Το ότι κάτι μπορεί να βγει από κάθε γεγονός είναι πιο σωστή θέση από την άποψη ότι όλα γίνονται για καλό, που σίγουρα είναι λάθος - James Feibleman

Lumos Helmet: Ένα ποδηλατικό Kράνος με φλας

17 Φεβρουάριος, 2017

Ένα πρωτότυπο κράνος με φλας δημιούργησε μία ομάδα νέων μηχανικών στις ΗΠΑ, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των ποδηλατών.

Το «Lumos Helmet», το οποίο διαθέτει και ένα φως που ανάβει όταν επιβραδύνει απότομα ο ποδηλάτης, δημιουργήθηκε από τους Jeff Chen και Ding Eu-Wen, οι οποίοι, ως φοιτητές μηχανολογίας στο Χάρβαρντ, σκέφτηκαν αρχικά να φτιάξουν κάτι ιδιαίτερο για τους εαυτούς τους.

Ακούγοντας ωστόσο τα εγκωμιαστικά σχόλια των συμφοιτητών τους, πολλοί από τους οποίους επέμεναν ότι θα αγόραζαν ένα τέτοιο κράνος αν υπήρχε στην αγορά, οι δύο νέοι άρχισαν να «βλέπουν» την ιδέα τους πιο σοβαρά.

Αφού συγκέντρωσαν αρκετούς πόρους μέσω διαδικτυακής καμπάνιας, οι δύο νέοι ξεκίνησαν την παραγωγή του κράνους, το οποίο ελέγχεται μέσα από ένα μικρό ασύρματο χειριστήριο, τοποθετημένο στο τιμόνι.

Το κράνος «συνοδεύεται» από μία εφαρμογή iOS, για τους κατόχους iPhone, μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να ελέγχει το επίπεδο της μπαταρίας του κράνους. Στα σκαριά είναι και μία αντίστοιχη εφαρμογή για κινητά με λογισμικό Android, σύμφωνα με τον ιστότοπο Mashable.

Όσο για το κόστος του κράνους, αυτό ανέρχεται σε περίπου 160 ευρώ, με δυνατότητα παραγγελίας μέσω Διαδικτύου.

Read previous post:
Έτοιμος να «σπάσει την παράδοση» ο Ντράγκι

Ταγμένη στη μάχη κατά του αποπληθωρισμού, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να «σπάσει» τους κανόνες που η ίδια έχει θεσπίσει. Από...

Close