Μερικές φορές σκέφτομαι ότι είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν και άλλες ότι δεν είμαστε. Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα είναι συγκλονιστική. - Arthur Clarke, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας

Koμισιόν: Νόμιμο το μπλόκο των ΜΜΕ στους ad blockers

10 Ιανουάριος, 2017

Οι εταιρείες επικοινωνίας και ενημέρωσης θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές ad bloc με βάση νέους κανονισμούς που προτάθηκαν την Τρίτη.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 200 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν εφαρμογές για τον αποκλεισμό των διαφημίσεων, στερώντας τους εκδότες από έσοδα. Για να αντιμετωπίσουν την τάση αυτή, πολλοί εκδότες έχουν επιλέξει να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε όσους χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την απαγόρευση της πρόσβασης σε αυτούς τους χρήστες αποτελεί μια νομική γκρίζα ζώνη.

Οι ιστότοποι είναι υποχρεωμένοι να ζητήσουν άδεια για να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν υπολογιστή ή ένα έξυπνο κινητό. Ορισμένοι ακτιβιστές έχουν υποστηρίξει ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό όσων χρησιμοποιούν εφαρμογές ad bloc ισοδυναμεί με «πρόσβαση» στον υπολογιστή κάποιου χρήστη και άρα είναι παράνομη.

Την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποκάλυψε πρόταση σύμφωνα με την οποία ο απλός εντοπισμός ενός χρήστη ad block δεν χρειάζεται τη συγκατάθεση του.

Ο επικεφαλής ψηφιακής πολιτικής της Ε.Ε., Άντρους Άνσιπ, πως ορισμένοι ακτιβιστές θα επικρίνουν την ιδέα, αλλά τόνισε πως χρειάζεται νομική σαφήνεια.

Read previous post:
Κατά της έκδοσης δυο Τούρκων η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Υπέρ της μη έκδοσης των δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς για τους οποίους σήμερα εκδικάστηκε το αίτημα των τουρκικών...

Close