Για να μάθουμε νέα πράγματα ίσως χρειαστεί να ξεμάθουμε παλιά πράγματα και κόλπα. Και οι δύο διαδικασίες δεν μπορεί ποτέ να επιτευχθούν χωρίς ταπεινότητα - Ajaero Tony Martins

Μίχαλος: Να μην στοχοποιείται‭ η‭ ‬‬ιδιωτική‭ πρωτοβουλία

9 Ιανουάριος, 2017

«Η ‬απάντηση‭ στα ‬κακώς‭ κείμενα ‬της ‬ελεύθερης οικονομίας‭ δεν‭ είναι‭ το ‬να στοχοποιείται‭ ‬‬και‭ ‬να‭ ‬στραγγαλίζεται‭‭ ‬η‭ ‬‬ιδιωτική‭ ‬πρωτοβουλία.‭ ‬Είναι‭ ‬το‭ ‬να διαμορφώνονται καλύτεροι κανόνες, με βάση τις διεθνείς καλές πρακτικές. Είναι το να διασφαλίζεται η εφαρμογή αυτών των κανόνων, χωρίς εξαιρέσεις και με ίσους όρους για όλους».

Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος στο περιβαλλοντικό – αναπτυξιακό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τίτλο: «διαχείριση απορριμμάτων: η επόμενη μέρα».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι η αποτελεσματικότητα‭ ‬των‭‭ ‬Συστημάτων ‭‬Εναλλακτικής‭ Διαχείρισης‭ επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι τα τελευταία 15 χρόνια η χώρα έχει πετύχει υψηλούς ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους, σε αρκετά ρεύματα αποβλήτων.

Ο ίδιος συνέχισε ότι προβλήματα και μεμονωμένες ‬κακές πρακτικές‭ ‬ασφαλώς υπήρξαν. «Για να βελτιώσουμε το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος της εναλλακτικής διαχείρισης και της κυκλικής οικονομίας, καλούμαστε να συμφωνήσουμε κατ’ αρχήν σε κάποια βασικά σημεία. Να συμφωνήσουμε σε συμπεράσματα, ως προς τη μέχρι τώρα πορεία. Να συμφωνήσουμε στις αρχές και τους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τη νέα νομοθεσία για την εναλλακτική διαχείριση και τις δομές που την υποστηρίζουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Read previous post:
Αυτό είναι το σχέδιο εξυγίανσης της Μπουτάρης

Η εταιρεία Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Α.Ε ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες και υπέγραψε τη συμφωνία αναδιάρθρωσης...

Close