Δεν ανησυχώ για το Έλλειμμα. Είναι αρκετά μεγάλο για να φροντίσει μόνο του τον εαυτό του - Ρόναλντ Ρήγκαν

Mερίδιο στην Deutsche Bank αγόρασε η κινεζική HNA

17 Φεβρουάριος, 2017

Ο κινεζικός όμιλος HNA Group αγόρασε μερίδιο 3,04% μέσω μετοχών στην Deutsche Bank, με τη χρήση ευρωπαϊκού διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με υποχρεωτική γνωστοποίηση.

Η HNA Group κρατά το μερίδιο μέσω της C-Quadrat Asset Management (UK), της βρετανικής θυγατρικής της C-Quadrat Investment που ιδρύθηκε από τον Αυστριακό επενδυτή Alexander Schütz.

Εκπρόσωπος της C-Quadrat στη Φρανκφούρτη ανέφερε σήμερα πως η HNA Group κρατά το μερίδιο αυτό μέσω ενός οχήματος ειδικού σκοπού. Δεν είναι ξεκάθαρο το πόσο πλήρωσε ο κινεζικός όμιλος για το μερίδιό του, το οποίο ξεπέρασε αυτή την εβδομάδα το όριο του 3%, πάνω από το οποίο προκύπτει η υποχρέωση για την εταιρία να το γνωστοποιήσει.

Ο εκπρόσωπος, Thomas Katzensteiner, δεν σχολίασε ούτε το πότε αγοράστηκαν οι μετοχές ούτε σε ποια τιμή. Ανέφερε πάντως ότι οι Κινέζοι επενδυτές «δεν αποκλείουν» την πιθανότητα αύξησης του μεριδίου τους, αν και οι προθέσεις τους είναι να «μείνουν κάτω του 10%» των μετοχών της Deutsche Bank που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Όπως πρόσθεσε, «βλέπουν την Deutsche Bank ως ελκυστική επένδυση στον χρηματοοικονομικό τομέα. Θέλουν να στηρίξουν την τράπεζα και τη διοίκηση». Και συμπλήρωσε πως ούτε η C-Quadrat, ούτε οι Κινέζοι επενδυτές, πρόκειται να σχολιάσουν την στρατηγική της τράπεζας.

Read previous post:
Η Ισπανία φορολογεί τον ήλιο

Οι επενδύσεις στην ηλιακή ενέργεια στην Ισπανία καταρρέουν λόγω ενός νέου φόρου στις μονάδες παραγωγής. Ωφελούνται οι μεγάλοι όμιλοι ενώ...

Close