H κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος - Games Madison (1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος)

Ν. Παππάς: Οπτικές ίνες και αυτοκινητόδρομοι είναι οι μεγάλες επενδύσεις στη χώρα -Στον Βύρωνα το πρώτο δίκτυο οπτικών ινών στο σπίτι της Vodafone

12 Ιούλιος, 2018

Στον Βύρωνα κατασκευάσθηκε το πρώτο μεγάλης κλίμακας δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home, FTTH) στη χώρα, που διατίθενται εμπορικά σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες από τη Vodafone. Το FTTH δίκτυο της Vodafone, το οποίο καλύπτει 17.000 νοικοκυριά στον Βύρωνα, εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα και του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην περιοχή. Εκεί, οι κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία για τους επόμενους τρεις μήνες να δουν από κοντά τις δυνατότητες των δικτύων υπερυψηλών ταχυτήτων, να απολαύσουν δωρεάν εφαρμογές και υπηρεσίες νέας γενιάς, οι οποίες στηρίζονται σε δίκτυα FTTH. Το νέο δίκτυο υποστηρίζει μία σειρά από υπηρεσίες και εφαρμογές νέας γενιάς που απαιτούν υπερυψηλές ταχύτητες και σταθερότητα σύνδεσης, εφαρμογές που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να προχωρήσει ταχύτερα προς την υλοποίηση του οράματος της Κοινωνίας των Gigabit.

Ν. Παππάς: Οι οπτικές ίνες και οι αυτοκινητόδρομοι συνιστούν τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα 

Οι επενδύσεις οπτικών ινών μαζί με τους αυτοκινητοδρόμους συνιστούν τις μεγαλύτερες επενδυτικές παρεμβάσεις που καθιστούν τη χώρα μας κόμβο ανάπτυξης τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στον χαιρετισμό του: «Η επέκταση των οπτικών ινών, μέσω δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, βρίσκεται στην καρδιά της νέας ανάπτυξης. Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί πρότυπο συντονισμού και συνεργασίας δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ιδιωτικού τομέα και της κυβέρνησης» είπε ο υπουργός τονίζοντας ότι μέχρι το 2022 η Ελλάδα θα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ συνδεσιμότητας.  «Η σημερινή επένδυση δείχνει πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αναζητά την κερδοφορία του μέσα στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας και όχι σε βάρος του, προς όφελος όλων. Σήμερα βάζουμε τη σφραγίδα εκκίνησης, ότι κάθε τομέας της οικονομίας γίνεται πιο παραγωγικός ενώ παράλληλα διασφαλίζεται μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη» πρόσθεσε ο υπουργός.

Χ. Μπρουμίδης: Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία

Ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας δήλωσε: «Σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα τεχνολογική περίοδο για τις τηλεπικοινωνίες της Ελλάδας, η οποία θα βοηθήσει τη χώρα να κινηθεί ταχύτερα και με στέρεα βήματα προς την υλοποίηση του οράματος μιας κοινωνίας των Gigabit. Χάρη στις νέες τεχνολογίες το μέλλον θα είναι συναρπαστικό και η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ισότιμα στην παγκόσμια ψηφιακή οικονομία. Η Vodafone υλοποιεί το μεγαλύτερο κατατεθειμένο πλάνο ανάπτυξης δικτύου FTTH στη χώρα και φέρνει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις τις καλύτερες τεχνολογίες δικτύου που μπορούν να καλύψουν τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις μελλοντικές τους ανάγκες σε ευρυζωνικά δίκτυα. Ο Βύρωνας είναι ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που δηλώνει Fiber Ready!»

Δίκτυα οπτικών ινών σε πολλές πόλεις

Το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων οπτικών ινών της Vodafone Ελλάδας περιλαμβάνει την υλοποίηση δικτύων οπτικών ινών σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος, Ιωάννινα, Κοζάνη, Βέροια. Παράλληλα, παρέχει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις καινοτόμες υπηρεσίες νέας γενιάς σε όλη την Ελλάδα.

Read previous post:
Το πιο… καθαρό Μουντιάλ

Όλοι οι έλεγχοι ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία ήταν αρνητικοί.

Close