Ένα έθνος, για να έχει καλούς στρατιώτες, πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε πόλεμο. Napoleon Bonaparte, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης.

Λαμία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ η «σπείρα των Navara»

19 Μάρτιος, 2016

Οχτώ ολόκληρους μήνες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Λαμίας για να φτάσουν στην εξάρθρωση μιας πολυμελούς σπείρας, η οποία είχε τρελάνει την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα με κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων 4Χ4. Από τον περασμένο Ιούνιο ενέχεται σε τουλάχιστον 55 κλοπές αυτοκινήτων και 4 απόπειρες από τις οποίες οι 30 είναι στην Αττική, οι 14 στην Εύβοια, ενώ η δράση της σπείρας ήταν και στη Φθιώτιδα, στη Θεσσαλονίκη την Κόρινθο, την Κατερίνη και τη Λάρισα.

Συνολικά 10 άτομα έχουν συλληφθεί μετά από έφοδο της αστυνομίας σε Λάρισα, Κιάτο Κορινθίας, αλλά και περιοχές της Αττικής εκ των οποίων οκτώ άνδρες, ηλικίας 68, 65, 58, 52, 44, 40, 39 και 27 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 35 ετών και άλλα τρία άτομα αναζητούνται.

Συγχρόνως, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τρία μέλη της σπείρας, επίσης Έλληνες από τους οποίους οι δύο αναζητούνται και ένας είναι έγκλειστος στις φυλακές.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της σπείρας αξιοποιώντας σειρά από στοιχεία μέσα από μια πολύμηνη έρευνα και μάλιστα την χθεσινή ημέρα αστυνομικοί από τη Λαμία έκαναν αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αττικής, ενώ ταυτόχρονα έγιναν έλεγχοι στη Λάρισα και το Κιάτο Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα είχε εξειδίκευση σε πολυτελή 4Χ4 αυτοκίνητα και μάλιστα είχε απόλυτη εξειδίκευση στα 4Χ4 Nissan Navara και έτσι οι αστυνομικοί τους αποκαλούσαν ως «η σπείρα των Navara».

 

Read previous post:
Συνελήφθη γιατρός του «Αγλαΐα Κυριακού» για φακελάκι

Γιατρός ωτορινολαρυγγολόγος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία.

Close