Η πολιτική είναι το μοναδικό επάγγελμα για το οποίο δεν χρειάζεται εκπαίδευση. Robert Louis Stevenson, 1850-1894, Σκωτσέζος συγγραφέας

Με ήττα της Ελλάδας στο ομαδικό ολοκληρώθηκε η διοργάνωση στο ΟΑΚΑ

18 Μάρτιος, 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Κύπελλο Κόσμου της σπάθης γυναικών στην αίθουσα ξιφσκίας του ΟΑΚΑ. Την τελευταία ημέρα έγιναν οι αγώνες του ομαδικού και η ομάδα της Ελλάδας που την αποτελούσαν οι Δέσποινα Γεωργιάδου, Ασημίνα Γκιώνη, Δώρα Γκουντούρα,Μαρίνα Παϊζη, έχασε στον πρώτο γύρο από την Κίνα με 45 – 31 και αποκλείστηκε. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία που επικράτησε της Κορέας με 45 31, ενώ το χάλκινο πήραν οι Ηνωμένες και η Γαλλία.
Το Κύπελλο Κόσμου διεξήχθη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκία, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής. Ολες οι ξένες αθλήτριες αλλά και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των 23 χωρών που πήραν μέρος στους αγώνες, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου στο Κύπελλο Κόσμου.
«Ολοι οι ξένοι ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και μας έδωσαν συγχαρητήρια για τους αγώνες. Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό όνομα για την ελληνική ξιφασκία στο εξωτερικό και επιβεβαιώσαμε και τώρα, ότι είμαστε ικανοί να διοργανώσουμε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου. Γι’ αυτό το λόγο θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία, αλλά και την Περιφέρεια Αττικής που μας στήριξε», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία των αθλητριών της Ελλάδας.
«Σήμερα στο ομαδικό είχαμε δύσκολη κλήρωση με την Κίνα και δεν καταφέραμε να περάσουμε. Πάντως ήταν ιδιαίτερα καλή η εμφάνιση της Γκουντούρα και της Γεωργιάδου που συγκέντρωσαν αρκετούς βαθμούς και ανέβηκαν στην παγκόσμια κατάταξη. Η Δώρα Γκουντούρα πλέον είναι στην 61η θέση και η Δέσποινα Γεωργιάδου στην 65η και είμαι σίγουρος ότι και τα δύο κορίτσια μπορούν να ανέβουν ψηλότερα», κατέληξε ο κ. Κατσιαδάκης.

Read previous post:
Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο νικητής στον πρώτο αγώνα της χρονιάς

Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο αναδείχτηκε νικητής στον πρώτο αγώνα της χρονιάς του ΜotoGP.

Close