Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η γνώμη τους για τον κόσμο είναι και μια εξομολόγηση για το χαρακτήρα τους. Ralph Waldo Emerson,1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος

Λιποθύμησε απ’ την πείνα 17χρονη μαθήτρια – Στήριξη από το Δήμο Πάτρας

18 Μάρτιος, 2017

Χέρι βοηθείας θα δώσει ο Δήμος Πατρέων στην οικογένεια της μαθήτριας η οποία λιποθύμησε πριν από τέσσερις μέρες μέσα στο σχολείο της λόγω ασιτίας. Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας έγινε γνωστή η τραγική ιστορία της μαθήτριας, η οποία ζήτησε να φύγει από το μάθημα λόγω αδιαθεσίας και αμέσως κατέρρευσε. Οπως έμαθαν οι καθηγητές, το κορίτσι είχε να φάει τρεις μέρες, με τη μητέρα της να είναι μακροχρόνια άνεργη μεγαλώνοντας το παιδί της με 40 ευρώ το μήνα.

Ο δήμος ήδη εφοδίασε την οικογένειά της με σημαντικές ποσότητες τροφίμων, ενώ η μαθήτρια εντάχθηκε στο πρόγραμμα του δήμου για δωρεάν παροχή δεκατιανού, που καλύπτει περί τους 1.200 μαθητές. «Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής να στηριχθούν τα φτωχά νοικοκυριά, να πάρουν έστω και μικρές ανάσες οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ανατρέψουν τα τραγικά αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής.

Η οικογένεια της μαθήτριας συμμετείχε στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), που η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, αλλά με τα ελάχιστα τρόφιμα που εφοδιάστηκε δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις διατροφικές ανάγκες της ούτε για δύο μήνες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Αναστασία Βαμβακά

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Read previous post:
Πρόστιμα 80 εκατ. ευρώ στις 4 μεγαλύτερες κατασκευαστικές της Ελλάδας για καρτέλ

Με πρόστιμα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκαν στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες (Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, J&P Αβαξ, Intrakat)...

Close