Οι ζωές μας προοδεύουν μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα. Και το πρώτο και το πιο δύσκολο ρίσκο που μπορούμε να πάρουμε είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Walter Anderson, 1885-1962, Γερμανός εθνολόγος

Ντ. Mπακογιάννη: «Tην μνήμη της μητέρας μου δεν θα την σπιλώσει κανένας Κουρουμπλής»

20 Απρίλιος, 2017

Οργισμένη αντίδραση και από την Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από τις αιχμές Κουρουμπλή. Η κ. Μπακογιάννη μιλώντας νωρίτερα στον Alpha 989 για την εκλιπούσα μητέρα της, Μαρίκα Μητσοτάκη και για το «Μαρίκειο» ίδρυμα δήλωσε:

«Η χυδαιότητα του Κουρουμπλή ξεπερνά κάθε όριο. Τον έπιασε πανικός επειδή η ΝΔ ζήτησε να εξεταστεί και η περίοδος που ήταν γγ και υπουργός στο υπ. Υγείας.  Είναι βέβαιο ότι στον πανικό του και επειδή υπάρχει ανοιχτό το θέμα της λίστας των φαρμάκων που δεν υπέγραψε, θυμήθηκε τη μητέρα μου, που όλοι γνωρίζουν ότι έδινε μάχη για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και δεν υπήρξε ένας άνθρωπος να αμφισβητήσει τον αγώνα της μάνας μου.
Είναι χυδαίος και ξεφτιλισμένος άνθρωπος. Θεωρούσε αποκλειστικά δικό του τον χώρο των αναπήρων κι ενοχλήθηκε επειδή έδινε μάχη ένας άνθρωπος από άλλο χώρο. Οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες θέλουν ανθρώπους από όλους τους χώρους να τους στηρίζουν. Γι’ αυτό ενοχλήθηκε. Αμέσως μετά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν είχε παρά να ψάξει (τους φακέλους του) και να βρει αλλά έρχεται 30 χρόνια μετά, 5 χρόνια αφού έφυγε από τη ζωή η μητέρα μου, να θίξει την μνήμη της  (και ανοίγει το θέμα). Είναι γελοίο και να το λέει. Μπορούσε να ανοίξει τους φακέλους, ήταν εξουσία, το παλιό ΠΑΣΟΚ που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάνα μου είναι εκεί που είναι σήμερα και σας διαβεβαιώ ότι την μνήμη της δεν θα την σπιλώσει κανένας Κουρουμπλής.

Θα γινόταν ένα κρατικό ίδρυμα αποκατάστασης αναπήρων στην Πεντέλη και αυτήν της την προσπάθεια την ακύρωσαν όλοι εκείνοι που σήμερα φωνάζουν, με πρωτοστάτη τον Κουρουμπλή. Υπάρχουν όρια στη λάσπη και τη χυδαιότητα. Η μάνα μου δεν έχει σε τίποτα να λογοδοτήσει. Ο Κουρουμπλής ήταν στο παλιό ΠΑΣΟΚ και προσπαθούσε να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Η δική μου μάχη από τότε που ήμουν Δήμαρχος ήταν η προσπάθεια υπέρ αυτών των ανθρώπων (με κινητικά προβλήματα)».

Σε ερώτηση εάν θα προχωρήσει το θέμα σε άλλο επίπεδο η κα Μπακογιάννη απάντησε:

«Τον αφήνω στην κρίση όσων τον ακούν.  Στη δημοκρατία όλοι λογοδοτούμε. Δεν θα μπορέσει να γλυτώσει την εξεταστική επιτροπή. Γιατί να μην ψάξουμε και αυτά τα δυο χρόνια (που ήταν ο ίδιος στο υπουργείο Υγείας); Αν δεν έχεις κάτι να φοβηθείς λες «βεβαίως, ναι» αλλά λένε «όχι» και φοβάμαι ότι κάτι έχουν να κρύψουν. Ο Κουρουμπλής έχει κάτι να φοβηθεί».

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι «από τότε που έγινε αρχηγός της ΝΔ την έχει φέρει δημοσκοπικά σε διψήφιο αριθμό από ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, όσα βέλη κι αν του ρίξουν. Και όπως έλεγε και η μαμά μου βαρούν την βελανιδιά που έχει βελανίδια. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να μπορέσει να οδηγήσει τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός σήμερα περιμένει να κλείσει μια αξιολόγηση που έχει κοστίσει δις. Ο ελληνικός λαός σήμερα δεν έχει ελπίδα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη γιατί εμείς έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό, να τους δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο, ότι υπάρχει ελπίδα».

Read previous post:
Αν η Μέι υπόσχεται «μπλόκο» σε πολίτες της ΕΕ γιατί όχι η Λεπέν σε μετανάστες;

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα δεσμευτεί επισήμως ενόψει των πρόωρων εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα σταματήσει η ελεύθερη...

Close