Ένα μεγάλο εισόδημα είναι η καλύτερη συνταγή για την ευτυχία που έχω ακούσει - Jane Austen

Life: «Ξεχάστε το Brexit για λίγο και μετρήστε πεταλούδες», καλεί τους Βρετανούς ο Ντέιβιντ Ατένμπορο

22 Ιούλιος, 2018

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ για τη φύση Ντέιβιντ Ατένμπορο πρότεινε στους Βρετανούς να σταματήσουν για λίγο τις κόντρες για το Brexit και αντ’ αυτού να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη καταμέτρηση πεταλούδων στον κόσμο.

«Τους καλώ να ξεχάσουν για λίγο τις αντιδικίες και τα προβλήματα που μας περιμένουν με το Brexit, να καθίσουν σε ένα ήσυχο μέρος όπου λάμπει ο ήλιος και να μετρήσουν τις πεταλούδες που θα δουν», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο 92χρονος Ατένμπορο ηγείται της εκστρατείας για την έρευνα αυτή.

Ζήτησε από το κοινό να περάσει 15 λεπτά εντοπίζοντας διάφορα είδη πεταλούδων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Butterfly Conservation που καταγράφει τον αριθμό τους ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση του περιβάλλοντος.

Ο Ατένμπορο, ο οποίος είναι το πρόσωπο πίσω από τα ντοκιμαντέρ «Planet Earth» και «Blue Planet», δήλωσε ότι η καταμέτρηση πεταλούδων ηρεμεί το πνεύμα και την ψυχή.

«Είναι καλό για τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις έγνοιες σχετικά με το Brexit και για ό,τι άλλο συμβαίνει στην πολιτική ανά τον κόσμο και απλά να επικεντρωθούν στον φυσικό κόσμο, ο οποίος βρισκόταν εδώ πριν από εμάς και θα βρίσκεται μετά από εμάς».

Read previous post:
«Ξεχάστε το Brexit για λίγο και μετρήστε πεταλούδες», καλεί τους Βρετανούς ο Ντέιβιντ Ατένμπορο

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ για τη φύση Ντέιβιντ Ατένμπορο πρότεινε στους Βρετανούς να σταματήσουν για λίγο τις κόντρες για...

Close