Με μια μέθοδο συνεχούς πληθωρισμού, μια κυβέρνηση μπορεί να κατάσχει μυστικά και απαρατήρητα ένα σημαντικό μέρος από τον πλούτο των πολιτών της. John Maynard Keynes, 1883-1946, Βρετανός οικονομολόγος

Μαζική η συμμετοχή των δήμων σε δύο Προκλήσεις του προγράμματος «ΦιλόΔημος»

18 Ιούνιος, 2018

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δήμων για την αξιοποίηση δύο χρηματοδοτικών έργων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος». Ήδη την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, πρώτη ημέρα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, υποβλήθηκαν συνολικά 112 αιτήσεις, εκ των οποίων 77 στην «Πρόσκληση Ι» που αφορά έργα ύδρευσης και 35 στην «Πρόσκληση ΙΙ» για έργα αποχέτευσης.

Για την υποστήριξη των δικαιούχων καθ’ όλο το διάστημα μέχρι την υποβολή, το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε αναλυτικά σε 90 ερωτήσεις που τέθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, με το σύνολο των ερωτήσεων – απαντήσεων να επικαιροποιείται καθημερινά στον σχετικό ιστοχώρο του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δύο προσκλήσεων είναι 400 εκατ. ευρώ -200 εκατ. ευρώ έκαστη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» υλοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση και προβλέπει τη δανειοδότηση των ΟΤΑ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠ&Δ) για τη χρηματοδότηση των έργων. Τα δάνεια θα εξοφλούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να βαρύνουν τους δήμους.

Read previous post:
Εξομαλύνεται σταδιακά η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής

«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής, εξομαλύνεται σταδιακά, με αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και...

Close