"Πολιτεία που δεν έχει βάση την παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο" - Αδαμάντιος Κοραής

Ειδήσεις

Δύο σεισμικές δονήσεις 5,6 και 5,7 βαθμών ανοιχτά της Ηλείας

Μαρ 29, 2024

Δύο σειμικές δονήσεις 5,6 και 5,7 βαθμών καταγράφτηκαν στις 09:11 και στις 09:12, περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά των Στροφάδων, σύμφωνα με δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας.

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία την Κυριακή – Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε

Μαρ 29, 2024

Εξήντα ένα εκατομμύρια τούρκοι ψηφοφόροι καλούνται την Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν τους δημάρχους τους, μια ψηφοφορία για την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι η τελευταία που οργανώνεται υπό την εξουσία του.

Ληστεία με πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Αιγάλεω

Μαρ 29, 2024

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, σε σούπερ μάρκετ, στην περιοχή του Αιγάλεω.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε στη Βαλτιμόρη

Μαρ 29, 2024

Γερανοί άρχισαν χθες, Πέμπτη, να φτάνουν στη Βαλτιμόρη, στις ανατολικές ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών να απομακρυνθούν τα συντρίμμια γέφυρας η οποία κατέρρευσε αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να επαναλειτουργήσει το λιμάνι.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή -Οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά από 3 π.μ. σε 4 π.μ.

Μαρ 29, 2024

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 31 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 3 π.μ. σε 4 π.μ.

ΤΟ ΔΔ της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να εγγυηθεί πως θα διανεμηθεί «επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια» στη Γάζα

Μαρ 29, 2024

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, μια μέρα αφού το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να εγγυηθεί πως θα διανεμηθεί «επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια» στον άμαχο πληθυσμό, που απειλείται να λιμοκτονήσει.

Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού τομέα

Μαρ 29, 2024

Η Ρωσία επιτέθηκε σήμερα εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, της DTEK, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, ανακοίνωσε η ίδια.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη – Αφρικανική σκόνη ξανά από την Κυριακή

Μαρ 29, 2024

Διατηρούνται οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι και την Τρίτη 2-04-2024, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να αποκαταστήσει τη χρηματοδότηση της UNRWA

Μαρ 29, 2024

Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται προσεχώς να ξαναρχίσει τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, της UNRWA, που πάγωσε εξαιτίας της καταγγελίας των ισραηλινών αρχών πως ορισμένοι εργαζόμενοί της πιθανόν ενεπλάκησαν στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν άλλα 4 drones των Χούθι της Υεμένης

Μαρ 29, 2024

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στη σειρά, δυνάμεις του κατέστρεψαν 4 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, τα οποία είχαν εξαπολυθεί για να πλήξουν αμερικανικό πολεμικό στην Ερυθρά Θάλασσα.

Έκρηξη των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική

Μαρ 29, 2024

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική οδεύουν να ζήσουν φέτος τη χειρότερη περίοδο του δάγκειου πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς την επιδημία ευνοούν η υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο Ελ Νίνιο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας (ΠΑΟΥ).

Νιγηρία: Απελευθερώνονται 313 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εξέγερση τζιχαντιστών

Μαρ 29, 2024

Ο νιγηριανός στρατός θα απελευθερώσει περισσότερους από 300 κρατούμενους που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ, καθώς δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία ότι διέπραξαν εγκλήματα.

Η κατάσταση στην Αϊτή είναι πλέον «κατακλυσμιαία», σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Μαρ 29, 2024

Η κρίση ασφαλείας στην Αϊτή έχει προσλάβει «κατακλυσμιαίες» διαστάσεις, με 1.554 φόνους μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, τόνισε χθες Πέμπτη ο ΟΗΕ, καταγγέλλοντας πως τα «πορώδη σύνορα» της φτωχότερης χώρας του δυτικού ημισφαιρίου διευκολύνουν τον εφοδιασμό των συμμοριών με όπλα και πυρομαχικά.«Είναι σοκαριστικό να διαπιστώνεις πως παρά τη

Επίθεση της Ρωσίας εναντίον υποδομών κοντά στη Ντνίπρο της Ουκρανίας

Μαρ 29, 2024

   Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος, που εισήχθη σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης.

Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας

Μαρ 29, 2024

Τουλάχιστον 36 σύροι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, κατά πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δίκη για την Τζωρτζίνα: Το ΜΟΔ θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Μαρ 29, 2024

 Την απάντηση του για το αν η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη θα ανακοινώσει σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Σήμερα η απόφαση του ΜΟΔ για τους 26 κατηγορούμενους

Μαρ 29, 2024

  Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη.

Πυροβολισμοί με τραυματία στα ΚΤΕΛ Κηφισού

Μαρ 28, 2024

Πυροβολισμοί έπεσαν απόψε στα ΚΤΕΛ Κηφισού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αλλοδαπός περίπου 35 ετών.

Βουλγαρία – BTA: Σχεδόν 36.000 άνθρωποι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών

Μαρ 28, 2024

Περίπου 2.000 πολίτες υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Παικτών τυχερών παιχνιδιών σε λιγότερο από ένα μήνα - από τις αρχές Μαρτίου.Περισσότεροι από 8.100 έχουν δηλώσει από τις αρχές του έτους ότι θέλουν να περιορίσουν την πρόσβασή τους στα τυχερά παιχνίδια και περίπου 36.000 έχουν προστεθεί στο μητρώο

Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την βοήθεια στο Κίεβο

Μαρ 28, 2024

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της οποίας τον παρότρυνε να επισπεύσει την ψηφοφορία για την έγκριση της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία.