Ευφυΐα είναι η ικανότητα προσαρμογής στην αλλαγή. Stephen Hawking, 1942- , Βρετανός φυσικός

Ναι στις Έξυπνες Πόλεις αλλά με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα

16 Μάιος, 2018

Οι Έξυπνες Πόλεις χαρακτηρίζονται από εφαρμογές για την εξυπηρέτηση του πολίτη, την ασφάλεια και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, και την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, στην εκδήλωση με θέμα: «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Πώς οι έξυπνες πόλεις αλλάζουν τη ζωή μας».

Πρόσθεσε ότι μέσω των νέων τεχνολογιών και των έξυπνων εφαρμογών μπορούν επίσης να προωθηθούν τομείς όπως το περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά και εξαιρετικά τοπόσημα, θέματα τα οποία «έχει συμπεριλάβει ήδη» ο συνεργατικός σχηματισμός για την πολιτιστική αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών στη βόρεια Αθήνα «Discover North Athens».

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στις ρεαλιστικές δυσκολίες της εφαρμογής νέων τεχνολογιών «λόγω των αγκυλώσεων του συστήματος διοίκησης, αλλά και έλλειψης εξειδικευμένου  ανθρώπινου δυναμικού», υπογράμμισε την αναγκαιότητα για παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς του δημοσίου ώστε «από τροχοπέδη να γίνει αρωγός στην εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, προς όφελος των πόλεων μας και των τοπικών κοινωνιών».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Δημοτική Παράταξη «Βριλήσσια Ανοιχτή Πόλη Αλληλεγγύης και Πολιτισμού» με κεντρικούς ομιλητές τους κ.κ. Στέλιος Ράλλης, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και Μαρία Ντούμα, Αρχιτέκτων-Μηχανικός με τον συντόνισμό του Δημοσθένη Κασσαβέτη, Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).

Read previous post:
25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Γιορτή επιχειρηματικότητας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και πόλο έλξη για επιχειρήσεις και επισκέπτες από όλη την χώρα...

Close