Πραγματικότητα είναι οτιδήποτε αρνείται να εξαφανιστεί όταν σταματώ να πιστεύω σ΄αυτό. Philip Dick, 1928-1982, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Μ. Όθωνας: «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απέχουν ίσες αποστάσεις από αυτό που είναι προοδευτική κατεύθυνση για τη χώρα»

17 Ιούλιος, 2018

«Δεν μας αφορά αυτή η συζήτηση. Έχουμε πει με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους “τέρμα στα φτηνά κόλπα και τα μικροκομματικά παιχνίδια με το εκλογικό σύστημα”» δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7, ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση 5 σημείων στην πρόσφατη συνάντηση που προκάλεσε ο κ. Σκουρλέτης στο υπουργείο Εσωτερικών στα μέσα Μαΐου. Αυτή η πρόταση είναι μια συνολική προσέγγιση και αποτελεί ένα ενιαίο πλαίσιο που δεν τεμαχίζεται σε αποσπασματικές ρυθμίσεις. Δεν μας αφορούν συζητήσεις εκ του πονηρού, που δημιουργούν σύγχυση για να τροφοδοτούν κατακαλόκαιρο τα όνειρα θερινής νυκτός των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ».

Υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα της Ελλάδας και των Ελλήνων απαιτούν να πρυτανεύσει στο πολιτικό σύστημα η λογική της συνεννόησης και όχι της πόλωσης και του διχασμού, ο στενός συνεργάτης της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι διεκδικεί να είναι μέρος αυτής της διαδικασίας με μια ισχυρή εντολή, με τις θέσεις και το πρόγραμμά του με τα οποία θα καλέσει και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για συζήτηση.

«Εναπόκειται στις άλλες πολιτικές δυνάμεις αν θα ανταποκριθούν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ενώ αυτή είναι η μόνη καθαρή θέση που έχει διατυπωθεί, το ερώτημα απευθύνεται συνεχώς σε εμάς. Κανείς δεν ρωτά τον κ. Μητσοτάκη αν είναι διατεθειμένος να συμβάλει σε ένα πρόγραμμα προοδευτικής κατεύθυνσης δεδομένου ότι το πρόγραμμα της ΝΔ και οι διαχρονικές και πάγιες αντιλήψεις και αρχές της, δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Ούτε ρωτάει κάνεις τον κ. Τσίπρα αν μετά από αυτή τη μνημονιακή -συντηρητική- αντιλαϊκή πολιτική που άσκησε τα τρία τελευταία χρόνια, είναι κι αυτός διατεθειμένος απ’ τη μεριά του να συμβάλει σε μια προοδευτική κατεύθυνση και κυρίως να συνεχίσει να παίρνει μέρος των ευθυνών που του αναλογούν για την πορεία της χώρας ή θα τραβηχτεί απέξω και θα πάει πάλι σε μία στείρα, ανέξοδη αντιπολιτευτική τακτική στις πλατείες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Όσο για τα τις ίσες αποστάσεις από τους ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο κ. Όθωνας υπογράμμισε ότι «τελικά απέχουν ίσες πια αποστάσεις από αυτό που πραγματικά είναι προοδευτική κατεύθυνση. Πρέπει να κάνουν βήματα όλοι. Αν δεν τα κάνουν είναι δική τους ευθύνη. Εμείς δεν μπαίνουμε στη λογική του τεχνητού διαχωρισμού ούτε του δήθεν ευρωπαϊκού αντικυβερνητικού μετώπου που μας καλεί η ΝΔ, ούτε του δήθεν αντί – δεξιού μετώπου που συνεχώς επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Read previous post:
Στη Διαύγεια τα ονόματα των επιλαχόντων Νέων Αγροτών των Περιφερειών Θεσσαλίας, Κ.Μακεδονίας, Αν.Μακεδονίας-Θράκης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των 1.048 επιλαχόντων που εντάχθηκαν στους ανανεωμένους καταλόγους του προγράμματος Νέων Αγροτών, και αφορούν τις...

Close