Όταν ένα έθνος βρίσκεται σε πτώση, όταν μια κοινωνία καταρρέει, μια παράμετρος να βρεθεί πάντα: έχουν ξεχάσει από που έρχονται. Έχουν χάσει επαφή με αυτό που τους ένωσε στην αρχή. Carl Sandburg, 1878-1967,  Αμερικανός ποιητής

Με την υπουργό Τουρισμού Έλ. Κουντουρά συναντήθηκε ο δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας

18 Ιούνιος, 2018

Το θέμα της αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου της πισίνας του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία» βρέθηκε στο επίκεντρο κλειστής συνάντησης που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχείο Χανίων ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παραβρέθηκε η βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλια Βαγιωνάκη και η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε στην κ. Κουντουρά ότι η δημοτική Αρχή έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη αυτού του σημαντικού αλλά εγκαταλειμμένου χώρου, που αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την ανάδειξη όλου του δυτικού παραλιακού μετώπου της πόλης, το οποίο θα εκτείνεται έως το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

 

«Ως δήμος, έχουμε προχωρήσει τη διαδικασία για να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία συντάχθηκε από το Γραφείο Ενετικών και Βυζαντινών Οχυρώσεων Παλιάς Πόλης Χανίων της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρωματικών Έργων Κρήτης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης. Βρισκόμαστε, μάλιστα, στο τελικό στάδιο για να προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών και η έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης Νομιμότητας από το υπουργείο Τουρισμού για τις υφιστάμενες κατασκευές και διαμορφώσεις της έκτασης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1970 από τον ΕΟΤ» τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

 

Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά δήλωσε ότι γνωρίζει το ζήτημα, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν αντικρουόμενες διατάξεις της νομοθεσίας και να βοηθηθεί η δημοτική Αρχή στην υλοποίηση του σημαντικού σχεδιασμού της.

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων προσέφερε στην υπουργό Τουρισμού το νέο λεύκωμα φωτογραφιών του Δήμου Χανίων «Χανιά-Ταξίδι στο όνειρο», το οποίο θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης τις επόμενες ημέρες.

Read previous post:
Αυστρία: Μεγάλη επιτυχία της «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας»

Ιδιαίτερα θετικός είναι ο απολογισμός της «Εβδομάδας ελληνικής κουζίνας» που διοργάνωσε τις προηγούμενες ημέρες η μεγαλύτερη εταιρεία Catering στην Αυστρία...

Close