Οι υψηλές θέσεις είναι όπως οι πυραμίδες. Δύο ειδών ζώα μπορούν να ανέβουν στην κορυφή, ερπετά και αετοί.~Αλβέρτος Αϊνστάιν | (Φυσικός ) | 1879-1955

Ξεκινά το 5ο μπαζάρ βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη

22 Νοέμβριος, 2017

Μπαζάρ βιβλίων διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από την Πέμπτη, 23 μέχρι και την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις ώρες λειτουργίας του κτιρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχει τμήμα με βιβλία σε «δεύτερο χέρι» και εξαιρετικά χαμηλές τιμές, όπως και μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με μεγάλες εκπτώσεις. 
Στο φετινό bazaar θα διατεθούν 246 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της λιανικής τιμής πωλήσεώς τους. Ο εκδόσεις των ετών 2016-2017 θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το Μουσείο «μεταφέρει» το bazaar βιβλίων και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου/Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες/Koudelka/Βασίλης Φωτόπουλος /Μελίνα / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Νίκος Βαλσαμάκης. Αρχιτέκτων / Μήτηρ Θεού / Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο / Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης / Κριστιάν Ζερβός. Τα έργα του Γκρέκο στην Ισπανία / Dionisis Fotopoulos-Schenographer / Νίκος Σκαλκώτας. Ένας έλληνας ευρωπαίος / Πάνος Αραβαντινός / Αγγελική Χατζημιχάλη. Σαρακατσάνοι κά.

Τέλος, την Κυριακή, 26/11 και τις ώρες από 11.00 έως 14.00, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ομορφιά των γραμμάτων» από την εικαστικό-ανθρωπολόγο Ειρήνη Γκόνου κι ένα ανοιχτό εργαστήριο καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους.

Read previous post:
ΚΚΕ¨Ο προϋπολογισμός προσθέτει έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων

«Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός του 2018 όχι μόνο δεν οδηγεί σε έξοδο από τα μνημόνια, όπως κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...

Close