Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δε σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών. Paulo Freire, 1924-1997, Βραζιλιάνος παιδαγωγός

Με τον πρέσβη της Νορβηγίας συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης

25 Ιούνιος, 2018

Την ανάπτυξη χρηματοδοτικών-αναπτυξιακών δράσεων στη Κρήτη συζήτησαν ο Νορβηγός πρέσβης στην Αθήνα, Jrn Gjelstad και ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους στην Περιφέρεια Κρήτης.

 

Όπως σημειώθηκε, η ανάπτυξη δράσεων μπορεί να επιτευχθεί μέσω του προγράμματος ΕΟΧ (eea Grand) που διαχειρίζεται η Νορβηγία με προϋπολογισμό 125 εκατ. ευρώ για όλη την Ελλάδα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί δράσεις από ανταγωνιστικά προγράμματα και από το υπουργείο Ανάπτυξης, και αφορά, μεταξύ άλλων, τη νεανική καινοτόμα επιχειρηματικότητα.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αρναουτάκης ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης στον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, τη διατροφή, με τον κ. Gjelstad να χαρακτηρίζει «θησαυρό» την Κρήτη, για το περιβάλλον, το κλίμα και τον αρχαιολογικό-ιστορικό πολιτισμό της.

 

Σημειώνεται, ότι, σε ετήσια βάση, επισκέπτονται την Ελλάδα περισσότεροι από 300.000 Νορβηγοί, με τους περισσότερους να πηγαίνουν στην Κρήτη.

Read previous post:
Ο Γκερέρο ευγνωμονεί τον Γέντινακ

Ο αρχηγός του Περού, Πάολο Γκερέρο, υποσχέθηκε να δώσει στον ομόλογό του της Αυστραλίας, Μίλε Γέντινακ, «μια μεγάλη αγκαλιά» πριν...

Close