Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε οι πιο πλούσιοι άνθρωποι θα ήταν βιβλιοθηκάριοι. Warren Buffett, 1930-, Αμερικανός επενδυτής

Moody’s: Η πώληση «κόκκινων» δανείων της Alpha Bank είναι θετική για το αξιόχρεό της

19 Μάρτιος, 2018

Την περασμένη Τρίτη, η Alpha Bank ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο B2Holding, που είναι κορυφαίος εξειδικευμένος στο ευρωπαϊκό χρέος, για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανεξασφάλιστων δανείων λιανικής ύψους 3,7 δισ. ευρώ. Η πώληση αυτή είναι θετική για το αξιόχρεο (credit positive) της Alpha Bank, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s, επειδή μειώνει το συνολικό ανεξόφλητο ύψος κεφαλαίου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της (NPEs) κατά περίπου 900 εκατ. ευρώ και βοηθά στην επίτευξη του στόχου της τράπεζας για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Η πώληση αυτή, που είναι η μεγαλύτερη του είδους αυτού στην Ελλάδα, μαζί με άλλες μικρότερες πωλήσεις από την τράπεζα, προοιωνίζεται μεγαλύτερες μελλοντικές πωλήσεις NPE για τη μείωση του υψηλού επιπέδου προβληματικών δανείων της τράπεζας, σημειώνει ο οίκος. Από τα 3,7 δισ. ευρώ των μη εξυπηρετούμενων ανεξασφάλιστων δανείων, που πωλήθηκαν στη B2Holding, τα 2 δισ. ευρώ αποτελούν το συνολικό ανεξόφλητο ύψος κεφαλαίου, αλλά μόνο τα 900 εκατ. ευρώ βρίσκονται στον ισολογισμό της Alpha Bank. Αν και η τιμή πώλησης των δανείων αυτών ανέρχεται σε περίπου 4,5% του συνολικού ποσού του κεφαλαίου, στα 90 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank αναμένει ότι η συναλλαγή θα επηρεάσει θετικά την κεφαλαιακή της βάση, επειδή για τα προβληματικά δάνεια 900 εκατ. ευρώ που βρίσκονται στον ισολογισμό της έχει ήδη σχηματίσει υψηλές προβλέψεις, σημειώνει ο οίκος.

Read previous post:
Εκλογές εντός δύο μηνών, όταν θα δούμε να τα σπάνε Τσίπρας-Καμμένος

Την εκτίμηση πως η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδειάζει και πως όταν «τα σπάσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο...

Close