Όταν η κοινωνία είναι ανήμπορη να δημιουργήσει κράτος, τότε το κράτος πρέπει να δημιουργήσει κοινωνία. Charles Maurice de Talleyrand, 1754-1838, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών

Ο Γ. Ψυχογιός, πρόεδρος της υποεπιτροπής Ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

25 Ιούνιος, 2018

Πρόεδρος της υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ένταξη, η οποία υπάγεται στην Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων, εξελέγη σήμερα ο βουλευτής, Γιώργος Ψυχογιός, κατά την τρέχουσα θερινή σύνοδο της Συνέλευσης στο Στρασβούργο (25-29/06).

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχογιό, προτεραιότητα της υποεπιτροπής για την Ένταξη αποτελεί η εκπόνηση και η εφαρμογή ολοκληρωμένων σχεδίων ένταξης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αυτό σημαίνει απρόσκοπτη πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την εργασία.

«Η υποεπιτροπή θα πρέπει επίσης να εργαστεί για μία μεγαλύτερη απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειών διαμονής και ιθαγένειας στα διάφορα κράτη-μέλη, καθώς και υπέρ της αντικατάστασης της διοικητικής κράτησης με εναλλακτικά μέτρα και κοινωνική συμμετοχή», υπογραμμίζει.

Read previous post:
Ιράν-Πορτογαλία 0-1

Με τον Κουαρέσμα να βρίσκει δίχτυα στο 45ο λεπτό, η Πορτογαλία, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο...

Close