Στη Μέση Ανατολή, δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο χωρίς την Αίγυπτο και δεν μπορείς να κάνεις ειρήνη χωρίς τη Συρία. Χένρυ Κίσσιγκερ, 1923-, Αμερικανός πολιτικός

ΛΑΕ: Στο Υπερταμείο δεκάδες εκτάσεις και ακίνητα του δήμου Καλαμαριάς

19 Οκτώβριος, 2018

«Με βάση την έρευνα του Δήμου Καλαμαριάς, και μετά την παρακολούθηση της σχετικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, από μέλη της ΠΕ Καλαμαριάς της Λαϊκής Ενότητας, το θλιβερό συμπέρασμα είναι ότι 604 στρέμματα δημόσιας γης, άλλα με κτίσματα και άλλα όχι, τα οποία βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, μεταβιβάστηκαν, με το ΦΕΚ 2320/19-6-2018 στο Υπερταμείο. Μεταξύ αυτών, χώροι των οποίων η χρήση είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς με τυμπανοκρουσίες και από τη σημερινή κυβέρνηση, χώροι πρασίνου και παιδικές χαρές απαραίτητες για τη φυσιολογική ζωή των κατοίκων, χώροι άθλησης, χώροι στέγασης ευπαθών κοινωνικών ομάδων», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα.

Σύμφωνα με τη ΛΑΕ, αναλυτικά τα ακίνητα του Δήμου Καλαμαριάς, τα οποία έχουν περάσει στο Υπερταμείο είναι τα εξής:

– Όλη η έκταση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα, του οποίου η χρήση είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Καλαμαριάς, για 99 χρόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με έκδοση σχετικού ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2018. Συμπεριλαμβάνονται και δύο χώροι, που έχουν χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικοί, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Νηπιαγωγείο, το 15ο Δημοτικό Σχολείο και τμήμα του 4ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και τμήμα του χώρου κολυμβητηρίου, τα οποία βρίσκονται εντός του πρώην στρατοπέδου.

 – Το στρατόπεδο Νταλίπη, έκτασης περίπου 51 στρεμμάτων.

– Το «παλατάκι» ή κυβερνείο, με την περί αυτού έκταση των 16.618,30 τ.μ.

– Ο χώρος αθλητισμού της Μίκρας, στον οποίο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις των χώρων αθλητισμού, το γυμναστήριο Μίκρας, το προπονητικό κέντρο του Ηρακλή, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Ηρακλή, αδόμητος χώρος, εργοτάξια του μετρό που βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο, κ.ά.

– Το Γήπεδο του Φοίνικα, έκτασης 15.136 τ.μ., που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες άθλησης των παιδιών της περιοχής.

– Η μαρίνα του Ναυτικού Ομίλου.

– Η περιοχή του Ναυτικού Ομίλου, έκτασης 5.418,75 τ.μ. στην Παπαπέτρου, όπου υπάρχουν γήπεδα τένις, ο Ναυτικός Όμιλος και αδιαμόρφωτος χώρος.

– Ο χώρος στη Θ. Σοφούλη, όπου στεγάζεται η Ναυτική Διοίκηση Β. Ελλάδος, έκτασης 7.910,86 τ.μ.

 – Τα πρανή της πλαζ επί των οδών Πλαστήρα και Χηλής, έκτασης 6.608,97 τ.μ., που είχαν παραχωρηθεί στον δήμο από τον ΕΟΤ.

– Οι παλιές καπναποθήκες, που ανήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έκτασης 16.808,62 τ.μ. Ο χώρος προοριζόταν από τον δήμο για εκπαίδευση και πράσινο.

– Ο χώρος στην Πόντου 156, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Συνδρόμου Down, οποίος κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση 2,8 εκατ. μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

 – Το Κέντρο Περίθαλψης Αυτιστικών Ατόμων, επί των οδών Τρίτση 9 και Καραμανλή 34Β.

– Ο χώρος όπου βρίσκονται το 3ο ΚΑΠΗ, ο 4ος Παιδικός Σταθμός και η Φοιτητική Εστία, όπου στεγάζονται φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, έκτασης 6.525,51 τ.μ. στις οδούς Λυκούδη και Θέτιδος.

– Ο χώρος που έχει παραχωρηθεί στο ΕΚΑΒ, στη Ρ. Φεραίου 21, έκτασης 1499, 46 τμ.

– Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας, Γαβριηλίδου 113.

– Το «δασάκι» δίπλα στον Μασούτη, Καραολή και Δημητρίου 49-51 και Τραπεζούντος, έκτασης 4.989,58 τ.μ., που χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής των κατοίκων.

– Πολλά σχολεία και νηπιαγωγεία, όπως το 16ο Νηπιαγωγείο, ο χώρος στην Κ. Παλαμά 9 ο οποίος είχε παραχωρηθεί στον δήμο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανέγερση του 23ου Δημοτικού Σχολείου, ο χώρος στην οδό Εράτυρας 35 και Αντιγόνης όπου λειτουργεί βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, το 11ο Δημοτικό Σχολείο στη Φιλελλήνων 9 και Μ. Αλεξάνδρου, το 18ο και 21ο Νηπιαγωγείο επί της Ιωνίας 14 και Ζηργάνου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο επί των οδών Ερυθρού Σταυρού 3 και Φιλαδελφείας 10, το 20ό Νηπιαγωγείο Γεννηματά 38Α και Βελουχιώτη, το 18ο Δημοτικό Σχολείο στη Στρ. Σαράφη 32, το 5ο Νηπιαγωγείο Θ. Σοφούλη 96 και Τραπεζούντος.

«Χαρακτηριστική της απόλυτης παράδοσης του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, όχι μόνο ως κυβέρνησης, αλλά και ως κόμμα, η τοποθέτηση και η ψήφος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς, του κ. Μ. Λαμτζίδη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΕΚΚ, που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνει η ΛΑΕ και εξηγεί: «Στην πρόταση-απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν ενέργειες για ακύρωση των μεταβιβάσεων ψήφισε λευκό ο ίδιος και τα άλλα τρία μέλη της ΡΕΚΚ, διατεινόμενος ότι η χώρα είναι σε έκτακτη ανάγκη, και πρέπει να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος, άρα να επιλέξει ο δήμος τα εντελώς απαραίτητα ακίνητα για να διεκδικήσει!!! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλο το μνημονιακό πολιτικό μπλοκ είναι υπόλογοι απέναντι σε όλον τον ελληνικό λαό, γι’ αυτήν την πρωτάκουστη μεταβίβαση, υποθήκευση και ξεπούλημα της χώρας».

     Αγγελική Λάζου

Read previous post:
ΗΠΑ-Νότια Κορέα: Αναστέλλεται η στρατιωτική άσκηση Vigilant Ace

Οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, Τζιμ Μάτις και Τζεόνγκ Κιεόνγκ-ντο, αποφάσισαν από κοινού να αναστείλουν τη...

Close