Ο πόλεμος δεν μπορεί να φέρει πραγματικά οικονομική ανάπτυξη (όχι άμεσα τουλάχιστον) δεδομένου ότι αύξηση του πλούτου ποτέ δεν μπορεί να προέλθει από καταστροφή αγαθών. Ludwig von Mises, 1881-1973, Ιταλός οικονομολόγος

Κλέμενς Φουέστ: Σωστό το εγχείρημα της «καθαρής» εξόδου

20 Ιούνιος, 2018

Σωστό, θεωρεί πως είναι, να επιχειρήσει η κυβέρνηση Τσίπρα την «καθαρή» έξοδο στις αγορές χωρίς άλλη βοήθεια ο πρόεδρος του οικονομικού ινστιτούτου του Μονάχου Ifo Κλέμενς Φουέστ μιλώντας στα ΝΕΑ.

Όπως σημειώνει: «Η Ελλάδα θέλει να επανακτήσει την αυτονομία της. Και αυτεξούσιος είναι κάποιος που οικονομικά στηρίζεται στα δικά του πόδια. Είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Κατά πόσο θα επιτύχει είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στην οποία θα βρίσκονται οι αγορές. Αυτή τη στιγμή έχουμε εντεινόμενη νευρικότητα στην Ευρώπη, όχι εξαιτίας της Ελλάδας, αλλά εξαιτίας της Ιταλίας»

Ο κ. Φουέστ χαρακτηρίζει «εξ ορισμού ασφαλέστερο να έχεις μια προληπτική γραμμή πίστωσης» για να συμπληρώσει «έχω κατανόηση εάν η ελληνική κυβέρνηση, θέλει να αποφύγει την έξωθεν επιρροή στην οικονομική πολιτική που ασκεί. Κατανοώ ότι δεν θέλει τη γραμμή πίστωσης και τους όρους που συνεπάγεται».

Όσον αφορά την απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους ο κ. Φουέστ λέει: «Εάν θα αποφασιστούν ελαφρύνσεις χρέους για την Ελλάδα είναι επίσης ένα πολιτικό ζήτημα».

Read previous post:
Η Βαγιαδολίδ κρατά τον Γιαννιώτα και τη νέα σεζόν

Η Βαγιαδολίδ θα κρατήσει τον Γιάννη Γιαννιώτα.

Close