Από έναν ηγεμόνα δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι για να παραβεί μια υπόσχεση - Νικολό Μακιαβέλι (1469-1527, Ιταλός πολιτικός φιλόσοφος)

Καλύτεροι τρόποι να πίνουμε νερό

18 Δεκέμβριος, 2017

Καινούργιους και καινοτόμους τρόπους για να πίνουμε νερό θα εξερευνήσουν το δημιουργικό κέντρο A/D/O του Μπρούκλιν (Νέα Υόρκη) και η Βρετανίδα σχεδιάστρια Τζέιν Γουίδερς.

   «Το να πίνουμε νερό είναι ένα φορτισμένο θέμα» δήλωσε, στο Dezeen, η Γουίδερς «αλλά δεν έχουμε κινηθεί αρκετά στην κατεύθυνση να εξελίξουμε βιώσιμες εναλλακτικές. Το «Water Futures» στοχεύει να ενθαρρύνει φρέσκες προσεγγίσεις και διατομεακή συνεργασία, για να επεκτείνει το εύρος επίδρασης του ντιζάιν και να δώσει ώθηση προς μια πιο αποτελεσματική και ευφάνταστη προσέγγιση του νερού».

   Το πρόγραμμα «Water Futures» θα ξεκινήσει, την άνοιξη του 2018, στο πλαίσιο της Ακαδημίας Ντιζάιν του A/D/O. Και θα εξετάσει θέματα από τη ρύπανση με πλαστικά μπουκάλια μέχρι την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών με νερό. Θα περιλαμβάνει συμπόσια, εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

   Σχεδιαστές από όλον τον κόσμο θα κληθούν να υποβάλουν ιδέες και οράματα σχετικά με την κατανάλωση και διανομή νερού. Θα ζητηθεί από ομάδες να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε επιτροπή ειδικών και τα σχέδια τα οποία θα επιλεγούν θα εκτεθούν στο A/D/O.

   Μεταξύ των ζητημάτων που θα διερευνηθούν θα είναι η σταδιακή απάλειψη των πλαστικών μπουκαλιών και η αναζήτηση βιώσιμων εναλλακτικών.

   «Η εξάρτησή μας από το πλαστικό μπουκάλι έχει αναπτύξει μια τοξική κουλτούρα κατανάλωσης πόσιμου νερού, η οποία δηλητηριάζει το θαλάσσιο περιβάλλον» τόνισε η Γουίδερς. «Καθώς, σήμερα, οι πόλεις προετοιμάζονται να απαλλαγούν από αυτή τη μιας χρήσης συνήθεια κατανάλωσης νερού, χρειαζόμαστε επειγόντως να αναπτύξουμε εναλλακτικούς τρόπους συλλογής, μεταφοράς και απόλαυσης του νερού στο αστικό περιβάλλον» προειδοποίησε.

Read previous post:
Πώς μπορώ να αποτρέψω την κατάθλιψη των Χριστουγέννων;

Το πρόβλημα με τα Χριστούγεννα είναι ότι δημιουργούν πολλές προσδοκίες, τα καταστήματα είναι γεμάτα από κόσμο, στολίδια και δώρα, τα...

Close