Αυτοί που έχουν ένα «γιατί» για να ζουν, μπορούν να αντέξουν σχεδόν οποιοδήποτε «πως» - Friedrich Wilhelm Nietzshe

Και τις 13 Περιφέρειες διεκδικεί η ΝΔ -Τι θα γίνει με τους «αντάρτες» υποψηφίους

Η μάχη για τις περιφερειακές εκλογές έχει λάβει αμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά από την πλευρά της ΝΔ, τόσο με τα χρίσματα που έχουν δοθεί όσο και με τον στόχο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για πρωτιά της «γαλάζιας» παράταξης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. 

Στους δήμους, ωστόσο, τηρείται μια διαφορετική τακτική, με την Πειραιώς να πηγαίνει στη λογική της στήριξης σε πρόσωπα που έχουν ευρύτερη απήχηση στην κοινωνία.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο «γαλάζιος» μηχανισμός δεν θα βοηθήσει τους υποψηφίους αυτούς. Ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει αναλάβει να στηρίξει με κάθε τρόπο τους νυν «γαλάζιους» δημάρχους οι οποίοι θέτουν εκ νέου υποψηφιότητα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι «αντάρτες» που προέρχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής έχει ανοίξει την όρεξη σε αρκετά αυτοδιοικητικά στελέχη, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να εκλεγούν και να παίξουν ρόλο στους συσχετισμούς της επόμενης ημέρας στους δήμους. Ήδη όμως οι προσπάθειες να μαζευτούν τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια φαίνεται να αποδίδουν.

Στην Κομοτηνή, όπου είχαν εκδηλώσει πρόθεση αρκετά στελέχη για να μπουν σφήνα στην υποψηφιότητα του Αντώνη Γραβάνη, νυν προέδρου του Επιμελητηρίου Ροδόπης, συντάσσονται μαζί του.

Το ίδιο συμβαίνει και στην Καβάλα. Παρά τις κινήσεις που υπήρξαν αρχικά, τελικά θα στηρίξουν όλοι τη νυν δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα.

Στη Λάρισα, στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν τέσσερα διαφορετικά ψηφοδέλτια από τον χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά αυτή τη φορά θα στηρίξουν όλοι την Ρένα Καραλαριώτου που έχει τη γαλάζια στήριξη.

Χωρίς αντάρτες απέναντί του θα διεκδικήσει και ο Χρήστος Τσιρογιάννης τον δήμο Άρτας.

Στην Καρδίτσα φαίνεται να «μαζεύονται» οι «αντάρτες» που θέλησαν να εμφανιστούν απέναντι στον Βασίλη Τσιάκο.

Παρόμοια εικόνα και στο Μεσολόγγι, όπου τον δήμο διεκδικεί, έχοντας τη στήριξη της Πειραιώς, ο Νίκος Καραπάνος. Οι «αντάρτες» φαίνεται να έχουν υπαναχωρήσει και θα γίνει προσπάθεια μέχρι τελευταία στιγμή να μην υπάρχουν άλλα ψηφοδέλτια γαλάζιας απόχρωσης.

Παρόμοια προσπάθεια έχει γίνει και στις Περιφέρειες, όπου η πολιτική μάχη είναι ακόμα πιο έντονη.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου το χρίσμα της Πειραιώς έχει λάβει η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, γίνεται προσπάθεια να μην υπάρχει δεύτερη κεντροδεξιά υποψηφιότητα και να υπαναχωρήσει ο Σπύρος Σπύρου, καθώς δεν έχει στήριξη ούτε από τις περισσότερες τοπικές κοινωνίες.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μετά την ανακοίνωση στήριξης από την Πειραιώς στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όσοι εξέφραζαν την πρόθεση να κατέβουν απέναντι του, προερχόμενοι από τη ΝΔ, έχουν συνταχθεί στο πλευρό του, μετά τις προσπάθειες που έγιναν από το «γαλάζιο» επιτελείο.

Read previous post:
Εκοψαν το φθηνό ρεύμα σε 250.000 νοικοκυριά -Εκτός ΚΟΤ ένας στους τρεις

Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου πετάχτηκε ένας στους τρεις δικαιούχους λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση. Σύμφωνα...

Close