Η ικανοποίηση της περιέργειάς μας είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας στη ζωή. Linus Pauling, 1901-1994, Αμερικανός νομπελίστας χημικός

Ν. Βούτσης: Χρηματοδότηση μόνιμου μνημειακού χώρου στο Άουσβιτς από τη Βουλή

18 Ιανουάριος, 2018

Την πλήρη χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός μόνιμου μνημειακού χώρου στο ‘Αουσβιτς για όσους μαρτύρησαν εκεί αναλαμβάνει η Βουλή των Ελλήνων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Νίκος Βούτσης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε απόψε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Πηλιχού “‘Αουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου”, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

“Ως ελληνική Βουλή έχουμε αναλάβει την πλήρη κάλυψη -ενδεχομένως με ένα ποσό πολύ μεγάλο, διότι τόσο πρέπει να δώσουμε- όλου του έργου του μνημειακού ενός μουσείου μέσα στον χώρο του ‘Αουσβιτς, για το οποίο η χώρα μας δεν είχε αξιωθεί όλες αυτές τις δεκαετίες να κάνει κάτι, ενώ υπήρχαν τα σχέδια, η πρόθεση, η διάθεση. Αυτό θα γίνει” είπε ο κ. Βούτσης και σημείωσε ότι οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

“Το χρηματοδοτούμε εξ ολοκλήρου από την ελληνική Βουλή και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχει γίνει” τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας πως θα είναι “ένας χώρος, με το αφήγημα, με τους ανθρώπους που μαρτύρησαν, με την κραυγή όσων δεν θέλουν να ξεχάσουν”.

Read previous post:
“Να υψώσουμε ένα ανυπέρβλητο τείχος απέναντι σε αυτούς που έχουν τη σβάστικα είτε στο μπράτσο, είτε στο μυαλό είτε στη γλώσσα”

"Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες έχουμε υποχρέωση να υψώσουμε ένα ανυπέρβλητο τείχος απέναντι σε αυτούς που έχουν...

Close