Ο ντροπαλός άνθρωπος είναι τρομοκρατημένος πριν τον κίνδυνο, ο δειλός κατά τη διάρκεια και ο θαρραλέος μετά. - Jean-Paul Richter

Με το Δίκτυο Δημοτικών και Περ/κών Συμπαραστατών συναντήθηκε ο Π. Σκουρλέτης

20 Ιούνιος, 2018

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τα όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης 1» για τον θεσμό της διαμεσολάβησης ανάμεσα στους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού.

 

Οι εκπρόσωποι των Συμπαραστατών ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τις συμπτώσεις και τις διαφωνίες τους σε σχέση με το σχέδιο νόμου. Παράλληλα, διατύπωσαν σειρά θέσεων και προτάσεων με σκοπό να αποσαφηνιστούν ορισμένες από τις διατάξεις που ρυθμίζουν το ζήτημα της διαμεσολάβησης και να διευκολυνθεί η εφαρμογή της νομοθετικής παρέμβασης.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η σύμπτωση απόψεων είναι δεδομένη όταν πρόκειται για ζητήματα πραγματικής ισχυροποίησης και διεύρυνσης της λειτουργίας του θεσμού, ο οποίος δεν υποστηρίχθηκε ουσιαστικά τα προηγούμενα χρόνια στο πεδίο της εφαρμογής του. Πρόσθεσε ότι προτάσεις που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση θα εξεταστούν επί της ουσίας από το υπουργείο.

 

Η αναμόρφωση του θεσμού μέσω των διατάξεων του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1» κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να επιτευχθεί η καθολική εφαρμογή του τα επόμενα χρόνια και να πολλαπλασιαστούν τα θετικά αποτελέσματα. Είναι ενδεικτικό ότι έναντι των δύο άρθρων του «Καλλικράτη» με τα οποία προβλέφθηκε η δημιουργία των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, στον «Κλεισθένη 1» αφιερώνονται 22 άρθρα με αναλυτική περιγραφή δικαιωμάτων, υποχρεώσεων και αρμοδιοτήτων, καθώς και του υποστηρικτικού μηχανισμού, των απαιτούμενων προσόντων και του τρόπου ανάδειξης των Διαμεσολαβητών, με στόχο την παροχή των υπηρεσιών τους σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.

 

Read previous post:
Αποτελεσματικοί οι έλεγχοι της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, 578 ιστότοποι στη νέα έκδοση Blacklist

Αποτελεσματικοί ήταν οι έλεγχοι της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.

Close