια των εθνικών ομάδων στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, ενώ...

Close