Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται - Bertolt Brecht

Καραμπέτσος: «Στόχος η απευθείας πρόκριση στα τελικά το 2021»

17 Μάιος, 2018

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, Γιώργος Καραμπέτσος, παρουσίασε τους νέους τεχνικούς των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, Ανδρεόπουλο και Ερνάντεθ, ενώ δοθείσης της ευκαιρίας απάντησε στις ερωτήσεις του Τύπου για θέματα που άπτονται των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. 

«Στόχος της Ομοσπονδίας είναι το 2021 να προκριθούμε απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρέπει με το υπάρχουν υλικό και αυτό που έρχεται να ετοιμάσουμε μία ομάδα που να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, όπως ήταν πριν μία δεκαετία», σχολίασε ο κ. Καραμπέτσος. 

«Θα τους παρέχουμε ό,τι μπορούμε μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε για να υλοποιηθεί ο κοινός μας στόχος. Πρέπει να συγχαρώ τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών, γιατί έχουν διαφορετική νοοτροπία απ΄ ό,τι οι άνδρες. Στους άνδρες, δυστυχώς, υπάρχει κακή νοοτροπία. Δεν μπορώ να κρύβομαι. Όποιος ήθελε ερχόταν, όποιος ήθελε έφευγε. Αυτό το καλοκαίρι, αυτό το πράγμα θα τελειώσει. Όποιος συμμετάσχει στην Εθνική Ανδρών είναι υπό την έγκριση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Έχουμε ρίξει το βάρος μας στις μικρές ηλικίες για να μάθουν τα παιδιά σωστά. Για το υπάρχον δυναμικό της ομάδας και όσον αφορά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού δεν έχουμε πρόβλημα, με εξαίρεση τον Μενέλαο Κοκκινάκη, που δεν θέλει να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Εθνικής. Όποιος έρχεται πρέπει να θέλει να έρθει και να του αρέσει».

Όσο για την απουσία του Τζούριτς; «Ο Τζούριτς έχει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και γι΄ αυτό τον λόγο δεν έπαιξε φέτος στην Ιταλία. Εφόσον είναι υγιής για τα προκριματικά θα είναι μαζί μας».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ρωτήθηκε για την απουσία αγώνων της Εθνικής στην Αθήνα και εξήγησε ότι αυτό έχει κυρίως να κάνει με τα κόστη: «Η αλήθεια είναι ότι η επαρχία βοηθάει εμάς και όχι εμείς αυτή. Στην Κάρυστο οι άνδρες μάλλον δεν θα χαλάσουν ούτε ένα ευρώ. Στην Αλεξανδρούπολη η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών θα είναι από 0 έως 20.000 ευρώ. Στο Βόλο, που θα γίνουν τα προκριματικά των Γυναικών, έχουμε προσφορά από τον δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο και λογικά θα βάλει ο Δήμος τα χρήματα που χρειαζόμαστε. Αντιλαμβάνεστε ότι όπου «βάζουν πλάτη» πάμε εκεί». 

Και συμπλήρωσε: «Το καλοκαίρι, μέσα Αυγούστου, είναι δύσκολο να γίνουν παιχνίδια στην Αθήνα. Υπάρχει πιθανότητα οι αγώνες του Ιανουαρίου να γίνουν στην πρωτεύουσα. Το οικονομικό μάς οδηγεί στο να αναπτυχθεί το βόλεϊ στην επαρχία και να πηγαίνουμε εκεί, από ανάγκη. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους του αθλήματος που μεριμνούν και μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις προετοιμασίες. Αν ζούμε, ζούμε από αυτές τις φιλοξενίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Read previous post:
Β. Κονστάνσιο: Η ΕΚΤ δεν έχει «καμία δικαιολογία» να μην αντιμετωπίσει τις κρίσεις ρευστότητας

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα ταμείο για δύσκολους καιρούς για να τη στηρίξει στην περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής κρίσης και η Ευρωπαϊκή...

Close