Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

Να ζητήσει εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, καλεί τον πρωθυπουργό ο Στ. Καλαφάτης

13 Ιούνιος, 2018

Να ζητήσει σχετική εξουσιοδότηση από τη Βουλή πριν προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ καλεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης, σε δήλωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εγκαταλείπει» την απόφαση του Βουκουρεστίου, που λέει πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, και σημειώνει: «Η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα την πάγια εθνική θέση που ζητά λύση (erga omnes) για όλες τις χρήσεις, αφού εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις, που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα. Οι Σκοπιανοί, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα λέγονται από όλο τον κόσμο -με δική μας συμφωνία- «Μακεδόνες” και η γλώσσα τους «μακεδονική”. Ποια σημασία θα έχει, λοιπόν, εάν τα ζαρζαβατικά τους θα λέγονται «βορειομακεδονικά”, όταν οι ίδιοι θα λέγονται «Μακεδόνες” και η γλώσσα τους «μακεδονική”; Μην διανοηθεί ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την Ελλάδα σε κάτι που οι Έλληνες διαφωνούν».

Ν.Ρ.

Read previous post:
Ένατη θέση για την εθνική γυναικών στο παγκόσμιο γκόλμπολ

Την 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γκόλμπολ που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας, κατέλαβε η εθνική μας ομάδα των γυναικών.

Close