Με κακούς νόμους και καλούς δημόσιους λειτουργούς είναι ακόμα δυνατόν να κυβερνήσεις. Με κακούς δημόσιους λειτουργούς όμως, ούτε οι καλύτεροι νόμοι δεν μπορούν να βοηθήσουν - Otto von Bismarck

Ο Ερντογάν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων για το κουρδικό δημοψήφισμα

20 Σεπτέμβριος, 2017

Η Τουρκία θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων στο ιρακινό Κουρδιστάν με αφορμή το σχεδιασθέν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Ερντογάν, ο οποίος συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, δήλωσε χθες Τρίτη στους παγκόσμιους ηγέτες ότι το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ κινδυνεύει να οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το ξενοδοχείο όπου διαμένει, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας και το υπουργικό συμβούλιο θα συζητήσουν την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων εις βάρος του βόρειου Ιράκ όταν συγκληθούν την Παρασκευή.

«Ως συμβούλιο εθνικής ασφαλείας θα συμβουλεύσουμε την κυβέρνηση για την απόφασή μας. Το υπουργικό συμβούλιο θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με το ΣΑ και θα συζητήσουν το θέμα. Θα εκτιμήσουν αμφότερα την κατάσταση και θα προτείνουν το είδος των κυρώσεων που μπορούμε να επιβάλουμε ή το αν μπορούμε να επιβάλουμε, αλλά δεν θα είναι συνηθισμένες», δήλωσε ο Ερντογάν στο Anadolu.

Η Τουρκία έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν. Κλιμάκωσε την αντίθεσή της στο κουρδικό δημοψήφισμα χθες Τρίτη προχωρώντας σε στρατιωτική άσκηση στα ιρακινά σύνορα, μια εβδομάδα πριν από το προγραμματισμένο για τις 25 Σεπτεμβρίου δημοψήφισμα.

Read previous post:
Συνεργασία της Γιουνάιτεντ με Kick It Out για Λουκάκου

Συνεργασία με τον σύλλογο για την καταπολέμηση των διακρίσεων Kick It Out, που δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποσχέθηκε η Μάντσεστερ...

Close