Το ερώτημα αν οι μηχανές μπορούν να σκέφτονται έχει την ίδια σημασία με το ερώτημα αν τα υποβρύχια μπορούν να κολυμπούν. Edsger W. Dijsktra, 1930-2002, Ολλανδός προγραμματιστής

Με το 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ συμμετέχει το Ηράκλειο στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

17 Μάιος, 2018

Με το «1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ Κρήτης», την Κυριακή 20 Μαΐου, από τις 11:00 έως τις 21:00, στον προβλήτα του Λιμεναρχείου, συμμετέχει το Ηράκλειο στην Παγκόσμια Ημέρας Βιοποικιλότητας που γιορτάζεται στις 22 Μαΐου.

Μία μεγάλη συντροφιά, στην οποία συμμετέχουν το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών «Θαλασσόκοσμος», το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το Λιμενικό Σώμα, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ), το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, ο βρεφονηπιακός σταθμός «Το Χαμόγελο», μαζί με το FamilyRadio, αποφάσισαν να ενισχύσουν την περιβαλλοντική συνείδηση του κοινού, ώστε να υπάρξει καλύτερη κατανόηση και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα βιοποικιλότητας μέσα από την ενημέρωση και την επανασύνδεση των ανθρώπων με τη φύση.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρξουν θεματικές όπως: «Προστασία Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (όχι σκουπίδια στη θάλασσα – καθαρές ακτές). Ανακύκλωση (η ανάδειξη και η σημασία σε θέματα ανακύκλωσης, με σύνθημα μειώνω – επαναχρησιμοποιώ – ανακυκλώνω – διασκεδάζω). Η γνωριμία με τη γη που προσφέρει απλόχερα τα δώρα της. Τρέφομαι υγιεινά. Επιλέγω σωστά (βιολογικά τρόφιμα κ.α). Φυσικά υλικά μέσα από κατάλληλη επεξεργασία χρησιμοποιούνται για την κάλυψη βασικών αναγκών (ξύλο-επιπλοποιία- ξυλογλυπτική – πηλός – αγγειοπλαστική). Στροφή σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας (αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική). Ανάγκη για μείωση των ρύπων στις μετακινήσεις με μηχανοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά αυτοκίνητα, ποδήλατα κ,α). Ήθη και έθιμα της Κρήτης».

Το Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ θα έχει από το Παιδικό Ραδιόφωνο «Family fm» ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης ενώ σε όλα τα περίπτερα θα υπάρχουν δράσεις και ενημερωτικό υλικό ενώ μέσα από διαδραστικές διαδικασίες και παιχνίδια για όλους τους επισκέπτες όλων των ηλικιών θα υπάρξει η όσο το δυνατόν κατανόηση και ταύτιση με το περιβάλλον και τη φύση. Παράλληλα θα υπάρχξουν δράσεις από το ROBOTIC & SCIENCE ACADEMY το Κέντρο εκπαιδευτικής ρομποτικής και επιστημών για τα παιδιά, αλλά και πληθώρα γεύσεων από ομάδες και φορείς που ασχολούνται με την τοπική παραδοσιακή μεσογειακή και κρητική διατροφή.

Read previous post:
Περισσότεροι από 230.000 εθελοντές στην εκστρατεία «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη»

Περισσότεροι από 230.

Close