Για να δημιουργήσεις μια αγορά, πρέπει πρώτα να επινοήσεις ένα πρόβλημα και μετά να βρεις τη λύση του - Scott Adams

O Βέλγος Κρις Ντέρκον στα ηνία της ‘Ενωσης Εθνικών Μουσείων – Γκραν Παλέ

9 Νοέμβριος, 2018

O Βέλγος ιστορικός τέχνης Κρις Ντέρκον διορίστηκε στη στρατηγική θέση του προέδρου της ‘Ενωσης Εθνικών Μουσείων – Γκραν Παλέ για πενταετή θητεία, η οποία αρχίζει την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ειδικός στις σχέσεις μεταξύ της αρχαίας και της σύγχρονης τέχνης, «ο Κρις Ντέρκον διαδραματίζει τα τελευταία 30 χρόνια σημαντικό ρόλο στη διεύθυνση και στην ανάπτυξη πολλών σημαντικών μουσείων σε διεθνές επίπεδο, κυρίως στο μουσείο Boijmans Van Beuningen του Ρότερνταμ, στο Haus der Kunst του Μονάχου, στην Tate Modern του Λονδίνου», σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Το 2017, ο Κρις Ντέρκον είχε αναλάβει τη διεύθυνση του εμβληματικού θεάτρου Volksbhne στο ανατολικό Βερολίνο διαδεχόμενος τον σκηνοθέτη Φραντς Κάστορφ, αλλά παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2018. Ο διορισμός του και το πέρασμά του στο θέατρο αυτό, που αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πήγαν στραβά, σημαδεύτηκαν ακόμη και από την κατάληψη του θεάτρου από φοιτητές, εργαζόμενους και μουσικούς. Άλλωστε εξαρχής δεν άρεσε το γεγονός ότι ένας ειδικός των πλαστικών τεχνών ανέλαβε τη διεύθυνση μιας θεατρικής σκηνής. 

 

Read previous post:
Brexit: Οργισμένο με τους χειρισμούς της Μέι το DUP απειλεί με συνέπειες

Η επιστολή που απηύθυνε αυτήν την εβδομάδα η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της...

Close