Για να σωθεί η οικονομία, το Κράτος πρέπει να προσλαμβάνει έναν εργάτη για να ανοίγει μια τρύπα και ένα άλλο εργάτη για να την κλείνει. - John Maynard Keynes (1883-1946 , Βρετανός οικονομολόγος)

Νέο ιστορικό υψηλό για το Bitcoin, ξεπέρασε τα 6.000 δολ

21 Οκτώβριος, 2017

Άλμα της τάξης του 5% σημείωσε πριν λίγο το δημοφιλές εικονικό νόμισμα Bitcoin, ξεπερνώντας και τα 6.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το CoinDesk, το κρυπτονόμισμα άγγιξε τα 6.003,81 δολ., κατακτώντας ακόμη ένα ιστορικό υψηλό, έπειτα από την υποχώρηση της τάξης του 8,7% που σημειώθηκε χθες, εν μέσω ανησυχιών ότι το bitcoin θα τεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών εποπτικών αρχών.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο μεγαλύτερος όγκος των σημερινών συναλλαγών προήλθε από την Ιαπωνία, με το 59% να έχει πραγματοποιηθεί με γεν. Οι συναλλαγές σε αμερικανικά δολάρια αντιστοιχούν στο 25,5% του σημερινού όγκου, σύμφωνα με το CryptoCompare.

Το Bitcoin, τον τελευταίο μήνα έχει διαγράψει αξιοσημείωτη ανοδική πορεία και η αξία του έχει εκτιναχθεί κατά 50,4%, παρά την δριμεία κριτική που έχει ασκηθεί από τους επικεφαλής της JPMorgan Chase και της BlackRock, Jamie Dimon και Larry Fink, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα ο Dimon δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι όσοι κατέχουν κρυπτονομίσματα είναι «χαζοί» και ο Fink χαρακτήρισε το bitcoin «δείκτη ξεπλύματος χρήματος».

Read previous post:
Κ. Μητσοτάκης: Ελάτε τώρα και επενδύστε στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μία πολιτική αλλαγή που...

Close