Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν. Richard Nixon, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος. 

Μεγάλη ανανέωση στη νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση που ορκίστηκε σήμερα

14 Ιούνιος, 2018

Νέα ώθηση στην αποτελεσματικότητα της άσκησης του έργου της αιγυπτιακής κυβέρνησης δίνει από σήμερα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με το νέο Υπουργικό συμβούλιο που ορκίστηκε το μεσημέρι ενώπιόν του να παρουσιάζεται αισθητά ανανεωμένο κατά το ένα τρίτο στη σύνθεσή του και μάλιστα με δύο περισσότερες γυναίκες υπουργούς, που πλέον θα ελέγχουν το 25% της κυβέρνησης σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου περιλαμβάνει 12 νέους Υπουργούς από τους 32 συνολικά.

Οι σημαντικότερες αλλαγές σημειώθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας, όπου τον επί τέσσερα χρόνια Υπουργό κ. Σέντκι Σόμπχι θα διαδεχθεί ο κ. Μοχάμεντ Άχμεντ Ζάκι, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον κ. Μαχμούντ Ταουφίκ να διαδέχεται τον κ. Μάγκντι Άμπντελ Γκαφάρ και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μοχάμεντ Μάιτ αναβαθμίστηκε σε Υπουργό, αντικαθιστώντας τον κ. Αμρ Ελ Γκάρυ.

Πρωθυπουργός της χώρας είναι ο κ. Μουστάφα Μαμπντούλι, που διατηρεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χαρτοφυλάκιο Οικισμού.

Read previous post:
Βρετανία: Χαλάρωση των κανονισμών για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές από χώρες εκτός ΕΕ

Η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσει τη χαλάρωση των κανονισμών περί μετανάστευσης ώστε να επιτρέψει σε περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές από...

Close