Από τους 22 πολιτισμούς που έχουν εμφανιστεί στην ιστορία, οι 19 κατέρρευσαν όταν έφτασαν στο ηθικό επίπεδο που είναι τώρα η Αμερική - Arnold j. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

Με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ενισχύεται η αυστριακή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

13 Ιούνιος, 2018

Μετά την προσεχή έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο αριθμός των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόκειται να μειωθεί από τις 751 έως τώρα, σε 705, ωστόσο ο αριθμός των ευρωβουλευτών της Αυστρίας, η οποία, όπως αναφερόταν σήμερα στην Βιέννη, «υποεκπροσωπούνταν» σε σχέση με τον πληθυσμό της, πρόκειται να αυξηθεί από 18 σε 19.

Από το σύνολο των 73 βρετανικών εδρών, οι 46 θα κρατηθούν σε εφεδρεία για ενδεχόμενες μελλοντικές διευρύνσεις της ΕΕ, ενώ οι 27 θα κατανεμηθούν σε 14 χώρες-μέλη, μία εκ των οποίων είναι η Αυστρία.

Στη βάση της σχετικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε σήμερα, από πέντε επιπλέον έδρες θα λάβουν η Γαλλία και η Ισπανία, από τρεις η Ιταλία και η Ολλανδία, δύο η Ιρλανδία, ενώ από μία έδρα θα λάβουν οι: Αυστρία, Δανία, Εσθονία, Κροατία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Φινλανδία.

Όπως τόνισε σήμερα στη Βιέννη η Έβελιν Ρέγκνερ, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, του μεγαλύτερου κόμματος της αυστριακής αντιπολίτευσης, με τις ρυθμίσεις αυτές προκύπτει μία καλύτερη αναλογία πληθυσμού και ευρωβουλευτών και αποβαίνει δικαιότερη η κατανομή των εδρών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια επισήμανε πως ενόψει της μεταρρύθμισης της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να υπάρξει έντονη υποστήριξη για να προστατευτεί το μοντέλο των επικεφαλής υποψηφίων απέναντι στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, και πως ήταν επιτυχείς οι προσπάθειες των ευρωβουλευτών και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να καταστούν οι Ευρωεκλογές μία πραγματική ευρωπαϊκή προσέλευση στις κάλπες.

Read previous post:
Κοσμήματα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα σε δημοπρασία στη Γενεύη

Κοσμήματα που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα, τη σύζυγο του Λουδοβίκου ΙΣτ΄, θα δημοπρατηθούν στις 12 Νοεμβρίου στη Γενεύη από τον...

Close