Όλη η ανθρωπότητα χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που δεν μπορούν να κινηθούν, σε αυτούς που μπορούν να κινηθούν και σε αυτούς που κινούνται. Benjamin Franklin, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός & συγγραφέας

Ο εκπρόσωπος του Σιν Φέιν χαιρετίζει την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ

13 Ιούνιος, 2018

Ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του Σιν Φέιν, Σον Κρόου, χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική συμφωνία» μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της πΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού.

«Θέλω να καλωσορίσω θερμά την ιστορική συμφωνία για τον τερματισμό αυτής της πολυετούς διένεξης για την ονομασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος συμπληρώνοντας πως με τη συμφωνία ότι η πΓΔΜ θα αποκαλείται στο εξής Βόρεια Μακεδονία (Severna Makedonja).

«Θέλω να συγχαρώ τους δύο πρωθυπουργούς, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν σε αυτό το ζήτημα. Αυτή η ιστορική συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ελπίζω ότι θα οδηγήσει στην επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν από τους πολέμους και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στη συμφιλίωση μεταξύ αυτών των δύο χωρών» είπε ακόμη ο κ. Κρόου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο κυβερνήσεις, στις διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας που θα ακολουθήσουν στις δυο χώρες το επόμενο διάστημα.

Read previous post:
Μποντιρόγκα: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν σαν πατέρας» (video)

«Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν σαν πατέρας, όχι μόνο σε εμένα, αλλά για όλους τους παίκτες.

Close